karierno upravljanje

Najbolj nenavadni poklici v Rusiji

Kazalo:

Najbolj nenavadni poklici v Rusiji
Anonim

Svet je poln nenavadnih, čudnih in celo zastrašujočih poklicev. Nekatere od njih bomo obravnavali v tem članku.

Od kod prihajajo nenavadni poklici?

Obstaja veliko virov o izvoru čudnih poklicev. To je ogromno bogatih podjetij, ki zaposlujejo zaposlene, ki bodo vsak svoj delovni dan izpeljali katerokoli določeno akcijo. To so posledice kakršnih koli zunanjih dejavnikov, zaradi katerih mora človek opraviti ne najbolj običajno delo. A zgodi se, da tako imenovani nenavaden poklic sploh ne obstaja, vse informacije o njem pa so zgolj nekdo drug za šalo ali pomanjkanje zavedanja. In vendar, kakšni so nenavadni poklici v Rusiji? Takoj je treba omeniti, da je pri nas dovolj različnih obrti in nekatere se morda res zdijo nenavadne in čudne.

Nato bomo govorili o vseh najzanimivejših poklicih, ki jih lahko najdemo v Rusiji in državah СНД. Vse delo bo razdeljeno na specifična področja dela.

Prva skupina nenavadnih poklicev na delovnem mestu

Na področju proizvodnje obstaja veliko različnih poklicev. Med njimi so res čudni in izjemni. Vendar pa jih ni toliko in vsi se spuščajo do tega, da mora človek opraviti nekakšno nenavadno, a vseeno zelo monotono delo.

Vsaj dela na tekočem traku je vredno zapomniti: delavci se ukvarjajo z zvijanjem nekaterih elementov, filtriranjem, lepljenjem itd. Nekomu se bo tovrstna dejavnost res zdela nenavadna in celo divja. Vendar je treba upoštevati, koliko ljudi, ki se jim ni uspelo izobraževati ali najti normalno, udobno zaposlitev, odide v tovarno in tam dela na tekočem traku. Kljub temu v proizvodnji obstajajo poklici z zelo zanimivimi imeni. Sem spadajo na primer:

  • Plemenski ženin. In ne, ta specialist nima nobene zveze s tem, da ga ima večina Rusov tako rada. Zastonj v tem primeru so različne steklene posode in praznine, ki jih mora predstavnik zadevnega poklica postaviti v pečico.
  • Vodja plesnivega dvorišča. Verjetno bi se mnogi moški, ko bi slišali samo eno ime tega poklica, strinjali, da bi se ukvarjali z njim. Toda razburiti jih bo treba: vsaka zveza s konkubinami nekega vzhodnega sultana s tem nima nobene zveze. Delo na plesniškem dvorišču nikakor ni raj. Kavstičen dim, vonj po kovini, hudobni šef v prešite jakni - to pričakuje oseba, ki želi delati v tej panogi. Mimogrede, plesni so posebne oblike za tekoče kovine.
  • Nabiranje mobilov. Treba se je strinjati, da ime tega poklica zveni zelo grozeče. Časi Janeza Groznega takoj pridejo na pamet. Vendar predstavniki zadevne stroke nimajo ničesar s sužnji in drugimi nižjimi družbenimi sloji. Kaj počnejo delničarji mobilnih telefonov? Poseben material, ki se v nakitu uporablja že več stoletij zapored, je glavna skrb teh strokovnjakov. Mimogrede, mobilni delavci že dolgo obstajajo in so jih kot obrtniki, draguljarji vedno zelo cenili.

Tako niso zgoraj imenovani ne tako nenavadni poklici. V Rusiji, pa tudi v mnogih drugih državah, je na žalost po navadi sodeč po naslovnicah. In samo ime tega ali onega dela lahko stopi v zastoj.

Druga skupina nenavadnih poklicev na delovnem mestu

Kakšna druga nenavadna imena poklicev so torej v Rusiji, še posebej v proizvodnji?

Obstaja delo, ki ima zelo zabavno ime - "čuvaj luči." Ime tega dela zveni, velja opozoriti, precej patetično in romantično. Vendar v tem poklicu romantike praktično ni. Vse, kar dela specialist, je delo z svetlobno opremo na vodi. Svetleče boje, svetlobno-optične luči - če vsaj ena od teh odpove, bo napaka le na inšpektorju luči. Še en poklic je po pomenu blizu - imetnik svetilnika. Glavna razlika je v tem, da slednja večino časa dela na kopnem.

Naslednji poklic je gozdni patolog.

Kljub čudnemu in nenavadnemu imenu se strokovnjaki v tej panogi ukvarjajo z zelo pomembnim poslom. Na kratko opišemo delo, to je "zdravljenje z gozdovi". Gozdni patolog hodi in pregleda stanje dreves in preveri, ali imajo kakšno bolezen. Če odkrije nekaj slabega, gozdni zdravnik predpiše niz ukrepov. Konec koncev, za proizvodnjo so potrebna kakovostna in zdrava drevesa.

In zadnji poklic, ki ima zelo zanimivo ime, je čistilec za obraz. Takoj je treba opozoriti, da tovrstni strokovnjaki nikakor niso povezani z odbojniki. Glavni poklic teh delavcev je predelava usnja in kož v proizvodnji.

Nenavadni poklici na področju kmetijstva

Nenavadne in zanimive poklice v Rusiji lahko najdemo na področju kmetijstva. Omeniti velja, da gre za območje, ki vsebuje najbolj čudne obrti. Torej, kaj lahko tu opozorimo?

