povzetek

Katere dodatne informacije naj bodo v življenjepisu, priporočila za zbiranje

Katere dodatne informacije naj bodo v življenjepisu, priporočila za zbiranje

Video: Kako naravno znižati holesterol 2024, Maj

Video: Kako naravno znižati holesterol 2024, Maj
Anonim

Pomembno je pravilno pisanje življenjepisa pri iskanju zaposlitve. Tu so informacije o vlagatelju, v katerih so opisani ne le njegovi osebni podatki, temveč tudi poklicna znanja. Ta dokument je pravilno izpolnjen in želi potencialnemu delodajalcu posredovati informacije, ki ga bodo nagovarjale k iskanju želenega položaja.

Oblika sestavljanja v glavnem predvideva zgoščeno predstavitev. In če osnovne informacije, ki opisujejo izobrazbo, dosedanje delovne izkušnje in podobno, običajno ne povzročajo težav, ni vsem jasno, kaj pomenijo dodatne informacije v življenjepisu.

Običajno je v tem razdelku umeščeno tisto, kar ne ustreza ostalim po obliki, vendar mora delodajalec po mnenju vlagatelja vedeti. Najpogosteje se nanaša na osebne lastnosti. Pustiti ta stolpec prazen ni priporočljivo, saj lahko to pomeni le, da ni več kaj povedati o sebi, glavni namen življenjepisa pa je posredovanje informacij na tak način, da lahko potencialnega delodajalca zanima, tako da izbere tega konkretnega kandidata med številnimi podobnimi. Zato nekateri zelo cenijo izvirnost in ustvarjalnost v tem razdelku, še posebej, če bodo prihodnje stališče zahteva te lastnosti.

Vendar pa je za mnoge sestavine življenjepisa dodatna informacija prisotnost takih osebnih lastnosti, kot so natančnost, odpornost na stres, točnost itd. Ja, seveda, vse to je pomembno, vendar je takšno polnjenje bolj podobno banalni formalnosti, ne da bi vlagatelj na kakršen koli način opisal. in ne razkrivanje njegove osebnosti.

Dodatne informacije o sebi v življenjepisu morajo biti na primeru in ustrezne za predlagano stališče. Torej, tukaj je treba navesti raven znanja tujih jezikov, zakonski stan, računalniške spretnosti (navesti posebne posebne programe, ki so potrebni v prihodnjem delu).

Poleg tega razdelek "dodatne informacije" v življenjepisu zajema opis želenega urnika dela, lahko beležimo pripravljenost za službena potovanja, neurejen delovni čas. Tu lahko navedete tudi, ali trenutno obiskujete dodatno izobraževanje ali tečaje na kakšni posebnosti. Vendar je to določeno le, če usposabljanje že poteka, prihodnjega delodajalca ne bi smeli nameniti svojim načrtom in pisati o tem, kaj je načrtovano, verjetno ga ne bo cenil.

Nekateri iskalci zaposlitve ugotavljajo, da dodatne informacije v življenjepisu vključujejo opis hobija. Če se kakorkoli nanaša na prihodnje delo in lahko iskača zaposlitve označi kot specialista, potem je vredno omeniti njega. Na primer, kandidat za cvetličarsko mesto lahko omenja strast do cvetja v zaprtih prostorih. Če pa za prihodnje delo ne velja prosti čas, o tem ne bi smeli govoriti. Torej je malo verjetno, da bo večino delodajalcev zanimalo dejstvo, da kandidat za vodjo obožuje potapljanje ali gorsko plezanje.

Ni priporočljivo pisati zelo obširno. Ne smemo pozabiti, da je glavna stvar kratkost, saj najemnik običajno porabi manj kot minuto branja, še posebej, če je veliko iskalcev zaposlitve. Posledično naj bi v nekaj stavkih, pravilno in nazorno sestavljenih, ustrezala velika količina informacij, ki bi predstavila pisatelja kot posameznika in svojevrstno osebo, primerno za položaj.

Dodatne informacije v življenjepisu lahko vključujejo dosežke in nagrade, naslove, svetle in uspešne projekte, ki jih izvaja prijavitelj. Tukaj so navedeni tudi referati ali govori na različnih konferencah. Vendar pa ni vredno omeniti, da tema ne velja za predlagano delo.