povzetek

Interesi in hobiji v življenjepisu, primer najprimernejšega za določene položaje. Kaj napisati v življenjepisu?

Kazalo:

Interesi in hobiji v življenjepisu, primer najprimernejšega za določene položaje. Kaj napisati v življenjepisu?
Anonim

Zelo pogosto delodajalci pri iskanju prestižne zaposlitve pred osebnim sestankom zahtevajo življenjepis. Praviloma ugledna podjetja z veliko osebja preprosto nimajo dovolj časa, da opravijo razgovore z vsakim prijaviteljem. Zato je treba k pripravi življenjepisa pristopiti z vso resnostjo, saj bo to vizitka prosilca za prosto delovno mesto.

Povzetek Splošni koncept. Kaj napisati v življenjepisu?

Življenjepis - dokument, v katerem mora vlagatelj odražati svoje delovne izkušnje in poklicne veščine, navesti osebni opis. Njegova kompetentna sestava je prvi korak, ki se lahko približa začrtanemu cilju.

Ko sestavljate življenjepis, se morate držati naslednjega načrta:

  1. Priimek, ime, mecena, fotografija.
  2. Datum in kraj rojstva.
  3. Naslov prebivališča, telefon, elektronska pošta.
  4. Navedba želenega položaja.
  5. Izobraževanje (ime izobraževalne ustanove, specializacija, leto sprejema in diplomiranja).
  6. Delovne izkušnje, kraj dela, od zadnjega leta, razlog za odpust.
  7. Znanje računalnika in znanje tujih jezikov.
  8. Dodatne informacije.

Dodatne informacije v povzetku

Če je z vsemi odstavki življenjepisa vse zelo jasno, potem nastane težava z dodatnimi informacijami. Zelo pogosto se mnogi vprašajo: "Kakšne informacije bi morale biti prikazane v njej?" Omeniti velja, da ta postavka ni obvezna, vendar je njihova razpoložljivost dobrodošla pri delodajalcih, zlasti pri zaposlovanju v domačem podjetju.

Dodatne informacije lahko vključujejo podatke o osebnih lastnostih, interesih, hobijih, hobijih prosilca. Pravilna priprava tega odstavka daje skoraj 100-odstotno jamstvo za povabilo na razgovor. Hobiji in interesi v življenjepisu mu bodo omogočili, da izstopa od ostalih, kar človeka označuje ne le kot dobrega strokovnjaka, temveč tudi kot raznoliko osebnost.

Zakaj delodajalci zanimajo hobije in hobije zaposlenih?

Vodje perspektivnih podjetij vedno zanima, kako točno zaposleni preživljajo svoj prosti čas. In to ni prazna radovednost. Zanje je glavno, da podjetje ne le stabilno deluje, ampak se tudi hitro razvija. Če pa zaposleni raje preživi čas s prijatelji, ki pijejo alkohol, potem zjutraj od njega ni nič pričakovati plodnega dela.

Pri izbiri potencialnih zaposlenih za vodje je zelo pomembno, da so interesi in hobiji v življenjepisu pravilno predstavljeni.

Primer položaja učitelja zgodovine: kandidat je v odstavku „dodatne informacije“ navedel strast do muzejev in izkopavanj. Takšne informacije ga označujejo z dobre strani in kažejo, kako zelo in nesebično ljubi svojo temo.

Negativna stran postavke "Dodatne informacije"

Pri izbiri interesov in hobijev za življenjepis morate biti izredno previdni, saj lahko nekateri podatki pri delodajalcu povzročijo negativno reakcijo. V nobenem primeru se vam ni treba olepšati in se lotiti neobstoječega hobija. Izkušeni zaposleni bodo lahko takoj ugotovili prevaro, vlagatelj pa bo v precej nerodnem položaju.

Pri izpolnjevanju tega predmeta mnogi naredijo isto napako in navajajo standardne hobije. Vendar niti ne razmišljajo o tem, koliko ustrezajo želenemu položaju. Včasih so opisana prosta delovna mesta v življenjepisu celo v nasprotju. Primer: prosilec za mesto vodje prodaje v življenjepisu je navedel, da je aktiven ljubitelj nogometa. Ali bodo takšne informacije zanimive za bodočega delodajalca in bo potencialni zaposleni videl v nepredstavljivi obliki z modricami in odrgninami?

Posebej je treba biti previden v primeru navdušenja nad ekstremnimi športi. Takšne informacije je treba navesti samo, če so neposredno potrebne za delo.

Katere hobije navedite v življenjepisu? Univerzalne možnosti

Voditelja praviloma zanimajo hobiji bodočega zaposlenega samo zato, da ve, kako to lahko vpliva na njegovo delo. Zato je bolje izraziti možnosti, ki dopolnjujejo in razkrivajo profesionalnost, ki je neposredno povezana z določenim položajem.

Zanimanja in hobiji v življenjepisu - primer standardnih možnosti:

  • različne športe;
  • hobi za glasbo, kino, leposlovje;
  • ustvarjalne dejavnosti, na primer risanje, fotografija;
  • preučevanje grafičnih programov ali računalniških operacijskih sistemov;
  • strast do tujih jezikov.

Kako delodajalci uporabljajo informacije o hobijih?

Ko se naučite, kaj človek rad počne v prostem času, lahko skoraj natančno uganite njegov značaj in sposobnosti. Izkušeni psihologi s pregledom življenjepisa posebno pozornost posvetijo kandidatovim hobijem, saj lahko ta članek o osebi pove več kot vsi prejšnji in celo napoveduje njegovo kariero.

Kako natančno opisani interesi in hobiji v življenjepisu razkrivajo bistvo? Primer je izbor kandidatov za mesto vodje oglaševanja. Če prijavitelja zanima kolesarjenje, je v njegovem značaju premagovanje težav, prizadevanje za naprej, vzdržljivost in timsko delo. Te lastnosti značaja bodo najbolje vplivale na opravljene naloge in takšnemu zaposlenemu je zagotovljena poklicna rast.

S pomočjo psiholoških asociacij je mogoče natančno določiti osebne lastnosti osebe, ki se prijavlja na določen položaj:

  • pletenje, šivanje - koncentracija, vztrajnost, potrpežljivost;
  • fotografija, slikanje - ustvarjalne in umetniške sposobnosti, brezhiben občutek okusa;
  • skrajni hobiji - samozavest, odločnost;
  • Psihologija - družabnost, strpnost, družabnost.

Če hobi na kakršen koli način ni povezan z delom, potem ne obupajte, vseeno je treba navesti v življenjepisu. Takšne informacije bodo nakazovale vsestranski razvoj in bodo zelo koristne. Pisarniški delavci se bodo zanimali za šport, zahvaljujoč njemu se bo ponovno vzpostavilo življenjsko ravnovesje, kar bo pomagalo lajšati utrujenost in duševni stres.

Torej, ko izpolnite življenjepis, ne smete zanemariti odstavka o interesih in hobijih, saj je prav on lahko dokumentom prijavitelja izvirnost, kar povzroči zanimanje za njegovo osebo in izločitev s splošnega seznama kandidatov.