karierno upravljanje

»Kakšno otroško knjigo vam je všeč«: 10 vprašanj za majhen pogovor, ki vas bo ločilo leta 2020

Kazalo:

»Kakšno otroško knjigo vam je všeč«: 10 vprašanj za majhen pogovor, ki vas bo ločilo leta 2020

Video: Naj tvoje življenje postane satsang 2024, Maj

Video: Naj tvoje življenje postane satsang 2024, Maj
Anonim

Moda za virtualno komunikacijo s svojim udobjem in svobodo komunikacije tvori lasten slog dialoga, za katerega je značilna natančnost, hitrost odzivanja in specifičnost. Toda v letu 2020 se je vredno pripraviti na ponovno zanimanje za posvetne pogovore v resnici. Izstopanje med neznanci v obliki komunikacije v živo bo pomagalo več izvirnim vprašanjem za začetek pogovora.

1. "Kaj bi delali, če ne bi bili na vašem področju dejavnosti?"

Po eni strani se vprašanje nanaša na precej dolgočasno karierno temo, po drugi strani pa omogoča, da na druge vidijo drugače kot na potencialnega strokovnjaka na drugih področjih. Na to redko pomislijo ljudje, ki že imajo dobro oblikovano zbirko znanja in izkušenj v svojem profilu. Najpomembneje je, da je odgovor morda nepričakovan, kar bo postavilo zanimiv potek dialoga.

2. "Katero delo vam ni bilo najbolj všeč?"

Tudi nenavaden vidni pogled na poklicno dejavnost, kar je njegova prednost. Običajno si ljudje delijo zgodbe o uspehu in dosežkih, vendar je v tem primeru predlagano, da govorijo o nasprotni izkušnji, čeprav lahko ljudje v njej najdejo pozitivne trenutke. Tudi nepomembnost vprašanja bo diskusijo postavila tudi manj formalno in hkrati živahno.

V prostem času so organizirane orjaške zabave: zaradi česar so dekleta ljubosumna

Intonacija joka dojenčkov iz različnih držav je različna: Nemci jočejo petjeStoritev lahko organizira samo celotna ekipa. Storitev za stranke je zelo pomembna

3. "Kakšno je bilo tvoje prvo stanovanje?"

To vprašanje lahko pri sogovorniku vzbudi ne najboljši spomin, vendar v resnici ni pomembno. Veliko pomembnejši je nostalgičen odtenek s povratkom v preteklost, do katerega se spotikajo skoraj vsi. Ljudje se radi spominjamo preteklosti, zlasti povezane s pomembnimi dogodki. In vprašanje o prvem stanovanju lahko ravno pripelje do prijetnih spominov, povezanih z krajem bivanja. Takšne teme se redko pojavljajo v posvetnih pogovorih, zato lahko vprašanje dobro dobi reakcijo sogovornikov.

4. "Ste bili kdaj v žarkih slave?"

Veliko ljudi je v takšni ali drugačni obliki doživelo 5-minutno slavo. Takšnih trenutkov si zapomnimo in sogovornik o tem pogosteje spregovori. Če je odgovor ne, lahko pogovor nadaljujete tako, da predlagate fantazijo na temo vstopa v širok javni prostor, na primer, kako in v kakšnih okoliščinah bi se to načeloma lahko zgodilo ali bi se lahko zgodilo.

Nadomeščena kava s knjigami, bananami in dober spanec: prednosti zavrnitve kofeinaResničnost ne ustreza "idealnemu jazu": zakaj človek obžaluje življenjeKako se začne popolno jutro - 4 raztezne vaje, ki polnijo

5. "Kakšno otroško knjigo imate radi?"

Eno najbolj nepričakovanih vprašanj, zaradi katerih se bo človek razkril na nov način, morda zase. Sporočilo se morda zdi otroško in naivno, v resnici pa v ljudeh prebuja zelo pomembne človeške lastnosti. Ljudje se skozi ljubezen do knjig, zlasti tistih, ki jih beremo v otroštvu, v veliki meri oblikujemo v notranjosti.

6. "Kateri od pozabljenih modnih trendov si zasluži vrnitev?"

Moda je v tem primeru lahko zelo pomembna, vendar je ne navedite takoj. Mogoče bo sogovornik sam od sebe pozabil določiti, kaj mu je najbližje od pozabljenih trendov nedavne preteklosti.

7. "Katere lastnosti ste pridobili v zadnjih 10 letih?"

V tem obdobju bo to vprašanje imelo posebno simbolno konotacijo. Čeprav je njegov pomen veliko globlji, kot si morda predstavljate na prvi pogled. Glede na odgovor bo mogoče ugotoviti, kako zanimiv je sogovornik do sebe in kako dojema sebe. Seveda ne bodo vsi želeli iskreno odgovoriti, a že sam predlog te teme bo zagotovo zanimiv.

Vulkani, veter in peski: zakaj bi morali obiskati argentinsko puščavo PuneZačnejo se motiti: kaj počnejo fantje, ko se v odnosu počutijo slabo

Bojarski trik v The Three Musketeers, po katerem so ga spoštovali vsi kaskaderji

8. "Katero od branja vam je bilo najbolj všeč zadnje čase?"

Pomembno je omeniti, da o knjigi ne govorimo neposredno. V dobi družbenih omrežij in blogov je to lahko zelo drugačno besedilno gradivo. Svoboda izbire kategorije publikacij ali literarnih del bo odgovor tudi bolj zanimiva.

9. "Katero jed sanjate kuhati?"

Kulinarična tema kot taka ni nič nenavadnega. Toda predlog, da dobesedno sanjate o svoji najljubši hrani brez kakršnih koli omejitev, je lahko za sogovornika zelo privlačen. Mogoče bo to eksotična jed iz daljne države, ki bo dala priložnost za prehod na novo temo potovanja.

10. "Kaj je bil vaš najbolj presenetljiv uspeh v preteklem letu?"

Kot smo že omenili, ljudje radi govorijo o uspehu. Toda v tej zadevi lahko eksperimentirate s posameznimi parametri in dodate posebne značilnosti uspeha, obseg njegovega dosežka in časovno obdobje. Takšna pojasnila lahko sogovornika mislijo, kaj bo z vidika pomenske obremenitve pogovora dober znak.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini