povzetek

Vzorčni življenjepis ekonomista: ključne točke

Kazalo:

Vzorčni življenjepis ekonomista: ključne točke

Video: We've stopped trusting institutions and started trusting strangers | Rachel Botsman 2024, Maj

Video: We've stopped trusting institutions and started trusting strangers | Rachel Botsman 2024, Maj
Anonim

Vsak mlad spoštovalec mladega strokovnjaka bi moral razumeti zaposlovanje, če želi najti dostojno službo. Prvo razmerje vas čaka prav s kadrovskim managerjem, ki bo v bistvu odločil o vaši prihodnji usodi, preden boste šli na razgovor z višjim vodstvom.

O življenjepisu na splošno

Vzorčni življenjepis ekonomista je izhodišče za iskanje zaposlitve. Porabite čas za to. Od te zelo nepomembne točke se začne vaša pot sodelovanja z novim delodajalcem.

Ko delodajalec ali vodja kadrov v podjetju prejme vaš življenjepis, mora razumeti, kakšna oseba ste, ugotoviti, katere prednosti in, kar je najpomembneje, vas želi povabiti na razgovor.

Lahko rečemo, da je življenjepis primarni izbor, vendar je tudi pomemben. Če življenjepis pošljete na več krajev, boste prejeli odgovor samo od enot. Razlogi za to so lahko številni, začenši z dejstvom, da preprosto niste tisti, ki ga podjetje išče, in končate z nepravilnostjo sestavljenega življenjepisa. Nabornik te noče niti poklicati.

Vzorec življenjepisa vam bo pomagal ustvariti popolno vizitko.

Kako ustvariti življenjepis ekonomiko

Morate razumeti, da mora biti vsak dokument strukturiran in berljiv. Zato je s strukturo vredno začeti življenjepis ekonomista.

Praviloma imajo na začetku lista skupne podatke: F. I. O., kontaktne podatke in fotografijo. Fotografija v življenjepisu mora biti poslovno podobna ali vsaj na daljavo podobna. Če takšna fotografija ni na voljo, poskusite fotografirati ali poglejte v albume za slike, na katerih ste se dobro izkazali. Oblikovanje te fotografije kot potne fotografije je dober primer. Življenjepis ekonomista mora vsebovati dobro in jasno fotografijo.

Življenjepis ekonomista mora nujno vsebovati podatke o usposabljanju, tečajih, pa tudi o akademskih dosežkih. Informacije morajo biti razporejene po padajočem vrstnem redu, to je na prvem mestu, kjer se učite.

Glavna stvar: kaj lahko storim?

Ne pozabite, da v življenjepisu navedete ključne veščine ekonomista.

Če vam je težko označiti to postavko, uporabite spodnji vzorec, kjer najdete nekaj primerov.

Vzorčni življenjepis ekonomista v članku ima pravilno, preprosto in jedrnato strukturo, ki vam omogoča, da človeka kot zaposlenega ocenite v celoti, prav tako pa pokaže njegove glavne prednosti in prednosti.

Značilnosti pri pisanju življenjepisa

Najpomembnejša lastnost, ki jo je treba prilagoditi, je pomanjkanje delovnih izkušenj.

Življenjepis ekonomista brez delovnih izkušenj mora vključevati dodatna dejstva o vaših sposobnostih. Na primer lahko navedete konference, na katerih ste sodelovali, znanstveno delo in številne druge dosežke med študijem.

Dodati morate tudi praktične točke. Na vsaki univerzi študentje opravijo praktično usposabljanje. V stolpcu "delovne izkušnje" navedite leto in kraj prakse, nato pa navedite svoje glavne odgovornosti kot vodje specialista.

Življenjski vzorec ekonomista

F. I. O.: Invarenko Andrey Petrovič.

Moskva, st. Sevastopol 13/1.

tel.: +7 987 000 000.

Izobrazba: 2012, Moskovska državna univerza, posebnost: ekonomija podjetij (rdeča diploma).

Nadaljnje usposabljanje: 2013, pridobitev znanj v programu "1C: Enterprise 8.0".

Izkušnje:

- 2012–2013, mlajši ekonomist v podjetju Finconsult LLC.

Pomoč ekonomistu, delo s primarno dokumentacijo, poročanjem in analizo podjetja. Dolgoročno načrtovanje in napovedovanje.

- 2013-2015, ekonomist v podjetju Renaissance LLC.

Analiza finančnega načrta, proizvodnje in prodaje izdelkov v podjetju. Sestava načrta in obračunavanje finančnih plačil za vsako obdobje. Delajte z dolgovnimi obveznostmi.

Jeziki: ruski, ukrajinski, poljski (pogovorni), angleški (zgornji-vmesni).

Dodatne spretnosti: izkušen uporabnik osebnega računalnika, delo s programi MS Office, grafični urejevalnik Corel Draw, PS Photoshop. Računovodski programi "1C: Enterprise", "Sail". Sodelujte z e-pošto in s storitvami iskanja.

Druge veščine:

  • razvoj poslovnih načrtov;
  • delo s primarno računovodsko in plansko-računovodsko dokumentacijo;
  • metode analize solventnosti podjetja;
  • delo z obnovitvijo plačilne sposobnosti podjetja (reorganizacija);
  • razvoj in podpisovanje pogodb;
  • sodelovati z davčnim inšpektoratom in drugimi državnimi organi;
  • predobravnavna zahtevka.

Osebne lastnosti: natančnost, odločnost, osredotočenost na rezultate, timsko delo, nekonfliktnost, analitična miselnost, mobilnost, družabnost, sposobnost hitrega prilagajanja, hitro učenje, sposobnost samostojnega odločanja, delo v stresnih situacijah, pobuda.

Hobiji: ekonomija, pravo, psihologija, posel.