karierno upravljanje

Kako postati natakarica: strokovni nasvet

Kazalo:

Kako postati natakarica: strokovni nasvet

Video: Kako sam pri sebi prepoznati blokado in jo izpuliti? Anita Reher 2024, Maj

Video: Kako sam pri sebi prepoznati blokado in jo izpuliti? Anita Reher 2024, Maj
Anonim

Danes poklic barabe privlači pozornost mnogih mladih, saj vam omogoča zaslužek v najbolj obremenjenih krajih na planetu - nočnih klubih in barih. Se pravi, verjamejo, da lahko na ta način uspešno kombinirajo delo z zabavo. Žal se resničnost zelo razlikuje od njihovih pričakovanj, saj zahteva jasno mejo med šankom in osebnim življenjem. Da ne omenjam dejstva, da le redki vedo, kako postati barman v resnici.

Lažne iluzije

Težava je v tem, da se večina ljudi s poklicom barmena pozna samo na sliki in zaradi tega potegne napačne zaključke. Vredno jih je vprašati: "Kaj je potrebno, da postaneš barmen?" - in kot odgovor boste prejeli veliko ponudb daleč od resnice. V najboljšem primeru bo to: "Barmen mora razlikovati viski od viskija", v najslabšem pa: "Mora znati piti."

Če človek vodi ravno takšna prepričanja, potem dober strokovnjak iz njega ne bo prišel prav tako kot slab, načeloma. Konec koncev, samo tisti, ki zna nadzorovati sebe in je sposoben narisati jasno mejo med delom in počitkom, lahko postane barmen. V nasprotnem primeru lahko pozabite na ta poklic in začnete iskati drugo možnost za samouresničitev.

Kako postati natakarica iz nič?

Delo v lokalu je cela umetnost. Zato morate biti pripravljeni na to, da morate obvladati veliko novih znanj in znanj. Dejansko brez njih natakar ne bo mogel pravilno opravljati svojih nalog, kar bo zmanjšalo njegove možnosti za iskanje zaposlitve na minimum. Toda kaj mora barman vedeti?

  • Najprej bi morali preučiti značilnosti alkohola. Na primer, zakaj je konjak izjemen? Katera znamka vina je boljša? Katere koktajle ponuditi dekletom in katere moškim? Na splošno raziščite vse lastnosti alkohola od a do z.
  • Drugič, morate se seznaniti z receptom za koktajle in se naučiti, kako jih kuhati. Takoj rezervirajte, da samo "Krvava Marija" ali "Mojito" ne bosta dovolj za delo v prestižnem klubu.
  • Tretjič, prilagodite se opremi barmena: shaker, mešalnik, merilne skodelice in tako naprej.

Šola barmenov

Ker postati dober barmen doma očitno ne bo šlo, je najbolje, da se takoj vpišete v šolo barmanov. Iz nekega razloga mnogi mislijo, da je tak korak presežek. Navsezadnje se lahko vsega naučite sami, pri čemer se zanašate na izobraževalne videoposnetke in članke. Vendar je ta pristop zmoten in človeka pogosto pripeti.

Bistvo je, da šola ne bo samo povedala, kako postati natakarica, ampak vas bo vodila tudi po roki po tej poti. Poleg tega so vse naloge dobro načrtovane, tako da jih učenci učijo v strogem vrstnem redu: od osnov do razvejanja. Poleg tega, če ima oseba težave pri obvladovanju nekaterih elementov, vam izkušeni učitelji povedo, kako to odpraviti.

In kar je najpomembneje: zahvaljujoč se šolanju v šoli barmena lahko pridobite diplomo ali potrdilo. Ta dokument bo neposreden dokaz, da je oseba sposobna delati v lokalu. Posledično se bo možnost, da bi našli dostojno službo, večkrat povečala.

Razvoj spretnosti

Danes čedalje pogosteje natakarji uporabljajo vse vrste zvijač in zvijač v svoji obrti. Lahko je žongliranje, lahki šov, iluzije in tako naprej. To je privedlo do dejstva, da je povpraševanje po povprečnih delavcih močno padlo.

Zato se mora za prijavo na prestižni položaj naučiti izstopati iz množice. Če želite to narediti, si morate omisliti lastne trike, ki bodo presenetili bodoče delodajalce. To storiti že ni tako težko, glavno je, da jih spravite na pravo raven, da ne bi izgorele v najbolj ključnem trenutku.

Poleg tega bi morali delati na svojih igralskih sposobnostih in se nasmehniti. Navsezadnje nihče ne mara barov, ki svoje delo opravljajo s kamnitim ali mračnim obrazom. Treba je razumeti, da ta specialist ne le preliva alkoholne pijače, ampak tudi daje ljudem dobro razpoloženje.

Videz

Pomemben dejavnik je videz barmena. Zato morate pred naslednjim intervjujem temeljito delati na sebi. Zlasti izberite pravo garderobo in naredite elegantno pričesko. To je potrebno, da so delodajalci v tebi videli pošteno osebo in ne fanta z ulice.

Poleg tega se boste morali v prihodnosti navaditi na dejstvo, da bo poslovodstvo za zaposlene postavilo trdo kodo. Konec koncev je to del njihove notranje politike in s tem se morate sprijazniti, čeprav vam ta slog ni všeč.

Kje najti službo?

Torej, kako jasno postati barmen, toda kje je najboljše mesto za iskanje dela? No, če ima človek odlične spretnosti in ima certifikat, potem lahko varno hodi v prestižne nočne klube in bari. Če bodo imeli prosto delovno mesto, bo nato brez težav opravil intervju in čez nekaj dni odšel na prvo izmeno.

Če pa se barmanu še vedno ne da hvaliti in očitno dvomi v svoje sposobnosti, potem je za začetek vredno poiskati mesto v majhnem lokalu. Prvič, praktično ni zahtev po ravni spretnosti, in drugič, to je odlična platforma za razvoj novih znanj in znanj.