zaposlovanje

Najemne agencije so Najbolj znane kadrovske agencije v Moskvi in ​​Sankt Peterburgu

Kazalo:

Najemne agencije so Najbolj znane kadrovske agencije v Moskvi in ​​Sankt Peterburgu
Anonim

Tržno gospodarstvo je zajelo skoraj ves prostor Zemlje in narekovalo svoja pravila. Organizacij je veliko, njihovo število narašča po skokih, vendar je ponudba delovnih mest še vedno omejena. Trg zdaj obstaja na področju zaposlovanja. Vsak delodajalec želi najti zaposlenega, ki mu najbolj koristi, vsak zaposleni pa želi najti delovno mesto z najboljšimi delovnimi pogoji. To iskanje lahko traja več let. In konstantna menjava osebja prav tako nikamor ne izgine. Ljudje, medtem ko so še na enem delovnem mestu, že iščejo drugo. In tako brez premora. Prišlo je do tega, da je samostojno uspešno iskanje nečesa postalo problematično. Tako so se pojavile takšne službe in agencije, ki so svojo poslovno hierarhijo gradili na najemu osebja in specialistov.

Kaj je kadrovska agencija

Ta vrsta organizacije je zdaj zelo priljubljena. Najbolj zanimivo pa je, da nadzorujejo skoraj celoten trg dela. Zelo malo je prosilcev, ki samostojno iščejo službo ali zaposlenega in še nikoli niso uporabljali storitev strukture, kot je zaposlitvena agencija. Samo zaposleni naloži svoj življenjepis za iskanje zaposlitve, saj takoj prejme ponudbo od direktorjev takšnega podjetja. Zaposlitvene agencije so osebje takih managerjev, ki se ukvarjajo z iskanjem delavcev in delovnih mest. Seveda so v njihovi sestavi tudi drugi specialisti, vendar so te organizacije ime dobile ravno zaradi njih - kadrovalci. Zbirajo podatke o prostih delovnih mestih in brezposelnih iskalcih zaposlitve. Najemne agencije so podjetja, ki ustvarjajo baze podatkov organizacij in imen.

Pomen dela agencij za zaposlovanje

Zaposlitvene agencije - tu se prijavijo delodajalci, pustijo seznam prostih delovnih mest, želje za prosilca in opis delovnih pogojev. Agencija pregleda življenjepise, ki jih že ima v bazi podatkov, opravi intervjuje, zabeleži njihove rezultate, pripravi psihološke in strokovne slike likov prosilcev, nato pa rezultate dela posreduje podjetju naročniku. Če ti ljudje ne ustrezajo položaju, iskanje iskalca zaposlitve presega notranjo bazo podatkov o mestih za iskanje zaposlitve, oglasi pa se preučujejo v različnih virih.

Zaposlitvene agencije so način iskanja zaposlitve. V stik s tako organizacijo, tožeča stranka prihrani čas za ogled prostih delovnih mest, ki ga ne bo ustrezala različnih razlogov. Ali pa ni primeren zanje. Takšno storitev je priročno uporabljati, če vlagatelj v času iskanja še vedno dela drugje, vendar namerava zaposlitev spremeniti v bolj udobne in primerne pogoje. Zanimiva je tudi možnost za tiste, ki že obupano iščejo delo sami.

Kdo dela v kadrovski agenciji

Ta organizacija zagotavlja storitve. Torej, to mora storiti na najvišji ravni. Kot nihče drug tega ne zmore. Zato so strokovnjaki, ki delujejo v tej smeri, resnično profesionalci na številnih področjih znanja.

Za izbiro osebja je treba poznati nekatere posebne zahteve glede prostega delovnega mesta in vsaj malo razumevanja panoge, da bi pravilno ocenili, kako je kandidat za delovno mesto primeren. Poleg strokovnih lastnosti, znanj in veščin je treba oceniti tudi duševno stanje in osebne značilnosti bodočega zaposlenega. Da bi to dosegli, je treba v človeški psihologiji razumeti marsikaj. No, ne pozabite, da je navsezadnje to storitev. Ponuditi mora biti sposobna. Menedžer ne bo mogel zaslužiti običajne plače, če svojega dela ne bo mogel ponuditi ljudem. To pomeni, da kakovost prodajalcev ni najnovejša na tej karierni lestvici.

Zaposlitvena agencija: delo in iskanje

Pogosto sami zaposlovalci na spletu najdejo vaš življenjepis. Nato prejmete storitve ponudbe klicev. Morda ste pravkar našli točno določeno mesto, za katerega ste idealno primerni. V zadnjem primeru vam pogosto ni treba plačati storitev iskanja zaposlitve. To je že storil bodoči delodajalec.

