povzetek

Zanima me, kaj v življenjepisu pišejo o sebi?

Kazalo:

Zanima me, kaj v življenjepisu pišejo o sebi?

Video: Kako do prve ali nove službe: napake, ki se jim moraš izogniti 2024, Maj

Video: Kako do prve ali nove službe: napake, ki se jim moraš izogniti 2024, Maj
Anonim

Mnogi od nas so se srečali s težavami, kot je pisanje življenjepisov. Kako to storiti pravilno in kako maksimizirati vse informacije, ki bodo zanimale delodajalca - to je vprašanje!

Glede koncepta

Treba je opozoriti, da je življenjepis sam kratek seznam vseh osnovnih delovnih veščin osebe, ki se prijavi na določeno delovno mesto. Pri sestavljanju tega dokumenta je treba upoštevati tudi osnovna načela: kratkovidnost (največ informacij mora biti priloženo minimalni količini besedila), konkretnost (vse najpomembnejše, brez vode), resničnost (navesti morajo izključno resnični podatki).

Temeljna pravila

Preden se lotite dela, je zelo pomembno, da ugotovite, kako pravilno napisati življenjepis. Primer tega dokumenta lahko veliko pomaga. Morate pa pravilno izbrati vzorec, da ne bi delali napak drugih. Če želite sestaviti ta dokument, je bolje poiskati pomoč usposobljenih strokovnjakov. Navsezadnje se ocenjuje na dveh glavnih točkah: pravilni zasnovi in ​​vsebini.

Struktura

Kaj torej v življenjepisu pišejo o sebi? Sam dokument je sestavljen iz več blokov. Prvi od njih so osebni podatki, kjer mora potencialni zaposleni navesti svoje ime, priimek in priimek, datum rojstva, domači naslov in telefonsko številko.

namen

Pri sestavljanju življenjepisa je pomembno tudi navesti, na katero delovno mesto se oseba prijavlja. Torej je lahko nekaj posebnega, ko prijavitelj natančno navede ime prostega delovnega mesta. Lahko pa naredite malce zahtevnejšega navajanja področja dela, na katerem obstajajo določene spretnosti za delo. Ta odstavek življenjepisa je zelo pomemben, saj je oseba, ki ima določen cilj, bolj samozavestna in izstopa iz množice.

Izobraževanje

Pri razumevanju tega, kar v življenjepisu pišejo o sebi, je treba upoštevati: pomembno je navesti izobrazbo, ki jo je kandidat pridobil za to delovno mesto. Seveda se ni vredno spominjati šolskih let, vendar je pomembno napisati, kateri inštitut ali šola je bil končan, s katerimi oznakami. Če imate diplomo, je to treba omeniti tudi. Koristne bodo informacije o različnih donacijah, nagradah in certifikatih. Prav tako je treba navesti tečaje za nadaljevanje izobraževanja, če obstajajo.

Izkušnja

Kaj še pišejo o sebi v življenjepisu? Pomembno je, da ne pozabimo na takšno točko kot so delovne izkušnje. Konec koncev to pomeni, da ima človek predstavo, kaj mora storiti. Če na tej posebnosti ni delovnih izkušenj, lahko navedete druge vidike delovne dejavnosti, če se bodo vsaj nekateri nanašali na prihodnji kraj dela.

Osebne kvalitete

Razumevanje tega, kar v življenjepisu pišejo o sebi, je pomembno, da bodite pozorni na takšno stališče, kot so osebne lastnosti. Tukaj je dobro, da navedete vse pozitivne vidike svojega značaja, ki vam bodo pomagali pri delavski dejavnosti.

Odveč

Še nekaj odtenkov, kako pravilno napisati življenjepis. Vzorci v tej zadevi so prvi pomočniki. Konec koncev imaš primer pred seboj, lahko veliko hitreje ugotoviš, kaj je. Vendar ne pozabite, da vam delodajalca ni treba dajati dodatnih informacij. Torej, ne bi smeli govoriti o svoji družini, hobijih. Besedilo mora biti navedeno brez negativnosti. Življenjepis je uradni dokument, ki lahko včasih reši marsikaj v karieri določene osebe.