karierno upravljanje

Vsi utrujeni in nočejo delati, kaj storiti?

Vsi utrujeni in nočejo delati, kaj storiti?

Video: TEDxLjubljana - Andrej Bauer - 05/25/09 2024, Maj

Video: TEDxLjubljana - Andrej Bauer - 05/25/09 2024, Maj
Anonim

Izbira prihodnjega poklica je zelo pomemben korak, ki ga vsak človek v mladosti stori enkrat za vselej. Vendar se pogosto zgodi, da po izbiri poti v življenju po nekaj letih dobiš občutek, da to ni tvoje, da nisi ustvarjen za to delo. Ko se znajdete v podobni situaciji, ne obupajte, saj niste sami. Mnogi po več letih dela spoznajo, da so se enkrat odločili napačno in je čas, da zamenjate službo. Konec koncev, sami nenehno ponavljate: "Nočem delati, kaj storiti s tem?" Odgovor je zelo preprost. Morda je čas, da razmislimo o selitvi na drugo službo? Ne morete si predstavljati nič boljšega! Ker ljudje pogosto izgubijo zanimanje za svoj poklic po nekaj letih ali celo mesecih. Delo jim ne prinaša več veselja, ne prinaša samozadovoljstva, ne čutite več, da želite to narediti, da vam je vse to škodilo.

Praviloma pa tisti strokovnjaki, ki so se odločno odločili za spremembo poklicne poti, v prvi vrsti doživljajo hud notranji boj. Navsezadnje bodo radikalno spremenili svoje življenje. Zamenjajte poklic, pojdite v povsem novo in neznano ekipo in kdo ve, kako bo z novo službo. Toda kako bi bilo drugače, če ste utrujeni od dela? Morali boste izkoristiti priložnost in preveriti, koliko lahko napredujete na drugem področju.

Če pa jasno veste, da vaše misli o tem, da "ne želim delati, ne vem, kaj bi s tem", ne bodo šle nikamor, pomeni, da je prišel čas, da vse spremenimo.

Torej nočem delati, kaj naj storim?

Najprej pomislite, ali ste odločeni, da boste zamenjali svoj poklic, in ali se res ne more spremeniti nič. Poiščite nasvet svojega šefa, morda vam bo kot izkušenejši strokovnjak dal dober nasvet. Kdo ve, morda je takšno ogorčenje le začasno in čez nekaj mesecev se bo vse rešilo. Ali ste samo utrujeni in potrebujete počitek? Razmislite o tem, da se ne bi zgodilo, da bi vas "sekali z rame" in potem obžalovali.

Če vas nič ne more prepričati in preprosto ni drugega izhoda, potem se ne bojite. Navsezadnje vam bo samozavest in vaša odločitev pomagala premagati vse ovire. Ker je v resnici vaše počutje in kariera v celoti odvisna od vas. In če menite, da vam prejšnje delo ne more več dati ničesar in na obzorju ni nobenih možnosti, potem bodite odločni, zapustite to. Na začetku vam morda ne bo enostavno, a na koncu boste našli dejavnost, ki vam bo prinesla brez primere zadovoljstvo in veselje.

Tako je odgovor na vprašanje "Nočem delati, kaj naj naredim" elementarni. Če gre v službi kaj narobe in razloga ni v vas, potem to pomeni, da je čas, da se samoaktualizirate na drugem področju. Nikoli se ne bojite eksperimentirati in se izpopolnjevati, saj si s pridobitvijo novih znanj zagotovite udobno življenje v prihodnosti in prepoznavnost ne le med sodelavci, ampak tudi zunaj delovnega mesta.

Torej, ko ste preizkusili vse, ste spoznali, da potrebujete novo službo, razmislite, kaj bi radi počeli. Če ste vedno sanjali o kakšnih tečajih, se prijavite nanje. Na primer, ko ste opravili tečaje frizerja ali šminkerja, lahko svoje spretnosti zlahka uveljavite za novo službo, sedeč v kozmetičnem salonu. Morda boste prvi dan na novem mestu spoznali, da ste se zmotili in se želite vrniti nazaj.

Če čutite potrebo po odhodu, ne bojte se tvegati. In zapomnite si, da ko niste uspeli, se lahko vedno vrnete v običajni potek brez izgube. Resnično so povsod in vedno potrebni pravi in ​​visoko usposobljeni strokovnjaki.

Kaj torej storiti, ne marate dela? Ko ste se odločili spremeniti poklic, poskusite upoštevati naslednjo shemo:

  • Poskusite premoči sebe in ne oditi. Če so vsa prizadevanja zaman, je napočil čas.
  • Pomislite, v kaj vam "leži" duša.
  • Prijavite se na tečaje ali se udeležite domačega usposabljanja.
  • Pridobite novo službo. In v nobenem primeru ne obžalujte, kar je bilo storjeno.