karierno upravljanje

Koliko programer dobi v Ukrajini, Rusiji in ZDA?

Kazalo:

Koliko programer dobi v Ukrajini, Rusiji in ZDA?

Video: Koji nivo antitela je dovoljna za zastitu i koliko dugo je vakcinisana osoba zasticena od C-19?! 2024, Maj

Video: Koji nivo antitela je dovoljna za zastitu i koliko dugo je vakcinisana osoba zasticena od C-19?! 2024, Maj
Anonim

Poklic programerja je uspel postati eden najbolj priljubljenih na trgu dela tako v državah postsovjetskega prostora kot zunaj rusko govorečih regij. V zvezi s tem veliko mladih razmišlja o izbiri ravno takšne specializacije. Eno najosnovnejših vprašanj, ki se postavi pred dokončno odločitvijo, je "koliko denarja dobijo programerji." Za popoln odgovor morate pregledati razmere v državah, kot so Rusija, Ukrajina in ZDA. Temu bo namenjen ta članek.

Koliko dobi programer

Za začetek je treba razjasniti nekatere značilnosti tega poklica in s tem osvetliti postopek oblikovanja stroškov dela. Na velikost prejemka, ki ga lahko prejema programer, neposredno vpliva profil specialista, njegove izkušnje in sam kraj dela - podjetja.

Omeniti velja, da delodajalci že dolgo niso usmerjeni v strokovnjake širokega profila. Ozke specializacije so veliko bolj cenjene. To je posledica dejstva, da takšni programerji razvijajo posebno in priljubljeno programsko opremo (za igre, urejevalnike fotografij, medicinsko opremo itd.). Ko poskušate ugotoviti, koliko programer takšnega profila dobi, lahko naletite na povsem različne zneske.

Zato je za določitev povprečne cene potrebno upoštevati ne samo regije, temveč tudi posebne specializacije.

Dejavniki, ki vplivajo na raven plače

Če upoštevamo postsovjetski prostor, lahko ločimo več ključnih dejavnikov, ki neposredno določajo, koliko programer prejme na mesec.

  1. Znanje angleščine, ki vam omogoča enostavno delo z dokumenti, lahko poveča dohodek specialista za 1/5 njegovega mesečnega zaslužka. Spretnost dela z dokumentacijo v angleščini je še posebej pomembna v tistih podjetjih, ki sodelujejo s tujimi partnerji.
  2. Če programer dela na daljavo, običajno vključuje možna tveganja v stroške svojih storitev, kar pozitivno vpliva tudi na višino dohodka.
  3. Drug pomemben dejavnik, od katerega je odvisen zaslužek IT strokovnjaka, je dejanska produktivnost. Ne glede na to, kje programer dela, mu plačajo ne za čas, preživet v pisarni, temveč za število opravljenih nalog. Več projektov, ki jih zaposleni zaključi, višja bo njegova plača.
  4. Izkušnje, ki vam omogočajo nadzor nad aktivnostmi ekipe. Tisti, ki jim zaupa razvojni oddelek, lahko prejmejo 150.000 rubljev. na mesec.

Politika delodajalcev

Politika podjetja je dejavnik, ki ga je treba vedno upoštevati pri določanju potencialne ravni dohodka. Če ste na primer pozorni na to, koliko prejema programski inženir, lahko najdete ponudbe od 40 do 100 tisoč rubljev. Kot vidite, je raven dohodka programerja odvisna od cele vrste dejavnikov, zato je vredno pravilno zgraditi svojo kariero.

Plača v Rusiji

Seveda je ob upoštevanju perspektive sfere IT smiselno biti pozoren na to, koliko programerjev dobijo v Rusiji.

Če se osredotočimo na ustreznost določenega programskega jezika in pustimo ob strani podatke po regijah, potem lahko razlikujemo naslednje:

  1. Programerji, ki delajo z Javo, prejmejo v povprečju 170 tisoč rubljev. na mesec. Če pa vzamete nižjo raven plačila, je vredno določiti dohodek v višini 130 tisoč rubljev. Poleg tega možna meja presega oznako 250 tisoč rubljev. Veliko je odvisno od usposobljenosti določenega specialista in politik podjetja, v katerem dela. A na splošno je ta programski jezik eden najbolj plačanih.
  2. Če boste še naprej ugotavljali, koliko programer dobi, morate biti pozorni na tiste, ki delajo z jezikom, kot je PHP. V nekaterih primerih lahko strokovnjaki, ki se razvijajo v tem segmentu, prejmejo 40% manj kot njihovi kolegi iz prejšnjega sektorja. To dejstvo je mogoče razložiti z dejstvom, da je veliko programerjev, ki znajo ta jezik. Povprečna letna cena v tej smeri niha na ravni 100 tisoč rubljev.
  3. Kar se tiče tistih programerjev, ki so specializirani za delo z 1C, lahko računajo v povprečju 70 tisoč rubljev. na mesec. Tisti z visoko stopnjo usposobljenosti lahko plačajo 290 tisoč rubljev. za mesec dni dela.

