karierno upravljanje

Opis delovnega mesta voznika. Opis

Opis delovnega mesta voznika. Opis

Video: OPIS POKLICA 2024, Maj

Video: OPIS POKLICA 2024, Maj
Anonim

Opis delovnega mesta voznika je pisni dokument, ki ga mora podpisati oseba, ki se prijavi na to delovno mesto. Opredeljuje pravice in obveznosti voznika, ki dela v motornih vozilih. Voznik je najeta oseba, ki upravlja službeni avtomobil v službene namene.

Vsak voznik bi moral biti seznanjen s pravili na cesti in z globo, ki se naložijo v primeru kršitve. Prav tako mora poznati tehnične značilnosti avtomobila in njegove naprave, razumeti odčitke senzorjev in naprav. Njegova študija namestitve in odstranitve alarmnih sistemov je tudi njegova odgovornost. V primeru alarma mora voznik vedeti, kako ga izklopiti.

Notranjost in zunanjost vozila morata biti čista in urejena. Na primer, vsak voznik bi moral vedeti, da avtomobila ne morete umiti na neposredni sončni svetlobi, pozimi pa tega ne morete storiti z vročo vodo. Vsak vestni voznik mora spremljati čas naslednjega vzdrževanja in pregleda.

Opis delovnega mesta voznika opisuje vse naloge tega zaposlenega. Dolžan je zagotoviti nemoteno in pravilno vožnjo, da se ohrani zdravje in življenje potnikov. Brez skrajnih ukrepov je prepovedana uporaba zvočnih signalov in ostro prehitevanje. Voznik mora predvideti nevarno situacijo, držati razdaljo in biti sposoben preprečiti izredne razmere.

Zaposleni mora vklopiti alarm ob vsakem izhodu iz vozila, da se prepreči krajo. Vrata morajo biti med gibanjem zaklenjena, še posebej, če prevažajo potnike. Upoštevati mora nadzornika in neposredne nadrejene, če je potrebno, pravočasno dostaviti avto.

Opis delovnega mesta voznika ga obvezuje, da o svojem zdravju obvesti vodstvo. Med delovnim dnem in danom prej ni dovoljeno uživati ​​alkohola. Uporaba psihotropnih, antidepresivov in hipnotičnih zdravil je tudi prepovedana. Strogo prepovedano je prevažanje blaga ali potnikov po lastni presoji. Prav tako po urah ni dovoljeno uporabljati prevoza za osebne interese. V delovnem času mora biti voznik bodisi v avtu bodisi v njegovi neposredni bližini.

Opis delovnega mesta voznika ga obvezuje, da mora vsakodnevno spremljati tovorne liste in v njih označevati pot. Opozoriti je treba tudi na kilometrine in porabo goriva. Vozniki za polni delovni čas morajo upoštevati delovni čas.

Voznik mora biti na cesti izjemno pozoren in dlje časa spremljati avtomobile, ki mu sledijo. Pogosto se od upraviteljev zahteva, da si zapomnijo številke takšnih vozil in jih obvestijo o takih situacijah. V primeru suma glede varnosti prevoza je treba o tem sporočiti organom.

Opisi opravil voznika se lahko razlikujejo glede na to, kateri način prevoza se nadzira. Zaposleni v podjetju morajo biti pri svojem delu kreativni, poskušati prinesti koristi gospodarski dejavnosti.

V opisu dela voznika avtomobila so opisane njegove pravice. Torej, voznik ima pravico zahtevati od potnikov, da pripenjajo svoje varnostne pasove, spoštujejo čistočo in standarde obnašanja. Prav tako ima pravico predlagati ukrepe upravljanja, namenjene izboljšanju varnosti delovanja vozila.