karierno upravljanje

Imenovani direktor. Kaj je to - goljufija ali nujna potreba po poslu

Kazalo:

Imenovani direktor. Kaj je to - goljufija ali nujna potreba po poslu

Video: HAY DAY FARMER FREAKS OUT 2024, Julij

Video: HAY DAY FARMER FREAKS OUT 2024, Julij
Anonim

Danes skoraj vsi vedo za obstoj nominalnih številk v poslu, le malo ljudi pa resnično razume, zakaj jih potrebujemo in je to goljufija? Poglejmo, koga imenujejo in za katero funkcijo, imenovani direktor - kaj je to, koliko je zakonito in ali se ga splača vključiti v to vrsto dejavnosti?

Ocenjena storitev

Ko ste odpirali ponudbe za zaposlitev, ste verjetno opazili, da obstajajo podjetja, ki ponujajo nominirane storitve. Kaj to pomeni? Takšna podjetja vsebujejo celotno osebje posameznikov in pravnih oseb, ki so imenovani na določena delovna mesta, medtem ko bodo imeli omejen dostop do poslovnih informacij, omejen obseg odgovornosti in priložnosti. Odgovornost imenovanega direktorja mu na primer omogoča podpisovanje internih dokumentov in pogodb.

Za kaj gre

Nominirani delničar ali imenovani direktor - kaj je to in kdo ga potrebuje? Če ne upoštevate nelegalnega in nezakonitega poslovanja, veliko podjetij občasno potrebuje imenovanega direktorja.

Prvi primer. Dve podjetji imata enega direktorja. Med njimi je treba izvesti nekakšen formalni dokumentarni obtok. Nemogoče je podpisati pogodbo med podjetji o eni osebi. Tu na pomoč priskoči imenovani generalni direktor enega od podjetij, v imenu katerega bodo podpisani papirji.

Drugi primer. Za ugled podjetje potrebuje račun v angleški banki v tujini. Banka noče sprejeti rezidenta druge države za upravitelja računa. V tem primeru je najeta tretja angleška uradnica, ki lahko v svojem imenu odpre račun in ga upravlja invalidno.

Tretji primer. Ko ustanovitelj podjetja ne želi oglaševati svojih dejavnosti in meni, da je to poslovna skrivnost, ki se ščiti pred konkurenti.

Imenovani direktor

Imenovani direktor - za kaj gre in za kaj je, iz naštetih primerov je jasno. So pa tudi druga nominalna delovna mesta. To so nominirani delničarji in sekretarji. Kdo je kdo?

Imenovani direktor izvršuje naročila generalnega direktorja ali ustanovitelja in vodi poslovanje v smeri, ki jo določa pogodba. Najpogosteje odvetnik dela prek pooblaščenca. Ta oseba ima pravico do podpisovanja in omejenega obsega pooblastil - sklene pogodbe, ki jim jih povedo, odpre bančne račune, ne ve pa na primer, kje ima sedež trenutno ali v kateri banki ima tekoči račun.

Imenovani delničar

Nominirani delničar ni redka številka v poslu na morju. Pogosto se del delnic družbe sestavi na njegovo ime, tako da dejanski lastnik podjetja ni naveden v državnem registru lastnikov družbe. Seveda je precej tvegano prenesti celo del delnic v roke nepooblaščene osebe, zato je med dejanskim delničarjem in nominalnim sklenjen pisni sporazum, po katerem se vse prejete dividende prenesejo na pravega lastnika.

Nominirani sekretar

Ta položaj, pa tudi blagajnik, predsednik in nekateri drugi uradniki, se redko uporabljajo v tistih primerih, ko je v nekaterih državah to ali ono stališče obvezno, vendar ne prinaša nobenih koristi in potrebe po poslovanju. Primer take države je Panama. Vse tri te objave bi morale biti prisotne.

Kaj dobi odvetnik

Delo imenovanega direktorja je plačano za čas, ki ga oseba preživi na tem položaju, pa tudi za tveganja, ki jih nosi, ko je na tako visokem stopnji na karierni lestvici. Konec koncev, vedno obstaja možnost, da bo vodja podjetja izvedel kakšno nezakonito operacijo in s tem nadomestil tistega, ki v skladu z dokumenti nosi osebno odgovornost.

Seveda je to tveganje zelo veliko, zato se delo plača precej visoko.

Najpogosteje takšne storitve nominirajo pravne družbe ali posamezni odvetniki in odvetniki, ki znajo oceniti tveganje in dokaj temeljito poznajo posebnosti dela družbe stranke. Ena oseba je pogosto imenovani direktor 5 do 20 malih podjetij.

Tveganja

Pomembna točka ostajajo tveganja, ki jih ima nominirani direktor med svojim delom. Ocene pravijo, da je objava lažna. Ugotovimo.

Zakonodaja Ruske federacije tega koncepta nima in zagotavljanje takšnih storitev se ne šteje za nezakonito. Edino, kar je prepovedano, je organizacija podjetja z vključitvijo nominiranca, vendar je zelo težko pravno dokazati, da je bil zaposleni direktor imenovani. Zato so tveganja imenovanega direktorja izjemno majhna.

Običajno se imenovanje opravi po nasvetu ustanoviteljev, najem je dokumentiran in lahko se pojavijo kakršne koli pravne zamude, ki nastanejo med delom, kot pri običajnem delu izvršnega direktorja ali ustanovitelja.

Seveda bi človek, če je zaposlen kot imenovani direktor, najprej razumel tveganja. Zlasti v zvezi s kriminalno dejavnostjo, za katero prav tako pogosto postavijo na čelo družbe figuro. Na splošno se mora strokovnjak, ki se odloči za takšno igro, jasno razumeti, kaj podjetje dela, za kakšen namen je najeto in kakšne posledice lahko povzročijo težave in tveganja, ki lahko nastanejo v procesu vodenja podjetja. Le v tem primeru bi se moral človek strinjati s takšnim delom. Poleg tega mora imeti specialist pravno izobrazbo, da lahko razume sporazum, ki je sklenjen z njim.