povzetek

Vloga za zaposlitev: kaj je to?

Vloga za zaposlitev: kaj je to?

Video: Kaj sploh je podatkovna zbirka? 2024, Maj

Video: Kaj sploh je podatkovna zbirka? 2024, Maj
Anonim

Gotovo ste že večkrat aktivno iskali delo. Da, zelo primerno je težko najti odlično mesto z razumnim plačilom. V večini primerov so vse težave povezane ne z dejstvom, da je takih mest zelo malo, temveč s tem, da delodajalci, zavedajoč se, da je dovolj specialistov, opravijo zelo strog pregled.

Njihove zahteve so neposredno odvisne od delovnih pogojev in predlaganega plačila, vendar so pogosto precenjene. Kaj je obrazec za prijavo na delo? To je vprašalnik, ki ga morate izpolniti med intervjujem ali pred njim. Zakaj pri prijavi na delovno mesto potrebujem vprašalnik, če je oseba predhodno oddala življenjepis delodajalcu? Dejstvo je, da je življenjepis praviloma sestavljen v brezplačni obliki in odraža le podatke, ki jih je prijavitelj odločil objaviti. Prijava za delo omogoča delodajalcu, da bolje razume kandidata in nekatere njegove psihološke in poklicne značilnosti. Pogosto so vprašanja zanjo psihologi, ki imajo ogromno delovnih izkušenj.

Vloga za zaposlitev

V njem je po tradiciji več točk. V svoji formalizirani obliki bo resnično zelo podoben navadnemu življenjepisu, vendar še vedno obstaja razlika. Prijavnica za zaposlitev je lahko precej velika. Običajno je 3-5 listov. Potrebni so skoraj vsi predmeti.

Prvi del so splošna vprašanja. Tu boste morali navesti svoje ime, kontaktne podatke in tako naprej. Nič zapletenega. Tukaj boste morali napisati tudi v kakšnem zakonskem stanju, državljanstvu, odnosu do vojaške službe (za moške) in tako naprej. V drugem odstavku jih najpogosteje prosijo, da navedejo položaj v določenem podjetju, za katerega se trenutno prijavljaš. Temu rečemo zaposlitvena perspektiva. V istem odstavku bo treba navesti tri prejšnja delovna mesta in tudi delovna mesta v njih. Ne tako redko prosimo, da navedejo razloge za odhod. V tem odstavku bo morda treba posneti nekaj ljudi, ki so pripravljeni potrditi za vas.

Delodajalec vas bo tudi prosil, da navedete, kdo so, njihov kraj dela in položaj. Naslednja točka so informacije o izobraževanju. Tečaje bi bilo tudi lepo dokumentirati tukaj. Sledi točka na podlagi informacij, iz katerih bo delodajalec lahko sklepal o vaši samozavesti in zaposlitvenih ciljih. Tu se lahko pojavijo zelo zapletena vprašanja. Ne bi smeli biti zvit, saj bo laž opazna (ne pozabite, da so prijavnico za delo razvili psihologi). Samo odgovorite čim bolj pošteno. Vprašanja so preprosta in jih ni treba dolgo razmišljati. Zadnji odstavek so drugi podatki o prosilcu. Lahko je karkoli.

Na koncu

Opozarjamo na dejstvo, da po veljavni zakonodaji v državi obravnavani vprašalnik ne more vsebovati vprašanj, na podlagi katerih bi lahko sklepali o verskih, političnih in drugih pogledih prosilca.