zaposlovanje

Najbolj plačani poklici v Moskvi (2014). Visoko plačani poklici v Moskvi: seznam

Kazalo:

Najbolj plačani poklici v Moskvi (2014). Visoko plačani poklici v Moskvi: seznam

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Maj

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Maj
Anonim

Za ambiciozno in namensko osebo, ki želi doseči svetovno prepoznavnost, je pred začetkom vzpona na vrh Olimpa pomembno preučiti ponudbe trga dela, analizirati, kateri so zdaj najbolj plačani poklici v Moskvi in ​​drugih mestih države, kakšni nagradi resnični strokovnjaki dobijo svoje delo.

V tem članku bomo analizirali najvišje plačane poklice v Moskvi 2013-2015. Toda tudi če vaš položaj ni uvrščen na seznam najvišje plačanih - to ni razlog za razburjenje. Popolnost ni meja in uspeh je mogoče doseči v kateri koli profesionalni panogi.

Najbolj plačani poklici v Moskvi

Očitno najvišje plače prejemajo vodje podjetij, najvišji vodje organizacij, višje vodstvo v trgovskih organizacijah in vladnih agencijah. Generalni direktor investicijske banke ima plačo v višini treh milijonov dolarjev na leto. Letni zaslužek predsednikov naftnih podjetij je več kot 2 milijona. Analitiki, predsedujoči investicijskim bankam in direktorji trženja prejmejo približno milijon dolarjev na leto. Uspeh podjetja kot celote je odvisen od tega, kako kompetentno organizirajo delo organizacije, kako se bo izvajala strategija promocije izdelka.

Kaj razlikuje osebo, ki se prijavlja na določen položaj od mnogih drugih? Zmožnost združevanja tehničnega znanja z upravljavskimi veščinami, kreativnostjo in inovativnim razmišljanjem bo vedno cenjena. Ne pozabite pa, da so možnosti, da pridete v vodstvo banke ali podjetja, zanemarljive. Zato je vredno razmisliti o najbolj plačanih poklicih v Moskvi nižjega reda.

Računovodje, IT-strokovnjaki

Eden glavnih strokovnjakov katerega koli podjetja je računovodja, oseba, brez katere načeloma organizacija razdelitve financ ni mogoča. Njegove odgovornosti vključujejo pripravo periodičnih poročil, odmero davkov, vzdrževanje arhiva finančnih dejavnosti, nadzor nad stroški in dohodki. Kandidat za to delovno mesto mora imeti visoko ekonomsko izobrazbo in vsaj tri leta izkušenj na tej specialnosti. Kaj delajo diplomanti brez izkušenj, ni jasno.

Računovodske dejavnosti so ponosne na seznamu z naslovom "Najbolj plačani poklici v Moskvi za ženske." Kvalificirani specialist, ki ima položaj glavnega računovodje v uglednem podjetju, lahko mesečno prejme več kot 200 tisoč rubljev.

Glede na dejstvo, da povpraševanje po informacijski tehnologiji nenehno narašča, v družbi je nenehna informatizacija, povpraševanje po strokovnjakih s področja IT tehnologij ne bledi. Veliko lahko naredijo: ustvarijo programsko opremo za organizacijo dela supermarketa, preprečijo uhajanje informacij, organizirajo omrežje, zaščitijo pred krampami, zagotovijo delovanje pomembnih spletnih mest in internetnih storitev. Najbolj plačani poklici v Moskvi na področju IT tehnologij so programerji in spletni razvijalci. Njihova plača je od 60 do 200 tisoč rubljev na mesec.

Področje sodne prakse

Druga pomembna povezava v katerem koli podjetju je pravnik. Za to, da lahko brani pravice podjetja, pomaga vzdrževati ravnotežje na tako tankem in nestabilnem robu zakona, so mu pripravljeni plačevati od 35 do 100 tisoč rubljev na mesec.

Kaj lahko na tem področju delovne sile imenujemo visoko plačani poklici v Moskvi? Odvetnik iz direktive prejema visoko plačo - to je oseba, ki se ukvarja s finančnimi vrednostnimi papirji podjetja. Še en zanimiv položaj na področju sodne prakse je svetovanje odvetniški pisarni. Takšna oseba lahko prejme tako mizerne honorarje za svetovanje s podjetjem, kot tudi neverjetne nagrade samo za uporabo svojega imena pri oglaševanju. Ta poklic zahteva intelektualne stroške, običajno imajo takšni ljudje več stopinj.

Managerji in tržniki

Delodajalci so cenjeni zaradi ljudi, ki promovirajo blagovne znamke, se ukvarjajo z oglaševanjem in na vsak način promovirajo izdelek na trgu. Spoznajte: tržniki pred vami. Njihova plača je lahko 50 tisoč rubljev na mesec.

