karierno upravljanje

Kako postati vojaški tožilec? Dolžnosti vojaškega tožilca

Kazalo:

Kako postati vojaški tožilec? Dolžnosti vojaškega tožilca
Anonim

Tožilci lahko zastopajo tožilstvo na sodišču in spremljajo izvajanje zakona na skoraj vseh področjih človeškega življenja. Tožilec vojaškega tožilstva ima podobna pooblastila, vendar deluje izključno v ruskih četah in drugih enotah moči.

Dolžnosti

Tožilec, naj bo vojaški ali civilni, ima dve pomembni funkciji - to je zastopanje tožilstva na sodišču in nadzor nad izvajanjem vseh zakonov.

Če je oseba obtožena kaznivega dejanja, je vojaški tožilec odgovoren za predložitev vseh dokazov na sodišču, da je kriv. Po končani preiskavi se v zadevi sestavi sklep, v katerem tožilstvo opiše celotno strukturo kaznivega dejanja, našteje vpletene osebe in dokaze o krivdi storilca. Nadalje se vsa gradiva primerov prenesejo na namestnika vojaškega tožilca ali na tožilca samega in jih natančno preuči.

Če bo tožilstvo zaradi kakršnega koli razloga ugotovilo, da gradivo o obtožbi ni prepričljivo, bo kazenski primer vrnjen v ponovno preiskavo. V primeru, da bi tožilec zadevo sprejel in poslal sodišču v nadaljnjo obravnavo, bi moral zastopati tožilstvo.

Druga glavna naloga tega strokovnjaka je nadzirati izvajanje vseh zakonov v četah Ruske federacije in drugih organih pregona. Tako mora vojaški tožilec garnizona prejemati in obravnavati pritožbe vojakov, ki sodijo v njegovo pristojnost, višji tožilci pa lahko pri pregledu kakršnega koli kaznivega dejanja, da bi odpravili kazniva dejanja med preiskavo, odredijo inšpekcijske preglede in revizije v četah, dajo neposredna pisna ali ustna navodila preiskavi..

Obvezni so tudi, da kršitelje privedejo do upravne, disciplinske, materialne ali kazenske odgovornosti.

Poleg tega je vojaški tožilec dolžan izvajati delo, namenjeno preprečevanju in zmanjšanju kriminala v vseh oblastnih strukturah Ruske federacije.

Kako postati tožilec?

Vojaški ali civilni tožilec je položaj, ne poklic. Če ga želite prevzeti v prihodnosti, morate najprej študirati na univerzi z diplomo iz pravne prakse in se zaposliti na tožilstvu kot pomočnik vojaškega tožilca. To mesto lahko prevzamete tudi kot preiskovalec.

Vredno je vedeti, da je treba usposabljanje iz osnov sodne prakse izvajati na vojaški univerzi, saj civilne diplome morda niso primerne za nadaljnje zaposlovanje na tožilstvu.

Dandanes vse hude zločine preiskuje le preiskovalna komisija. In če ste v preteklosti delali kot preiskovalec in se odločili, da boste našli službo na vojaškem tožilstvu, potem so pretekle izkušnje lahko koristne na novem položaju.

Zavedati bi se morali nekaterih omejitev, ki čakajo na bodočega tožilca. To še posebej velja za tožilce v vojski, saj so za vojsko zahteve za pravila vedno višje. Na primer, uslužbenec vojaškega tožilstva nima pravice, da se pridruži politični stranki, posluje in je izvoljen v katero koli državno ali občinsko strukturo. Delo tožilca lahko kombinira le z izobraževalnimi, znanstvenimi ali ustvarjalnimi dejavnostmi.

Vse zgornje omejitve je mogoče v celoti razložiti, saj lahko pristop k politični stranki ali pridobitev podjetja ovira nepristransko delo tožilca.

Denarni dodatek

Položaj tožilca je v primerjavi z drugimi posebnostmi precej visoko plačan. To še posebej velja za vojaško tožilstvo, saj je plača zaposlenih v njem za nekaj deset odstotkov višja od plače civilnih tožilcev.

Njihov denarni dodatek se giblje od 60 do 80 tisoč rubljev, odvisno od regije in organov pregona, ki so pod nadzorom. Medtem ko je najvišja plača civilnega tožilca 50 tisoč rubljev.

Katere veščine mora imeti vojaški tožilec?

Najprej je državljan, ki želi zavzeti opisano delovno mesto, kot smo že rekli, dolžan študirati na kateri koli vojaški univerzi z diplomo iz pravne prakse. Za uspešno delo vojaškega tožilca je treba dobro poznati vse zakone Ruske federacije, saj bo največji del poklicne dejavnosti spremljal njihovo izvajanje. Tudi razvit intelekt, disciplina in dober spomin ne bodo odveč.

Delovna nevarnost

Zaposleni na notranjem ministrstvu in vseh organih pregona vedno predstavljajo neposredno nevarnost za življenje. To še posebej velja, kadar tožilec obtoži vplivne kriminalce.

Poleg tega se preizkušajo tudi moralna merila ljudi na tem področju dejavnosti - pogosto jih poskušajo podkupiti, in če se to zgodi, potem se sami spremenijo v kriminalce.