karierno upravljanje

Kateri avto je boljši za taksi? Značilnosti, vrste, razredi, prednosti in ocena modelov avtomobilov za delo v taksiju

Kazalo:

Kateri avto je boljši za taksi? Značilnosti, vrste, razredi, prednosti in ocena modelov avtomobilov za delo v taksiju

Video: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer / Heat Wave / English Test / Weekend at Crystal Lake 2024, Junij

Video: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer / Heat Wave / English Test / Weekend at Crystal Lake 2024, Junij
Anonim

Za tiste, ki nameravajo zaslužiti z zasebnim prevozom, je prvo vprašanje, ki se zastavlja, izbira avtomobila. Morate razumeti, da za osebne potrebe in za delo v taksiju potrebujete povsem drugačne avtomobile. V ospredju niso lastne potrebe potencialnega voznika, temveč prednost potnikov, pa tudi zanesljivost, učinkovitost in nekatere druge značilnosti. Upoštevali jih bomo podrobneje.

Lastnosti

Nekoč so bili vsi taksiji, ki so se vozili po ulicah, v državni lasti. Zato ni bilo treba izbrati avtomobila. Običajno so bile standardne Volge različnih odtenkov.

Časi so se spremenili in zdaj med vozniki poteka vroča debata na temo, ki jim je vedno pomembna, kateri avto je boljši za taksi. Seveda nihče ne bo dal univerzalnega odgovora. Upoštevati je treba več odtenkov:

  • avtomobilski razred;
  • ugodnosti itd.

Ponavadi vozniki, ki se odločajo, kateri avto je boljši za taksi, raje varčne modele. V postopku izbire novega ali rabljenega avtomobila strokovnjaki priporočajo, da ne kupujete limuzinskih avtomobilov, predvsem avtomobilov ruske proizvodnje. Podobno vozilo, ki je bilo v uporabi, lahko stane bistveno manj. Kar zadeva domače modele, jih potniki pogosto obravnavajo nezaupno. Da, in vozniki, ki izberejo, kateri avto je boljši za taksi, prav tako ne vzbujajo zaupanja.

Mimogrede, če načrtujete izlete zunaj mesta, na primer za mala podjetja, lahko razmislite o možnosti pridobitve minibusa.

Morate razumeti, da ima zasebni prevoz druge značilnosti. Samostojno delo je lahko ne samo nerentabilno, ampak celo nevarno. Če nimate izkušenj, lahko dobite podjetje, ki se profesionalno ukvarja z zasebnim prevozom. V tem primeru se vam ni treba odločiti, kateri avto je boljši za taksi. Prav tako vam ni treba iskati kupcev.

Stroški

Pri odločanju, kateri avto je najbolje uporabiti v taksiju, je treba upoštevati veliko kriterijev. Zlasti stroški, povezani z rednim vzdrževanjem vozila. Naštejmo glavne točke, ki jih mora taksist položiti v svoj proračun.

Seznam stroškov

  • Gorivo. Avto lahko deluje na osnovi plina, bencina ali goriva. Taksist mora vnaprej izračunati ekonomsko izvedljivost posamezne vrste goriva in pri tem upoštevati predhodne delovne izkušnje. Nemogoče je nedvoumno reči, kateri avto je boljši za delo v taksiju.
  • Maslo Še en potrošni izdelek, ki ga je treba redno menjati. Strokovnjaki ne priporočajo varčevanja pri vzdrževanju avtomobila z nakupom nizko kakovostnega olja. Dejansko bo to lahko v prihodnosti povzročilo dražje razčlenitve oziroma izpade in pomanjkanje dohodka. Konec koncev avto prinese denar taksistu šele, ko se ukvarja s prevozom potnikov. V povprečju je treba nafto menjati na vsakih deset tisoč prevoženih kilometrov.
  • Amortizacija. Tudi če avtomobil skrbno upravljate, česar se ne more pohvaliti vsak taksist, se mnogi deli še vedno obrabijo. Priporočamo pravočasno zamenjavo. Celo tisti vozniki, ki upravljajo z najboljšimi taksiji, se temu ne morejo izogniti.
  • Guma. Še ena postavka stroškov za voznika. Dvakrat na leto bo treba vgraditi sezonske pnevmatike. Poleg tega je treba občasno kupovati nove komplete pnevmatik, saj imajo največjo stopnjo obrabe.
  • Nenačrtovani stroški. Taksistu ni mogoče vnaprej izračunati vseh stroškov. Zavarovanja pred nenačrtovanimi situacijami ni. Kršitev prometnih pravil na primer pomeni, da je treba plačati globo.
  • Licenca. Ni pomembno, ali voznik opravlja zasebni prevoz potnikov ali je zaposlen v specializiranem podjetju. Vsekakor bo moral kupiti licenco. Če taksist nima tega dokumenta, lahko to povzroči težave. Na primer, trditve policistov.

Pri izbiri avtomobila, ki je najbolj primeren za taksi, in izračunu gospodarskih koristi od njegove pridobitve je priporočljivo upoštevati vsa zgoraj opisana merila. Takšen previden pristop bo vozniku omogočil, da ne bi izgubil dodatnega denarja. Še posebej velja za tiste, ki uporabljajo storitve bančnih posojil in so prisiljeni preplačati za svoj avto.