Menedžerji so različni, vendar vsi dobijo dobre plače. Kadrovski managerji so pripravljeni plačati 45 tisoč rubljev na mesec. Zaposleni, ki lahko analizirajo kakovost blaga, opravljajo nakupe, analizirajo razmere na trgu, so plačani od 35 do 50 tisoč. Obstajajo tudi upravljavci tveganj, ki v kriznih časih dobro poznajo razmere na trgu, spremljajo, analizirajo in zmanjšujejo različna tveganja. Pripravljeni so plačevati 500 tisoč rubljev na mesec.

Tudi če na tem področju nimate popolnoma nobenih izkušenj, vendar je jezik dobro prekinjen, lahko človeka nevsiljivo prepričate, da uporablja ponujeno storitev, lahko postanete vodja prodaje. Njihova mesečna stopnja je približno 50 tisoč rubljev.

Proizvodni sektor

Proizvodnja je bila vedno zelo cenjena. Zdaj lahko srečate veliko psihologov, sociologov, oblikovalcev in pravnikov ter zelo malo resnično nadarjenih inženirjev, ljudi, ki bi lahko prevzeli vodenje delavnic. Z upravičenostjo lahko zahtevajo plačo v višini 80 tisoč rubljev.

V prihodnosti verjamejo, da bodo inženirji uvrščeni na seznam "Najbolj plačanih poklicev v Moskvi", zlasti inženirjev za razvoj in vzdrževanje medicinske opreme. Ameriški raziskovalci so izračunali, da se bo do leta 2020 število prostih delovnih mest povečalo za 61% v primerjavi s sedanjimi razmerami.

Najbolj plačani poklici v Moskvi za dekleta in ženske

Kaj najprej pride na misel, ko gre za ženske poklice? Medicinska sestra, učiteljica, frizerka ali manikura. Obstajajo pa tudi druga področja, kjer bo žensko delo dobro plačano.

Namerna ženska lahko vedno odpre svoj posel. In ne glede na to, v kateri panogi, je glavno, da obstaja poslovna ostrost, trdo delo. Seveda si dekleta in ženske ne želijo odpreti lastnega servisa za avtomobilske pnevmatike ali avtomobila, raje se ukvarjajo s kozmetičnimi saloni, frizerjem, poročnim salonom. Ženske so uspešne pri prodaji igrač, nakita, kozmetike, ročno izdelanih izdelkov, kot so vezenje, pletenine in spominki. Tu ne morete sedeti mirno, nenehno se morate premikati naprej, vzpostavljati stike, organizirati delo osebja, sicer se ne morete spoprijeti s konkurenco.

Storitveni sektor

V storitvenem sektorju ženske nedvomno cenijo, ker so bolj prilagodljive, hitreje najdejo skupni jezik s strankami in manj konfliktov. Stevardese, skrbniki kavarn in restavracij, vodje kadrov so najbolj plačani poklici za ženske v Moskvi. Seznam je mogoče našteti dlje časa.

Dobre plače prejemajo mojstri za nohte, kozmetologi in ličila, fitnes trenerji in nutricionisti. Na primer, če ima izkušnje, svoj krog strank, polno roko in razvito domišljijo, lahko manikura zasluži 90 tisoč rubljev na mesec. Zelo dobra plača, ki je mnogi moški ne bi zavrnili.

Kam iti v službo brez izkušenj?

Kot veste, zdaj brez delovnih izkušenj nikjer. Pa vendar, kam iti v službo, ko sem komaj diplomiral na univerzi ali fakulteti? Kateri so visoko plačani poklici v Moskvi brez delovnih izkušenj?

Tako v Moskvi kot v katerem koli drugem mestu lahko dobite službo kot tekstopisec. To je oseba, ki v skladu z zahtevami piše pristojna besedila za podjetja. Mesečni zaslužek lahko doseže 40 tisoč rubljev. Položaj operaterja klicnega centra prav tako ne zahteva delovnih izkušenj. Če se lahko lepo pogovarjate o znamenitostih svojega rojstnega kraja, imate dobro dikcijo, lahko dobite vodnika, kjer je priložnost zaslužiti približno 50 tisoč rubljev na mesec.

Zahteve za prosilce

Kakšne so splošne zahteve delodajalcev? Za vodilne položaje so vedno zelo visoki. To in prisotnost visokega šolstva ter kompetentno znanje tujih jezikov nedvomno potrebujemo izkušnje na tem področju. Dobrodošli so tudi spretnosti in praktična znanja iz menedžmenta in sodne prakse.

Za vsak visoko plačan položaj mora imeti oseba visoko odpornost na stres, biti pripravljen na nepravilen urnik in delati med vikendi. Toda, kot pravijo, ne morete brez težav ujeti rib iz ribnika. Vse je v vaših rokah, uspeh v delu!