  • Specialist za varnost dlani. V toplih predelih Rusije lahko plodovi rastlin boleče pristanejo na glavi enega od turistov. To je grozen pojav in v tem ni nič smešnega. Naloga zadevnih strokovnjakov je spremljanje plodov na palmi.
  • Mojster pedikure za krave. Ta specialist se ukvarja s precej pomembno zadevo - skrbi za kopita krav.

    Dejstvo je, da stanje kopit lahko negativno vpliva na zdravje živali.

  • Delavec, ki določa spol piščancev. Ime poklica govori samo zase. Nadaljnja skrb za ptico in njeno prehrano bo odvisna od spola piščanca. Nekateri znanstveniki pa menijo, da je ta poklic popolnoma nesmiseln. Pravijo, da skrb za ptico ni odvisna od njenega spola.

Nenavadni tehnološki poklici

Redki in nenavadni poklici v Rusiji so prisotni tudi na področju inovacij. Kaj lahko tu razlikujemo?

  • Lov na trend poklicev. "Trend Hunter" - strokovnjak, kot že ime pove, se ukvarja z iskanjem modnih trendov in trendov za medije. Poklic pa je že zastaral. Z razvojem interneta vam ni več treba iskati trendov - navsezadnje se od vsepovsod pretakajo različni elementi kulturnih informacij.
  • Poklic "spletnega vrtnarja". Velika spletna mesta najamejo zaposlenega, ki odstrani nepotrebne povezave in zastarele informacije. Omeniti velja, da odgovornosti "vrtnarja" ne vključujejo posodabljanja in posodobitve mest. Samo odstranjevanje nepotrebnih elementov in nič več - to je celotno področje delovanja specialista.
  • "Etični heker."

    Mnoga velika podjetja najamejo take strokovnjake, da preverijo zanesljivost svojih spletnih mest, pa tudi za odkrivanje pomanjkljivosti pri varovanju informacij.

Nenavadni poklici v storitvenem sektorju

Nenavadne poklice v Rusiji najdemo tudi v storitvenem sektorju. Še več, prav ta sfera vsebuje ogromno najbolj čudnih, zanimivih in celo nesmiselnih del. Tukaj je le nekaj teh:

  • Tester za pohištvo. Verjetno so mnogi že slišali za ta poklic. Fotelji, stoli, postelje, zofe - vse to mora kakovostno preizkusiti zadevni specialist.

  • Glajenje gub. Ta zaposleni je dolžan pravočasno odpraviti gube, nastale na čevljih, ko jih stranke pravočasno prilegajo.
  • Izravnalnik blazin. Ta specialist je podoben prejšnjemu. Da bi bilo v trgovskih prostorih trgovin vse videti popolno, včasih velika podjetja najamejo tudi takega zaposlenega.
  • Stripper Raziskovalec. Ta specialist mora nekaj časa opazovati striptizete in narediti ustrezne zaključke. Seveda si vsi klubi ne morejo privoščiti takšnih specialistov.

Tako so najbolj nenavadni poklici v Rusiji v storitvenem sektorju. Tu lahko srečate najbolj nenavadne in najredkejše strokovnjake na svojem področju.

Najbolj nenavaden poklic na svetu

Čas je za pogovor o resnično zanimivem in nenavadnem poklicu v Rusiji. To so vzgojitelji pingvinov.

Omeniti velja, da gre za resnično obstoječe delo. Njeni predstavniki so enote. Vendar je ta poklic resnično pomemben, zahvaljujoč se mu na stotine in tisoče pingvinov ostane živih.

Za pojav takšne obrti je kriv sam človek. Dejansko pred stoletjem letala niso letela nad severnimi območji države, zainteresirani pingvini pa niso padli na hrbet. Mimogrede, če pingvin pade, potem brez pomoči ne bo mogel vstati. In edino, kar lahko revež pričakuje, je njegova smrt.

Vsakega pingvina ni mogoče vzgajati. Potrebna je dobra fizična oblika in odpornost proti zmrzali. Navsezadnje morajo predstavniki zadevne stroke, ki jih ni veliko, ostati cel dan na mrazu.

Tako seznam najbolj nenavadnih poklicev v Rusiji vodi delo dvigala pingvinov.

Je enostavno dobiti nenavaden položaj?

V Rusiji je tako imenovanih nenavadnih poklicev vedno manj. Vodje podjetij, ki želijo prihraniti denar, enemu zaposlenemu dodelijo več funkcij hkrati.

Torej se vzravnalnik za blazine spremeni v rednega upravitelja s številnimi dodatnimi funkcijami, pedikura za krave - v običajnega kmetijskega delavca, ki naenkrat združuje številne odgovornosti. Predstavnike redkih poklicev je veliko lažje najti na Zahodu - navsezadnje velike organizacije najemajo zaposlene, ki imajo eno, zelo nenavadno funkcijo.

Na vprašanje, ali v Rusiji obstajajo nenavadni poklici in ali je enostavno dobiti zaposlitev, ni mogoče nedvoumno odgovoriti.

Prednosti in slabosti nenavadnih poklicev

Nerešeno je ostalo le eno vprašanje: "Ali so ti nenavadni poklici tako dobri?" V Rusiji seznam tovrstnih del ni zelo velik, strokovnjaki, ki se ukvarjajo z nekim redkim delom, pa so lahko zelo sramežljivi glede svojih dejavnosti. Ali obratno: nekateri posamezniki bodo zelo ponosni na svoje delo, spoznali in razumeli njegov pomen. Plače v zelo redkih poklicih so običajno majhne. In to lahko varno pripišemo glavnim pomanjkljivostim takšnih objav.

In kaj je s profesionalci? Za nekatere bo fascinacija plus, za druge - nenavadno delo. Vsak bo lahko sam našel prednosti: komajda obstaja vsaj en poklic na svetu, v katerem ni čisto nič dobrega.