karierno upravljanje

Tuje pripravništvo je v poklicu sedem kilometrov

Tuje pripravništvo je v poklicu sedem kilometrov

Video: Kontrasti 2x03 TRAILER 2024, Maj

Video: Kontrasti 2x03 TRAILER 2024, Maj
Anonim

Mladi strokovnjaki, univerzitetni diplomanti se pogosto znajdejo popolnoma nepripravljeni na realnost trga dela. Navsezadnje so se jih učile predvsem teorije, v praksi pa je uporaba znanja veliko težja. Samo za tiste, ki se želijo profesionalno razviti in postati mojster svoje obrti, in tam je takšen staž, kot staž.

To je priložnost, da pogledamo poklic ali katero koli nalogo z drugega zornega kota, z drugega zornega kota. To je še posebej pomembno v tistih posebnosti, v katerih je razvoj mogoče predstavljati brez znanja tujega jezika.

Za mlade znanstvenike, zdravnike, pravnike, da ne omenjam prevajalcev in menedžerjev, je pripravništvo v tujini morda najboljša priložnost, da se poglobijo v zaplete in razširijo svoje obzorje. Peter I je postal pobudnik tovrstnih tujih praks za Rusijo, zahvaljujoč njemu pa je ruska znanost in tehnologija močno napredovala.

Prekomorski staž je drzen plus v vsakem nadaljevanju. Priporočljivo je, da se s prvimi tečaji začnemo pripravljati na samouresničevanje v poklicu. Zapomni si preproste resnice: pod ležečim kamnom … No, potem veš. Nihče se ne bo več ukvarjal s svojim razvojem kot vi. Poskusite brati strokovni tisk, revije po poklicu, bodite pozorni, v kateri panogi in kje se pripravništvo ponuja. To je prvi korak.

Nato začnite zbirati potrebne dokumente. Mladi znanstveniki in specialisti, če se želijo izpopolniti na izbranem področju znanja, lahko prejmejo tako tujo štipendijo kot tudi

možnost bivanja in brezplačen semester ali celo leto študija na prestižnih fakultetah. Donacije za vse vrste raziskav in publikacij so še ena spodbudna možnost. V Evropi, za razliko od Rusije, je veliko večja verjetnost, da bodo mladi začeli delati takoj po šoli in delo kombinirali s študijem na univerzi. Toda za "domače" študente je vsaka, tudi brezplačna praksa, priložnost, da ne le spoznajo prave ljudi, ampak tudi prejmejo priporočila.

Ne zanemarjajte prostovoljnega dela. Seveda je pravi staž ponavadi plačan študij v kombinaciji s prakso, vendar lahko izkušnje pridobiš tudi kot prostovoljec. Tako lahko na primer študentje jezikovnih posebnosti prevajajo prevajalske spretnosti na različnih konferencah in razstavah. Za mlade odvetnike je odlično pripravništvo na primer pomoč odvetnikom ali notarjem.

Strokovnjaki iz turistične in storitvene panoge pogosto pridobivajo delovne izkušnje v tujini. Toda za bodoče sommelierje ali vodje restavracij staž v Franciji lahko spodbudi ne le poklicno in karierno rast, ampak tudi začetek podjetja.

Najlažji način za iskanje priložnosti za pridobitev izkušenj v industriji informacijskih tehnologij. Zaradi hitrega razvoja, največje korporacije (Google, Microsoft), so pripravljeni sprejeti in usposabljanje mladih, perspektivnih programerjev in iskanje specialistov motorja.

Skoraj vsi lahko najdejo uporabo za svoje talente in sposobnosti, glavna stvar je želja in vztrajnost. Seveda se morate pripraviti na študij in delo v tujini. Tudi če ste prejeli štipendijo, morate razmisliti o vseh točkah, povezanih z življenjem in prehranjevanjem. Potrebno bo opraviti tudi jezikovno usposabljanje. A koristi, ki jih bo pripravništvo prineslo, so vaše orožje v boju za vaše mesto v poklicu.