karierno upravljanje

Kako poiskati službo po svojih željah: lastnosti izbire, priporočila in ocene

Kazalo:

Kako poiskati službo po svojih željah: lastnosti izbire, priporočila in ocene

Video: 97% Owned: How is Money Created 2024, Maj

Video: 97% Owned: How is Money Created 2024, Maj
Anonim

Človek, ki opravlja svoje najljubše delo, bo vedno poln energije in moči, življenje bo zanj vir navdiha in ne stresa. Večina ljudi v naših težkih gospodarskih časih se ponavadi oprijema skoraj vsakega dela. Vendar motivacija, na primer "če samo kje delati" ali "za podporo otrokom", običajno ni učinkovita. Konec koncev človeku energijo zagotavljajo ne le z zaposlitvijo "od zvona do zvona", temveč s svojim najljubšim poslom.

Nujnost težave

Vsi se prej ali slej soočijo z vprašanjem, kako najti službo po svojih željah. Nekateri začnejo razmišljati o tej težki temi od 12. do 15. leta starosti, drugi pa so pozorni nanjo, že izmenjajo četrto ducat. Vendar, ne glede na to, koliko je stara oseba, nikoli ni prepozno, da svoje življenje preobrazite, da bo boljše.

Najljubši poklic in dohodek

Po določitvi svojega klica se človek pravzaprav obsoja na denarno obilje. In to je zelo enostavno dokazati. Na primer, do katerega zdravnika ali frizerja bo človek šel z velikim veseljem? Tistemu, ki si prizadeva, da bi čim prej "sedel" predpisanih 9 ur v službi, ali pa tistemu, ki svoje delo iskreno ljubi, ga z veseljem opravlja? Zlahka je razumeti, kateri specialist bo imel velik dohodek.

Znaki dela ne s klicem

Vendar pa ni vedno tako preprosto spremeniti vrste dejavnosti. Če pa človek spozna, da ne gre po svoji poti, ne bi smel porabiti več kot minuto za neljubljen poklic. Konec koncev je čas tista tkanina, iz katere je tkano življenje. Več signalov nakazuje, da je dejavnost skladna s cilji drugih ljudi.

  • Delo jemlje moč, uničuje zdravje.
  • Lastni interes se ne upošteva. Delo je bilo izbrano po načelu "Zdravniki so vedno potrebni, ne bom ostal brez dela."
  • Uspeh ne ugaja dolgo. Lahko celo prejmete nagrade in uživate spoštovanje sodelavcev, vendar to ne prinaša pravega veselja.

Določite vrednosti

Hkrati je za mnoge vprašanje, kako najti službo po svojih željah, precej zapleteno. Psihologija iskanja optimalne zaposlitve je takšna, da neurejena oseba pogosto ima težave na drugih področjih življenja. Pomanjkanje samozavedanja pri izbiri poklica pogosto vodi do povsem katastrofalnih posledic. To je lahko ljubeče delo, neuspehi v družinskih odnosih in pomanjkanje smisla v življenju. Pogosto človek trpi tudi zaradi nezmožnosti poiskati ljudi, ki so po duhu blizu, ki bi postali prijatelji zanj. Za povečanje samozavedanja glede izbire poklicne sfere je koristno odgovoriti na nekaj vprašanj.

  • Kakšne so vaše vrednote? Morate dobro razmisliti, kaj je za vas pomembno v življenju, iz katerih načel ne bi zavrnili v nobenem primeru. Vrednote določajo, kateri poklic človek meni, da je najpomembnejši v družbi in je pogosto sprejemljiv zase. Tistega, katerega glavna vrednost je znanstveni in tehnološki napredek, bo na primer pritegnilo področje najnovejših raziskav na različnih področjih znanja.
  • Kateri dogodki iz otroštva in mladosti se zdijo najpomembnejši? Kako so vplivali na vaš svetovni nazor?
  • Ali obstajajo ljudje, ki si v družinskem in poklicnem življenju vedno želite biti enaki? Zakaj si točno zaslužijo spoštovanje?
  • In do katere vrste ljudi, nasprotno, nimate popolnoma nobenega spoštovanja in zakaj?
  • Koga od vas poznanih voditeljev lahko imenujete najboljši šef in kateri najslabši?
  • Katere lastnosti bi radi videli pri svojih otrocih?

Prepoznajte hobije

Ker ni mogoče najti dela po svojih željah, ne da bi se zavedali svojih hobijev, je koristno tudi čim natančneje določiti naravo svojih najljubših dejavnosti. Za analizo takšnih primerov lahko uporabite naslednja vprašanja:

  • Kakšen se vam zdi popoln dan? Kaj morate storiti zjutraj, da postanete eno?
  • Katera dejavnost povzroča nelagodje?
  • Če bi se moral jutri upokojiti, bi zamudil trenutno službo?
  • Če je preveč hobijev, psihologi priporočajo uporabo spodaj opisane metode.

Metodologija določanja vašega najljubšega posla

Za izvedbo ene izmed učinkovitih vaj, ki bodo koristne za samoodločbo na poklicnem področju, boste potrebovali pisalo in kos papirja. Najprej morate zapisati vsaj 30 točk, kar vas zanima - to je lahko vsak posel, od pletenja do razkladanja tovornih vagonov. Glavna stvar je, da lekcija prinese navdih. Na tej stopnji ne morete biti omejeni na 30 točk.

Nato morate s seznama izbrisati tiste dejavnosti, ki jih ne bi želeli opravljati na poklicni ravni in s katerimi se morate samo občasno ukvarjati, glede na vaše razpoloženje. Zdaj naj bi ostalo približno 10-15 točk.

