karierno upravljanje

Kako pridobiti dobro plačano službo? Na katerem področju je najbolje plačano delovno mesto?

Kazalo:

Kako pridobiti dobro plačano službo? Na katerem področju je najbolje plačano delovno mesto?

Video: Karierna orientacija 2024, Maj

Video: Karierna orientacija 2024, Maj
Anonim

Podrobneje preučimo, kakšno visoko plačano delo je danes v Rusiji. Po podatkih Zvezne državne statistične službe je plača povprečnega prebivalca naše države približno 20 tisoč rubljev. Lani je približno 20 milijonov Rusov dobilo manj dohodka od življenjskih stroškov.

Zakaj je to stanje? Zaradi česa ljudje niso sposobni zaslužiti toliko denarja, kot bi ga imeli dovolj za polno življenje? Odgovor je preprost in banalen: izbrali so napačno delo.

V zadnjem letu so največje plače prejeli specialisti za naslednje poklice:

- vodje na visoki ravni;

- računalničarji;

- vodje, specializirane za notranje komunikacije;

- računovodje;

- odvetniki;

- vodje prodaje in nabave;

- strokovnjaki za delo s strankami;

- tržniki;

- logistiki;

- revizorji.

Naj podrobneje preučimo vsako od teh posebnosti in ugotovimo, zakaj predstavniki prav teh poklicev uporabljajo proso na trgu dela in zaslužijo več kot preostali.

Bogat plug tudi

Danes najvišje plačano delovno mesto pripada vodjem velikih komercialnih organizacij in bank. Njihov dohodek je več kot milijon dolarjev na leto. Toda visoka plača pomeni odgovornost, ki je sorazmerna z njo in strokovno stopnjo kvalifikacije.

Če želite dobiti ta položaj, morate v povzetku imeti naslednje točke:

- delovne izkušnje 10-15 let;

- tekoče znanje angleščine (in nekaj tujih jezikov poleg);

- visokošolsko ekonomsko izobraževanje (in če ste prav tako zaključili tečaje MBA, boste postali idealen kandidat za to delovno mesto).

Tudi če imate popoln življenjepis in čudežno ste dobili najvišje plačano službo, ne mislite, da lahko noge vrnete na mizo v svoji elegantni pisarni in se sprostite.

V tem razkošnem usnjenem stolu boste preživeli noč in spali, utopili se v kupu papirjev, raznesli možgane z odločitvami, od katerih je odvisen večmilijonski dobiček podjetja. Da bi se lahko pogajali, nadzirali vse in vsakogar, morate biti utelešen čar …

Na splošno je s tako veliko dela težko izračunati, kdaj ti ljudje najdejo čas, da porabijo svoj znoj in kri, zasluženi v milijonih. Kaj lahko rečem o osebnem življenju in zdravju!

Računalniki so naše vse

V dobi visoke tehnologije postajajo povpraševanje predstavnikov poklicev, povezanih s področjem IT. Obstaja veliko tečajev, na katerih se lahko naučite programskih jezikov, a da bi dobili resnično visoko plačano službo, osnovne veščine niso dovolj.

Če želite prejemati od 60 tisoč rubljev na mesec, morate temeljito obvladati vse potrebno znanje. Računalniški strokovnjaki visokega razreda dobijo veliko odpuščanja pri delu. Oni lahko:

- oblačite se po želji in ne v poslovnih oblekah;

- pridite na delo pozneje, če bodo imeli čas, da vse naloge opravijo pravočasno;

- Svoje naloge opravljajo celo ležeči na tleh - glavna stvar je, da je treba vse narediti učinkovito in pravočasno.

Toda takšne ljudi je precej težko najti. Torej, za položaj programerja C ++ lahko najdete v najboljšem primeru enega zaposlenega na mesec, strokovnjaka za Java pa še manj. To visoko plačano delo je primerno za dekleta in fante katere koli starosti - glavna stvar je, da imajo potrebno znanje.

Ekipni duh ni poceni

Visoko plačano delo v Moskvi pripada upravljavcem notranjih komunikacij. Njihova plača znaša 100-250 tisoč rubljev na mesec. Dejstvo je, da so za velika podjetja z velikim proračunom in številom zaposlenih praviloma potrebni predstavniki tega poklica.

Njihove delovne obveznosti vključujejo:

- vzpostavljanje komunikacije med zaposlenimi in vodji podjetja;

- ustvarjanje korporativnega sloga;

- ohranjanje dobrega odnosa podrejenih do dela.

Če želite dobiti to visoko plačano delo, morate:

- imajo izkušnje s sodelovanjem v takšnih projektih;

- poznati nianse revizije osebja;

- sodelujejo v korporativnih publikacijah;

- biti zelo družaben;

- biti sposoben delati v timu;

- Ne bojte se prevzeti pobude in prevzeti odgovornosti za njene rezultate.

Če imate te veščine, boste morda imeli srečo in se boste lahko prebili na ta položaj. To zelo plačano delovno mesto je povsem primerno za dekleta in fante, ki znajo najti skupni jezik s kom.

Višja je plača, večja je odgovornost

Računovodja lahko dela za peni ali prejema do 350 tisoč rubljev na mesec. Visoko plačano delo v Moskvi je odvisno od tega, kako velik človek je na položaju, kakšne delovne izkušnje ima in kakšne poklicne sposobnosti ima.

Tudi za zaposlitev računovodje z solidnim plačilom morate:

- imajo visoko ekonomsko izobrazbo;

- delati na podobnem položaju več kot 3 leta;

- dobro pozna zakonodajo, ki se ne nanaša le na finančno, ampak tudi na delovno dejavnost;

- bodite pametni pri zadnjih spremembah davčnega zakonika.

Oboroženi z vsem potrebnim znanjem in veščinami lahko dobite veliko podjetje in v njem zaslužite veliko denarja. To visoko plačano delovno mesto je namenjeno ženskam, saj poklic računovodje še nikoli ni veljal za moškega (čeprav so možne izjeme).

V prihodnost morate vlagati

Višja pravna izobrazba je ena najdražjih, vendar strokovnjaki na tem področju prejmejo od 35 do 150 tisoč rubljev mesečno.

Pri delu v določenem podjetju so najvišje plače odvetnikom, ki pospravljajo finančne dokumente. In če govorijo tudi tuje jezike in lahko sodelujejo v pogajanjih na mednarodni ravni, se njihov dohodek še poveča.

Precejšne zneske prejemajo tudi strokovnjaki za kazensko pravo. Toda tako dobro plačano delo je bolj primerno za moške kot za ženske.

Lahko pride do življenjskega tveganja, če se obrne na napačne ljudi. In brez diplome prestižne univerze in delovnih izkušenj, zaposlitev nekje za odvetnike ni lažja kot za predstavnike drugih poklicev.

Denarni denar

Vodje prodaje in nabave imajo na trgu dela stabilno povpraševanje. To je visoko plačano delo brez izkušenj. Toda, da bi dobili res visoke dobičke (približno 30 tisoč rubljev na mesec), morate imeti znanje, potrebno za dvig ravni prodaje (v prvem primeru) in pravo izbiro blaga (v drugem).

Za uspeh na tem področju morate imeti naslednje znanje:

- biti družaben;

- imeti analitično miselnost;

- biti sposoben hitro sprejemati težke odločitve;

- razumeti tržne trende in želje kupcev;

- Poznati nianse carinskega sistema in vsaj osnove logistike.

Kot izobrazba bo diploma srednje srednje specializirane ustanove povsem dovolj.

Koristno je tudi delo s strankami

Profesionalni vodje storitev za stranke prejmejo od 25 tisoč rubljev na mesec. Njihova glavna naloga je privabiti nove kupce in vzdrževati dobre odnose z obstoječimi.

Ljudje, ki imajo izobrazbo psihologa in delovne izkušnje 3 ali več let, so po možnosti sprejeti na to delovno mesto. Izkušnje v tem primeru igrajo veliko vlogo, saj bi morali ti ljudje temeljito obvladati načela manipulacije s strankami, jih prepričati, da potrebujejo storitve podjetja in od njih dobiti največjo korist.

Prav tako morajo biti sposobni lepo predstaviti informacije na predstavitvah in pogajanjih, rešiti konfliktne situacije in biti utelešenje družabnosti vedno in povsod.

Profilno izobraževanje ni vedno potrebno

Visoko plačano delo ne pomeni vedno diplome na neki posebnosti. Takšni poklici na primer pripadajo tržniku. Če želite delati na tem položaju in prejemati 50 tisoč rubljev mesečno, lahko imate izobrazbo ekonomista in oglaševalca ali sociologa.

Glavna stvar je znati analizirati trg, ustvarjati komercialne ponudbe in pravilno razvijati oglaševalske strategije ter promovirati blagovno znamko (čeprav so v to postavko pogosteje vključeni vodje blagovnih znamk).

Organizacija prevoza je donosen posel

Logistika je odgovorna za varnost blaga in njihovo pravočasno dostavo. Njihove odgovornosti vključujejo tudi načrtovanje prevoza, tako da podjetje za to porabi najmanj časa in denarja, ob tem pa dobi največjo korist.

V povprečju logistiki prejmejo približno 45 tisoč rubljev na mesec, s kakovostnim opravljanjem svojih nalog pa - še več. To visoko plačano delovno mesto za moške je enako kot za ženske.

Vse je pod nadzorom

Revizorji, ki sodelujejo pri nadzoru dokumentacije v podjetju, prejmejo 35-40 tisoč rubljev. Od njih morajo izpolnjevati vse zakonodajne standarde in dajati predloge, kako izboljšati delo s finančnimi vrednostnimi papirji v podjetju.

Majhna podjetja, da ne bi zapravila svojega lastnega strokovnjaka na tem področju, občasno uporabljajo storitve zunanjih strokovnjakov.

Če želite postati revizor, morate najprej pridobiti diplomo visokošolske ustanove ekonomske smeri. To delo zahteva tudi veliko delovnih izkušenj in ima visoko raven odgovornosti.