Merila po izbiri

Odgovoriti je, kateri je najboljši taksi avtomobil. Pri tej izbiri je treba upoštevati preveč lastnosti. To so želje voznika in zahteve službe, v kateri namerava delati, pa tudi želje potencialnih potnikov.

Na primer, stranka želi dobiti udobje. Potrebuje ugleden in udoben bivalni prostor. Toda za voznika to še zdaleč niso najbolj pomembna merila. Kajti z nakupom dragega avtomobila ne bo mogel zaslužiti dovolj.

Kaj upoštevati?

  • Prehodnost Ruske ceste, milo rečeno, še zdaleč niso idealne. Pogosto morajo taksisti voziti veliko kilometrov po cesti. In to ne velja samo za primestna potovanja. Povsod so slabi vozni pogoji. Tudi brez izstopa iz meja mesta lahko najdete veliko poti z odkrito slabo pokritostjo. Zato mora imeti avto taksista dober križ. Tako bo mogoče obvladati tudi slabe ceste, ki jih je v Rusiji več kot dovolj.
  • Udobnost Poleg tega bi moralo biti to merilo usmerjeno ne le na potencialne potnike, ampak tudi na taksista samega. Navsezadnje je moral celotno izmeno preživeti v enem položaju. Izbrati morate udoben stol. Po dolgi vožnji med izmeno taksist ne bi smel občutiti divje utrujenosti. Glede potnikov je priporočljivo izbrati avto, v katerem noben potnik ne bo čutil nelagodja. Predvsem visok in debel.
  • Prostornost. V praksi taksista obstajajo različne situacije in zahteve strank. Ne izključujte možnosti, da boste morali opravljati dolga potovanja. Običajno v takšnih primerih potniki vzamejo s seboj zelo impresivno prtljago. Zato mora avtomobil taksista izpolnjevati podobne zahteve.
  • Cena. Od tega je odvisen potencialni dohodek taksista. Zato je glede na višino zaslužka najbolj donosno kupiti poceni avtomobile. Na primer, ekonomski razred.

Razredi in pogledi

Ko se odločite, kateri avto je najboljši za delo v taksiju, morate vedeti, katere možnosti so na voljo na trgu.

  • Ekonomski razred. To so najbolj proračunske možnosti. Pogosto jih priporočajo kot odgovor na vprašanje, kaj je najboljši taksi avtomobil za Rusijo. Potniki v ekonomskem razredu izberejo, ker je to priložnost, da hitro in poceni pridete do želenega naslova.
  • Srednji razred. Lahko ga imenujemo tudi udobje. Kljub temu, da se sodobni prevozniki trudijo razviti to smer, ki bi morala postati vmesna možnost med gospodarstvom in poslovnimi avtomobili, niso zelo uspešni. Ker je srednje avtomobilski segment neverjetno zamegljen. Pravzaprav vključuje vse taksije, ki so nekoliko dražji od proračunskih.
  • Poslovni razred. Razlikuje se ne le v visokih stroških avtomobila za zasebni prevoz, temveč tudi v njegovem pristopu k delu. Zagotoviti je treba ne le brezhibno delovanje vozila, temveč tudi vizualno privlačnost in tudi udobje. Kupci so pripravljeni plačati več za nekaj teh komponent.

Prednosti

Vsaka vrsta taksija ima svoje nianse. Tako slabosti kot prednosti.

Na primer uporaba ekonomičnega taksija vozniku ne prinese pomembnega dohodka. Vendar so tudi stroški vzdrževanja avtomobila minimalni. Predvsem zaradi nizkih stroškov rezervnih delov.

Stroški taksista avtomobila poslovnega razreda so precej višji, a dohodek temu ustreza.

Ocena gospodarnosti

  • Daewoo Nexia. Potniki, ki uporabljajo storitve nizkocenovnih prevoznikov, imajo pogosto raje ta avtomobil. Priljubljenost teh vozil je posledica vzdržljivosti, možnosti nakupa poceni delov in nizke cene modela Daewoo Nexia, izdelanega v Uzbekistanu.
  • Hyundai Solaris. Korejska limuzina je priljubljena ne le med taksisti. Izpolnjuje želje tako mladih družin kot študentov. Glede na konfiguracijo se cene Hyundai Solaris lahko razlikujejo skoraj dvakrat.
  • Renault Logan. Druga priljubljena izbira taksistov v ekonomskem razredu. Imajo vzdržljiv menjalnik in podoben motor. Cenejše kupiti rabljene. Toda stanje morate trezno oceniti.

Ocena poslovanja

  • Toyota Camry. Morda najbolj priljubljena možnost za taksiste, ki se želijo prebiti v poslovni razred. Sedan Toyota Camry je med reprezentativnimi državljani povpraševan. Strokovnjaki priporočajo nakup avtomobila v kabini. Predstavljivo bo ostalo dlje kot rabljeno.
  • Mercedes E-razreda se nanaša na premium avtomobile. Cenejši kot prejšnja možnost. Zato so taksisti lahko pozorni na rabljene avtomobile.

Stroški nakupa avtomobila za taksi poslovnega razreda so precej visoki. Vendar to nadomešča višje cene, določene za stranke, ki želijo med potovanjem dobiti ugodne pogoje. S stalnim pretokom potnikov taksisti poslovnega razreda uspejo zaslužiti dovolj denarja.