Razmere v prestolnici

Pri obravnavi trga dela v Ruski federaciji je treba posebno pozornost nameniti dejstvu, koliko programerjev dobi v Moskvi.

Če analiziramo objavljena prosta delovna mesta, lahko ločimo naslednje številke, ki jih ponujajo kapitalske družbe:

  • vodja razvojnega oddelka - od 160.000 rubljev;
  • Java specialist prejme v povprečju 140.000 rubljev.;
  • tisti, ki so specializirani za 1C, lahko najdejo delo s plačo 135.000 rubljev;
  • programerji, ki so obvladali PHP, dobijo približno 120.000 rubljev.;
  • razvijalci, ki izberejo C ++, imajo vse razloge za iskanje položaja s plačo 100.000 rubljev.;
  • Strokovnjaki, ki delajo z mobilnimi aplikacijami na Android OC, pa tudi iOS, se je smiselno zanesti na plačo v višini 90.000 rubljev. v prestolnici;
  • Flash-programer ima vse razloge, da išče podjetje, v katerem plačajo 80.000 rubljev.

Vredno je biti pozoren na dejstvo, da so zgornje številke povprečen kazalnik. Še več, če poskusite ugotoviti, koliko programer prejme v prestolnici, ne da bi upoštevali kvalifikacije in posebno specializacijo, se bo povprečna cena ustavila pri približno 80-85 tisoč rubljev.

Obeti v Ukrajini

Če za vodilo vzamete kijevske plače, zlahka opazite, da so dohodki ukrajinskih specialcev nekoliko slabši od ravni zaslužka ruskih kolegov.

Tisti, za katere je vprašanje, koliko programer prejme v Ukrajini, pomembno, morate biti pozorni na naslednje informacije. Povprečni razpon plač zaposlenih na področju programiranja je 8-30 tisoč UAH. Dejstvo, koliko bo določen specialist prejel neposredno, je odvisno od njegovih izkušenj, programskega jezika in podjetja, v katerem dela.

Če govorimo o mednarodni organizaciji, potem je smiselno računati na 1.000 dolarjev ali več. Delo z lokalnimi delodajalci lahko pride tudi do plače v višini 10 tisoč UAH.

Z drugimi besedami, raven dohodka programerjev tako v Ukrajini kot posebej v Kijevu se lahko močno razlikuje.

Kako oceniti IT strokovnjake v ZDA

Glede na življenjski standard tujih programerjev je najbolje upoštevati Severno Ameriko, kjer se strokovnjaki na tem področju počutijo več kot udobno.

Če vzamemo povprečni kazalnik letnega dohodka, potem je vredno razglasiti ceno 100 000 ameriških dolarjev. Tako, če razumete, koliko programer prejme v ZDA, lahko pridete do mesečnega dohodka v višini 8000 dolarjev. Upoštevati je treba, da je takšen dohodek na voljo programerju na srednji ravni.

Za tiste, ki cenijo postavitev stroškov storitev specialistov v različnih programskih jezikih, bodo ustrezne naslednje informacije:

  • Java (5.000–10.000 $);
  • PHP (4.000–8.000 dolarjev);
  • NET (7.000–15.000 $);
  • Delphi (2.000–5.000 dolarjev);
  • 1C (5.000–7.000 dolarjev);
  • Flash (4.000–6.000 dolarjev);
  • C ++ (4.000–10.000 USD).

Tako izgleda lestvica plač za predstavnike IT industrije v Združenih državah Amerike. Seveda vodijo oddelki bistveno več.

Upoštevati je treba, da bodo na zahodni polobli s plačo 7-10 tisoč dolarjev raven stroškov nekoliko drugačne kot v Rusiji. Procentualno boste morali za hrano porabiti znatno manj, aparat v ZDA so tudi cenovno ugodnejši, pa tudi oblačila. Zato je na splošno mogoče trditi, da programerji v državah živijo bolje.

Zaključek

Ko smo preučili informacije o tem, koliko programov tehničnih programov, razvijalcev in drugih strokovnjakov v različnih državah prejmejo, lahko pridemo do očitnega zaključka: Evropa in ZDA sta za strokovnjake iz IT področja najbolj privlačni. Če se morate na ozemlju posovjetskega prostora odrezati do finančnih višin, je bolje, da se usmerite v kapitalske družbe.