A pride tudi trenutek, ko se morate sami obrniti na zaposlitveno agencijo. Za njihove storitve plačate takoj ali od prve plače, zapišejo vaše podatke v svojo bazo podatkov in začnejo iskati primerno prosto delovno mesto. Poiskati boste morali pogovore na predlaganih krajih dela, celoten postopek iskanja pa bo na plečih agencije. V nekaterih primerih tudi ta potovanja niso potrebna. Se pravi, takšna storitev iskanja zaposlitve vam močno olajša življenje in lajša odvečni glavobol. Veliko pomembnih in nujnih zadev se sprosti veliko časa.

Poiščite zaposlenega s pomočjo zaposlovalcev

Kadrovski oddelek je običajno odgovoren za iskanje delavcev v podjetjih in organizacijah. Vendar nimajo vsa podjetja takšne delitve. Zdaj je veliko podjetnikov, predvsem začetnikov. Njihovo osebje je včasih sestavljeno iz ene osebe, no, ali več oseb. A to še vedno ni dovolj. Ljudje so prisiljeni v ogromno različnih raznovrstnih akcij in preprosto ni časa ali energije, da bi našli novega zaposlenega. V tem primeru pomaga kadrovska agencija. Veliko bolj smiselno je plačati zmerni znesek drugi pravni osebi za iskanje prosilcev, kot pa da opustite vse vaše pomembne zadeve in neskončno pregledate ne najbolj izvirne življenjepise. In edini računovodja-tajnik-tajnik v eni osebi, da se odvzame od vseh teh primerov, ni najboljša rešitev.

Včasih se na agencijo obrnejo celo velike organizacije, ki štejejo po nekaj sto ljudi. Kdo ve, kakšne so lahko razmere Osebje v sami organizaciji je nato odšlo na porodniški dopust. In ni nikogar, da se ukvarjajo z iskanjem novega. In agencija bo izbrala vse prijavitelje v skladu z ustreznimi zahtevami stranke in jih celo preizkusila sama. Priročnost je tam.

Koliko stane ta storitev? Tarife

Seveda ima vsaka posamezna agencija svoje tarife in deluje po svoji shemi. Prosilcem se lahko zaračuna od 500 do 4000 rubljev, odvisno od regije. Organizaciji, ki želi najti novega zaposlenega, se zaračuna storitev kot odstotek plače na delovnem mestu. Ta vzorec najpogosteje zasledimo. Recimo zaposlitvene agencije v Moskvi strankam zaračunajo od 10 do 14 odstotkov plače prostega delovnega mesta, ki jo bodo iskali kadrovski strokovnjaki. To je, če se je podjetje odločilo poiskati programerja, zanj dodelilo plačo v štirideset tisoč, bodo morali naborniki za njegovo iskanje plačati od štiri do šest tisoč rubljev.

Zaposlovanje agencij v Moskvi

V glavnem mestu je več kot tisoč organizacij, ki se ukvarjajo z iskanjem osebja. Tako ogromno mesto, velika konkurenca, a tudi ogromna izbira. Agencije za zaposlovanje so v svoje delo uvedle nove možnosti storitev. Na primer usposabljanje osebja. Zdaj se lahko potrebne spretnosti za plačilo naučijo bodočim zaposlenim takoj v kadrovski službi. Treningi učijo skupinskega dela, sposobnosti prodaje, ustvarjanja idej in tako naprej. Poleg tega te treninge izvajajo izkušeni strokovnjaki, ki jim ni najcenejši in najbolj logičen užitek.

Nekatere agencije za zaposlovanje imajo široko mrežo podružnic v drugih regijah in celo po svetu, druge se ukvarjajo le na določenih področjih, tretje pa so specializirane za posebne panoge na svojem področju. Izbira je ogromna. Vsaka agencija ima svoj nabor storitev in svoje cene. Konkurenčni trg sili vsakogar, da igra po svojih pravilih. Eden najbolj znanih: kadrovski center "Predsednik", skupina podjetij "A. N. T.", "Maxim".

Agencija v Sankt Peterburgu

Severna prestolnica naše države prav tako ni manjvredna Moskvi po številu kadrovskih strokovnjakov. Regrutne agencije v Sankt Peterburgu se tudi trudijo, da bi se ujele na soncu, na svoje sezname vključijo storitve usposabljanja, testiranja, osnovnega usposabljanja, team buildinga in drugih razvojnih programov za osebje. Lahko tudi tja, ne da iskati nove delavce, ampak za nadgradnjo znanja ljudi, ki so že na osebje. Eno najstarejših zaposlitvenih podjetij v Sankt Peterburgu je Ares. Nič manj znani so Avagar Group in HR-profi. Upravičeno so se uvrstili v sam vrh v oceni kadrovskih agencij.

Ocena in ocene

Prva linija v Moskvi je kadrovska agencija Staffline, katere ocene so izjemno pozitivne. Mnogim ljudem je pomagalo najti delo, delodajalci pa imajo dobre strokovnjake. Široka pokritost področij dejavnosti je omogočila solidnih pet od možnih petih točk. V Sankt Peterburgu prvo linijo zaseda Gardarika. Prav to velja, ko ljudje cenijo dobro ime svojega podjetja in ga nočejo razvajati z majhnimi težavami s klientelo.