zaposlovanje

Delo nabiralca je dober poklic, spodobna plača

Delo nabiralca je dober poklic, spodobna plača
Anonim

Z razvojem trgovine je priljubljenost nekaterih poklicev rasla. Sem spadajo dela nabiralca. Kdo je in kaj počne na svojem delovnem mestu? Če na kratko in jasno, je to uslužbenec skladišča, katerega glavna naloga je izpolniti naročilo, prejeto od stranke, z zalogami, navedenimi v aplikaciji. Delo je hkrati monotono, vendar morate delati z visokim tempom.

Delo nabiralca zahteva dobro, strokovno znanje o pravilih za izbiro vsega blaga, njihovega asortimana in cen. Takšen zaposleni mora razumeti pravila in pogoje skladiščenja / skladiščenja, tehtanja, pakiranja in poznati tudi postopek obdelave potrebne dokumentacije. Pomembne so tudi osebne lastnosti: natančnost, odgovornost, dober spomin, trdo delo in pozornost.

Katere so glavne odgovornosti dela v skladišču? Nabiralnik se ukvarja z zbiranjem in izbiranjem pozicij izdelkov na zahteve stranke. Vendar to ni konec zadeve. Zagotavlja popis in skladiščenje blaga. V povezavi z vsem zgoraj navedenim bi moral delavec, ki se prijavi na tak položaj, imeti vsaj srednješolsko izobrazbo, če ima srednjo posebno izobrazbo, potem je to le dobrodošlo.

Kljub zadostni zahtevnosti in odgovornosti delo nabiralca ni plačano previsoko. Plače v Moskvi in ​​regiji se gibljejo od 23 do 28 tisoč rubljev na mesec, v drugih regijah - od 12 do 25 tisoč. Obstaja pa dobra možnost: pridobiti povišico in postati skladiščnik ali celo vodja skladišča, kar pomeni drugo plačo.

Za začetek kariere v skladišču vam ni treba imeti posebne izobrazbe in nobenih posebnih znanj. Zelo pogosto gre za prosto delovno mesto nabiralca brez delovnih izkušenj. Glavna stvar je želja po delu, vzdržljivost, spretnost in odgovornost. In zdaj boste v skladišču pridobili izkušnje, ki jih zahteva določena organizacija / podjetje. Poleg tega, ko obvladite različne poklice, lahko dobite dostojno plačo. Najboljši zaposleni so tako obvladani in dosegajo tako produktivnost dela, da v samo 18-20 izmenah na mesec prejemajo dohodek na ravni vodstvenih delavcev.

Vse to velja za ženske, saj so na voljo tudi za delo kot izbranke. Celotna razlika je v tem, da se ukvarjajo z lažjim izdelkom: kozmetiko, luksuzom

parfumi, higienski izdelki itd. To pomeni, da ima vsaka oseba možnost zaslužiti. Številna podjetja imajo nabiralce, ki so si v enem letu prislužili tuje avtomobile, kot tudi tista, ki dvakrat letno potujejo na počitnice v tujino s svojimi družinami.

Konec koncev tisti, ki pridno vadijo največje možno število premikov, razen plače ali plače v delnih delih, prejmejo vse bonitete in bonuse, ki jih zagotavlja podjetje. To jim daje možnost, da celo izboljšajo svoje stanovanjske razmere, odplačajo hipoteke ali kupijo stanovanje.

Nekateri od teh zaposlenih so rojeni vodje. Nenehno obvladujejo različna področja dela, preskoke in meje, ki napredujejo v karierni rasti. Z začetkom nabiralca ali upravljavca hitro nadaljujejo: nadzornik izmene, trgovec, nadalje kot vodja skladišča in direktor skladišča. V zelo velikih podjetjih je možna rast kariere tudi zunaj skladišča. Lahko postanete na primer prodajni zastopnik in nato vrhunski vodja.