karierno upravljanje

Transportna tehnologija: kdo naj dela na tej specialnosti?

Kazalo:

Transportna tehnologija: kdo naj dela na tej specialnosti?

Video: To bo moj poklic: Tehnik za logistiko 2024, Maj

Video: To bo moj poklic: Tehnik za logistiko 2024, Maj
Anonim

Prevoz je pomemben del družbe, saj zagotavlja gibanje potnikov in blaga. Ta panoga je potrebna za delo industrijskih, gospodarskih in drugih institucij. Ne ustvarja izdelkov, ampak je del infrastrukture. Na tem področju lahko dela strokovnjak, ki je končal usposabljanje iz specialnosti "tehnologija, organizacija transportnega procesa".

Pogoji za vpis

Izobraževalna ustanova pripravlja strokovnjake, ki lahko organizirajo medsebojno delovanje prevoza, pa tudi nadzorujejo in analizirajo rezultate stroškov. Odgovornosti vključujejo varnost.

Kaj morate opraviti, da to storite. Glavni predmet je matematika. Poleg tega bo potrebna dostava ruskega in tujega jezika. Kandidat mora izbrati, kaj bo še vzel - fiziko, kemijo ali računalništvo? Na podlagi izpitnih rezultatov pri teh predmetih se opravi vpis.

Pridobljene spretnosti

Za razumevanje tehnologije transportnih procesov morate v praksi uporabiti naslednje veščine:

  • načrtovanje in uporaba prevoza;
  • varnostni nadzor;
  • ocena in analiza prevoza;
  • razvoj razvojnih načrtov.

Vse to preučujemo po sprejemu v izobraževalno ustanovo. Med usposabljanjem sta teorija in praksa obvezna. Po opravljenih izpitih se lahko specialistu dovoli delo.

Kam iti?

V različnih izobraževalnih ustanovah države preučujemo smer "Tehnologija prometnih procesov". V prestolnici lahko izberete Univerzo za železnice, Akademijo za vodni promet, Prometni inštitut. V kateri koli ustanovi se dodelijo kvalifikacije, po katerih je mogoče dobiti zaposlitev.

Če izberete redno diplomo, potem obdobje usposabljanja znaša 4 leta. Nekatere ustanove ponujajo učenje na daljavo in večerno izobraževanje, nato pa je obdobje lahko daljše za 1 leto.

Zmožnosti

Na smeri "Tehnologija prometnih procesov, sistemov" študentje pridobijo naslednje veščine:

  • cestni pregled, ocena kakovosti tehnične opreme;
  • izdelava dokumentacije za organizacijo gibanja;
  • ocena gospodarskih in okoljskih dejavnikov;
  • certificiranje vozil, preizkus strokovne usposobljenosti voznikov;
  • organizacija strokovnega znanja na DPT.

Možnosti za zaposlitev

Po usposabljanju iz specialnosti "Tehnologija prometnih procesov" se diplomanti lahko zaposlijo v različnih podjetjih. Sem spadajo prevozna podjetja ter področja prevoza potnikov in pretovora. Ker se ta dejavnost nenehno izboljšuje, diplomanti dobijo dobro plačano delo z možnostjo izboljšave.

Kdaj ste se izobraževali v smeri "Tehnologija prometnih procesov" (posebnost) - kaj je to? Diplomanti imajo možnost delati kot dispečer ali administrator. Plača je 20-25 tisoč rubljev. Sčasoma je možna rast kariere vodji ali direktorju logističnega podjetja. Dohodek takšnih zaposlenih lahko znaša od 40 tisoč rubljev.

Magistrski študij

Na posebnosti "Tehnologija transportnih procesov" lahko končate študij ne samo za diplomo, saj obstaja tudi magistrski program. To vam omogoča nadaljevanje učenja. Po tem je več možnosti za zaposlitev.

Zahvaljujoč magistratu lahko na univerzah opravljate učiteljsko delo, ki je zelo prestižno. Pridobljeno znanje, spretnosti in sposobnosti nam bodo omogočili, da se bomo ukvarjali s tehničnimi predmeti. Pomagalo bo tudi pri napredovanju v karieri.

Komu delati?

Če se izobražujete na področju "Tehnologija prometnih procesov" (posebnost) - kaj je to? To je pridobljena kvalifikacija, s katero lahko dobiš službo. Med priljubljene poklice spadajo naslednji:

  • posrednik;
  • dispečer
  • logist;
  • ekonomist;
  • tehnolog.

Pred usposabljanjem je treba določiti smer, v kateri bo potekala zaposlitev. Na vsakem področju imajo zaposleni svoje pravice in odgovornosti.

Področje logistike

V smeri "Tehnologija prometnih procesov" se lahko zaposlite na področju logistike. Samo za to potrebujete diplomo specialista. Stopnja obremenitve in odgovornosti je odvisna od obsega podjetja. Od tega je odvisen tudi seznam dolžnosti.

Za opravljanje tega dela je potrebna posebna miselnost, pa tudi spretnost distribucije, korelacije in analize. Odgovornosti vključujejo izpolnjevanje dokumentacije. Delo vam omogoča optimizacijo prevoza, izbiro primernih poti, upravljanje tokov.

Dispečersko delo

Na prvi pogled se lahko poklic dispečerja zdi preprost, vendar to ni povsem res. Delo v taksiju je sprejemanje klicev strank in prenašanje naročil voznikom. Zaposleni na železnicah ali letalskih prevoznikih imajo težji čas, saj so odgovorni za tovor ali veliko življenj.

Če se naredi vsaj manjša napaka, se to lahko spremeni v katastrofo. V teh primerih je zagotovljena kazenska odgovornost. Čeprav veliko podjetij upravlja z računalniškimi sistemi in opremo za nadzor vseh dejavnosti.

Po treningu je možno dobiti špediterja. V tem primeru bo zaposleni odgovoren za prevoženo blago. Toda strokovnjaki z visoko izobrazbo špediterji redko razporedijo. Prometni sektor ostaja v povpraševanju v različnih podjetjih, zato pri zaposlovanju ne bi smelo biti težav.