karierno upravljanje

Kako postati tajni agent. Vprašanja in odgovori

Kazalo:

Kako postati tajni agent. Vprašanja in odgovori

Video: Takeover Ep. 1: Kako sestaviš zmagovalno ponudbo (ki jo bodo tvoji potencialni kupci razgrabili)... 2024, Maj

Video: Takeover Ep. 1: Kako sestaviš zmagovalno ponudbo (ki jo bodo tvoji potencialni kupci razgrabili)... 2024, Maj
Anonim

Skrivnosti in preiskave, zasledovanja in romantike, nevarnosti in slave - in to ni vse, kar dela obveščevalca privlačno. Je res? Kako postati tajni agent? Morate ga vprašati. Toda kako ga spoznati? Nihče jih ne pozna in ne vidi. Zato so tajne. Poskusimo to ugotoviti.

Vohun, pojdi ven

Najprej se odločite za terminologijo. Vohun, prebivalec, skavt - kdo je kdo? Ali vsi delujejo kot tajni agenti?

Skavt je redno zaposlen v obveščevalnih organizacijah, ki so se ustrezno izobrazili in se posebno usposabljali. Lahko deluje v statusu zakonitega ali nezakonitega skavta. Za opravljanje nalog pogosto uporablja obveščevalne agente. Se pravi pomočniki, ki niso poklicni skavti, vendar opravljajo določene naloge in naloge. Lahko jih imenujemo tajni agenti, saj se običajno ta dejavnost ne oglašuje.

Rezident je obveščevalec, ki upravlja z ekipo obveščevalnih agentov. Ustvari rezidenco - mrežo tajnih agentov.

Vohun - sama beseda ima negativno konotacijo in ta dejavnost je po vsem svetu zaničevana. Verjame se, da skavt dela idejo, vohun pa skrivnosti domovine prodaja za denar. Ali kot so včasih rekli, "vsi, ki delajo za nas, so skavti, vsi sovražniki skavti so vohuni."

Če torej, ko postavljate vprašanje, kako postati tajni agent, razmišljate o prihodnjem poklicu, potem boste imeli neposredno pot do skavtov.

Vohuni so tam … Vohuni so tukaj …

Zaplet skoraj vseh vrst in dejavnosti v sodobnem svetu je privedel do dejstva, da so ozki strokovnjaki v vsaki stroki vse bolj povprašeni. Kako postati tajni agent? Določiti je treba obseg njihovih primarnih poklicnih prizadevanj.

Varnostni častnik lahko postane tajni agent v enotah, ki se ukvarjajo s subverzivnimi dejavnostmi na sovražnikovem ozemlju. Delo v varnostnih in zaščitnih službah najvišjih uradnikov države in velikih korporacij je še en način za prekvalifikacijo.

Kako profesionalci na drugih področjih postanejo tajni agenti? Možnosti je veliko. Glavna stvar je postati strokovnjak na svojem področju in imeti dostop do pomembnih informacij. Industrijsko vohunjenje je dejavno na področju informacijskega poslovanja, farmakologije in na področju razvoja visoke tehnologije.

Najbolj znan primer sodobnosti je tatvina dokumentacije in risb iz projekta Manhattan (razvoj atomske bombe). Biografijo Manfreda Rothscha lahko uporabimo kot vodilo za novinca (borca ​​Tornada). Zanimiva je tudi zgodba zakoncev Michael Zottoli in Patricia Mills, tajnih agentov naših dni.

Postanite pravi strokovnjak in ustrezne službe vas bodo našli sami.

Ti nam ustrezaš

Izbira kandidata za vlogo tajnega agenta ne temelji le na strokovnih sposobnostih. Upoštevajo se osebne značilnosti: odpornost na stres, hitrost reakcije in odločanja, prilagodljivost in še veliko več. Biografija je natančno proučena in analizirana, dodatno znanje in spretnosti se ovrednotijo.

Časi univerzalnih agentov, ki obvladujejo tako helikopter kot šifre, ki mojstrsko plešejo tango, so preteklost. A bolj ko boste znali in bili sposobni, poleg glavne dejavnosti, več možnosti, da pozitivno rešite problem, kako postati skrivni agent v resničnem življenju. Znanje tujih jezikov in telesna pripravljenost sta prednostni nalogi. Igralske sposobnosti, računalniške spretnosti, spretnosti pogovora in pogajanja, sposobnost prepričevanja in poslušanja sogovornika, znanje klasičnega in sodobnega slikarstva, veščine preživetja ali strokovno ocenjevanje elitnih vin - morda bo potrebno vse.

Naj me naučijo

Če niste pripravljeni čakati na predloge obveščevalnih organizacij in nameravate aktivno graditi kariero kot tajni agent, morate razmišljati o izobraževanju.

  1. Zavod KGB imenovan po Andropova, ki je nastala leta 1938 in je v svoji zgodovini spremenila več kot eno ime, je prava smrečica ruskega obveščevalnega osebja.
  2. Vodilne jezikovne univerze. MGIMO, Moskovska državna univerza, Moskovska državna pedagoška univerza - mnogi tajni agenti hranijo diplome med dokumenti.
  3. Izobraževalne ustanove, ki so v top 10 na področju biologije, farmakologije, računalništva in računalniške tehnologije.

Obstaja veliko načinov, kako postati tajni agent. Pogosto lahko dosežete, kar želite, na najbolj nepričakovan način.