Potem so prečrtane tiste točke, ki jih ne bi želel početi vse življenje.

Poleg tega psihologi priporočajo, da si zapišete vsaj 10 svojih prednosti, sposobnosti, spretnosti - tiste odlike, ki vas naredijo za velikost boljše od drugih. Na katere sposobnosti ste lahko ponosni? Kakšno znanje vas loči od množice?

Nato morate na novo prebrati seznam svojih najljubših dejavnosti in prednosti, zapišite, v kateri vrsti dejavnosti jih lahko uporabite. Tukaj morate določiti vsaj 5 možnih možnosti za uporabo svojih sposobnosti.

Druga vaja izgleda takole. Treba si je predstavljati, da imate zelo, zelo veliko finančnih sredstev - tako da do konca življenja ne morete razmišljati o delu. Že obiskana so različna letovišča, preizkusili so se na desetine različnih hobijev. Kaj zdaj storiti - ne zaradi dobička ali zabave, ampak za dušo? Psihologi svetujejo, da zapišete vsaj pet različnih možnosti.

Vloga stremljenj

Vprašanje, kako najti službo po svojih željah, ne vpliva samo na materialno sfero, ampak tudi na duhovno. Mudreži in filozofi v svojih delih pogosto pravijo, da je postopek veliko pomembnejši od rezultata. Ko človek doseže nekaj s seznama svojih ciljev, je lahko razočaran, saj si nikjer drugje ne bi smel prizadevati. Vendar vam široke želje omogočajo, da vsak dan napolnite svojo energijo. Če jih želite določiti, je koristno, da si sami odgovorite na naslednja vprašanja:

  • Kaj sem želel postati v otroštvu?
  • Ali mi je všeč to, kar zdaj počnem? Ali ta posel prinaša zadovoljstvo ali obstaja občutek, da v tej fazi nekaj manjka?
  • Če bi bili obveščeni, da čez eno leto ne boste več, kateremu poklicu bi namenili preostalih 12 mesecev?

Popolno okolje

Preučili smo, kako najti zanimivo delo po vaših željah. Kljub temu ima delovno okolje pomembno vlogo tudi pri iskanju klica. Težko si je predstavljati introverta, ki mora vsak dan zaradi narave storitve vzpostaviti stik z velikim številom ljudi. Ali pa družabna oseba, ki se mora z delovnimi projekti ukvarjati sama. Kaj pa kavč krompir, ki neprestano potuje na službena potovanja?

Takšni ljudje ne morejo v celoti uresničiti svojega potenciala samo zato, ker se znajdejo v neugodnem okolju.

In ker iskanje zaposlitve po vaših željah ni tako slabo, se je treba osredotočiti na iskanje ugodnega okolja zase. Ne bi smelo posegati v delo, ampak pomagati.

Ko človek razume, kakšno je njegovo idealno okolje, mu bo veliko lažje sprejemati pomembne življenjske odločitve - v katerem mestu živeti, kje iskati delo, katere ponudbe je najbolje takoj zavrniti.

Možna mesta

Za številne prosilce je tudi vprašanje, kje poiskati delo po svojih željah. V zvezi s tem se svetuje, da zaposlujejo guruse, naj bodo pozorni na naslednja mesta:

  • Različna spletna mesta za iskanje zaposlitve.
  • Obrnite se na prijatelje, ki bi vam lahko pomagali.
  • Lahko se obrnete neposredno na različne organizacije. Na primer, oblikovalec lahko svoj portfelj pošlje neposredno različnim podjetjem, ki nudijo takšne storitve.
  • V nekaterih primerih je koristno uporabljati storitve agencij za delo.

Molitev, da bi sin našel službo po svojih željah: besedilo, pravila ravnanja

Takšni rituali se izvajajo le, če je sin že star več kot 17 let. Bere besedilo naj bo na naraščajoči luni. Če želite prebrati zaplet, morate kupiti novo denarnico, ki jo boste morali v prihodnosti podariti sinu. Očarljiva denarnica vam bo pomagala najti dobro in dobro plačano službo.

Obred se izvaja tako. Ponoči, ko se je na nebu že pojavila luna, bi morali ugasniti luč in prižgati svečo. Če pogledate nebeško zvezdo, morate na ustnice prinesti torbico z vloženim denarjem in izgovoriti besede:

»Naj nova denarnica blagoslovi svetlobo. Naj božji služabnik (ime) živi v obilju in bogastvu in naj Luna kliče denar. Pri delu naj ga spoštujejo, a iz leta v leto dodajajo plače. In naj mu nihče ne nasprotuje, ampak premagal bo vse svoje sovražnike. Tako naj bo za vedno in za vedno. Ključ, ključavnica, jezik."

Preizkušen zaplet, kako poiskati službo po vaših željah

Včasih je nadnaravna pomoč potrebna tudi pri iskanju dela zase. Najboljši način, da si pomagate pri profesionalni samoodločbi, je branje molitve »Oče naš«. In pred intervjujem lahko uporabite naslednjo zaroto. Iskanje zaposlitve po vaši meri in iskanje zaposlitve z njo na pravem mestu bo veliko lažje.

»Jaz grem k bajarjem, a ne bom plužil za nič. Danes bom sklenil pogodbo, da ljubim lastnika. Naj me vsi vidijo, se me dotikajo, hranijo zasluge, veliko plačajo, ne zamerite me zaman. Gospod, koristi. V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen ".