karierno upravljanje

Delo v CFS: pregledi zaposlenih

Kazalo:

Delo v CFS: pregledi zaposlenih

Video: Delo na daljavo: Hitri nasveti (pregled delovnega mesta) 2024, Maj

Video: Delo na daljavo: Hitri nasveti (pregled delovnega mesta) 2024, Maj
Anonim

Kakšne povratne informacije dobi CFS? Odgovor je na to vprašanje. Navsezadnje je bilo vprašanje zaposlovanja vedno izjemno pomembno. Potencialni zaposleni poskušajo najprej preučiti vsa možna mnenja o določenem delodajalcu. Šele takrat, ko se prepriča, da je organizacija res vestna, človek daje prednost določenemu kraju. Nato odda življenjepis, opravi postopek razgovora in se najame. Poleg tega prav mnenja delavcev o določenem kraju omogočajo, da se v celoti zaveda, kako zastopani bodo vestni organi. Delodajalec pogosto skriva pomembne nianse zaposlovanja in sodelovanja. Mimogrede, nekatera mnenja se lahko med seboj razlikujejo. To ni potrebno, da bi bili presenečeni. Dejansko v vsakem mestu delajo različni ljudje, vsak ima svoje prošnje za delodajalce. Nekaterim se na primer zdi neurejen delovni čas povsem običajen. In nekateri, nasprotno, imajo do tega negativni odnos. Zato protislovja ne bi smela vzbujati skrbi. Pomembno je poudariti glavne točke, ki jih najpogosteje poudarjajo vsi zaposleni, ki delajo ali delajo na FSC.

O dejavnostih

Za začetek je priporočljivo razumeti, za katero podjetje gre. CFS prejema pozitivne povratne informacije o svojih dejavnostih. Navsezadnje je ta organizacija precej velika gostinska mreža. Ali kot se imenuje tudi "kavarna z jedmi".

Dejavnost je povsem očitna - kuhanje in prodaja kupcem. CFS prakticiramo na ameriških jedeh. To je neke vrste hitra hrana. Organizacija ne opravlja več nobene posebne naloge. Zato za svoje dejavnosti CFS prejema dobre ocene, kot je že bilo rečeno. Potencialni zaposleni jasno razumejo, kaj morajo storiti.

Distribucija v Rusiji

Naslednja točka, na katero so pozorni nekateri delavci (resnični in potencialni), je distribucija organizacije po vsej Rusiji. Precej pogosto zaupanje v mala gostinska podjetja ni verodostojno. In a priori se ne priporoča poravnave.

Toda CFS je velika organizacija. Na voljo je v mnogih mestih Rusije. Tako kavarna pritegne k sebi. Delavci z zaupanjem trdijo, da njihov delodajalec ni prevare. Podjetja ne bo zaprl in mu odvzel vso zaposlitev.

Edino, kar nekatere vznemirja, je, da nimajo vsa ruska mesta FSC. Delo torej ni zagotovljeno povsod. Majhna, a še vedno pomanjkljivost. Na delo so vabljeni ljudje iz drugih regij države, vendar je ta praksa izjemno redka. Ta dejavnik bo treba upoštevati.

O prostih delovnih mestih

Mnenja o delu na FSC (Moskva ali katero koli drugo mesto, kjer je podjetje - ni pomembno, o katerem kraju govorijo), pogosto poudarjajo pomanjkanje različnih prostih mest. Praviloma ni toliko delovnih mest, za katera se zaposlijo zaposleni.

Kaj ponuja potencialnim zaposlenim? Obstaja več možnosti:

  • blagajnik;
  • Blagajna-vagon (ima nekaj razlik od prve možnosti);
  • Delavec v kuhinji
  • upravitelj (izredno redek).

Praviloma je zadnje prosto delovno mesto kraj, ki ga državljani hitro zasedejo. Najpogosteje zaposlijo osebje za zamenjavo delavcev v kuhinji, pa tudi splošne prodajalce. Takšni zaposleni delajo z blagajno, v kuhinji pa pripravljajo določene jedi. Poleg tega je njihov zaslužek popolnoma enak kot navadni blagajniki. To nekatere prisili, da pri delu na CFS ne puščajo najboljših ocen. Novokuznetsk, Moskva ali katero koli drugo mesto - ni pomembno. Glavna stvar je, da v preučevani gostinski mreži velja enotna shema za prosta delovna mesta. Na splošno veliko zaposlenih navaja, da bodo ne glede na predlagano lokacijo vsi morali delati v kuhinji in na blagajni. Izjema je višji vodja. Nadzira delo vseh ostalih.

Razgovor za službo

Težko je verjeti, toda intervjuvanje velja tudi za del posla. Praviloma zaposleni puščajo precej dobre ocene o njem. Vse gre brez težav in to v vseh regijah.

Ponavadi je intervju pritožba pri višjem vodstvu v določeni kavarni. Morebitni zaposleni bo moral izpolniti obrazec za zaposlitev in govoriti o sebi. Brez nesramnosti ali zanemarjanja. Komuniciranje poteka v neformalnem okolju, kar bistveno daje zaupanje potencialnim zaposlenim.

Čez nekaj dni bo prijavni obrazec pregledan. In če se človek oglasi, ga zagotovo pokliče in povabi k iskanju službe. Med pogovorom bo vodja odgovarjal na vsa vprašanja. In to ne more le razveseliti. Kot kaže praksa, so skoraj vsi, ki so vlagatelji oddali vprašalnik na študij, poklicali nazaj in povabili k delu. Sem se peljejo tudi šolarji. Že od 14-16 let. Zato je delo v pregledih zaposlenih pri CFS pogosto pozitivno. Predvsem zaradi dejstva, da zaposlitev tukaj ni težavna. In intervju je bolj pogovor v neuradnem okolju kot resen poslovni pogovor.

Usposabljanje

Naslednji odtenek, na katerega morate biti pozorni, je, da delo v FSC zahteva poseben tečaj usposabljanja. Za vsakega zaposlenega je resnično ključnega pomena. Med njim poteka seznanjanje z jedilnikom, kandidati pa so usposobljeni za delo s blagajno. Nič težkega ali posebnega. Praviloma trening traja mesec dni. To je potreben postopek.

V zvezi s tem so mnenja o delu v KFS (Novosibirsk ali katerem koli drugem mestu - ni pomembno, poučujejo povsod in na enak način) v glavnem pozitivni. Stvar je v tem, da vam ni treba ničesar plačati. Izobraževanje je brezplačno. Poleg tega se, kot obljublja delodajalec, dogaja vzporedno z delom. Pravzaprav se izkaže, da se človek uči in izpolnjuje svoje delovne dolžnosti.

Edino opozorilo je, da je uradna zaposlitev mogoča šele mesec kasneje po opravljenem preizkusu znanja o delovnih mestih. Previdni zaposleni s tem praviloma nimajo težav. Obvladati trening in zaključni izpit je precej enostavno. Dovolj je samo, da ste pri svojem delu odgovorni.

Urnik

Zdaj je jasno, za kaj gre v KFS (Jekaterinburg). Mnenja o tej organizaciji kažejo, da v vseh mestih ni najrazličnejših prostih mest, poteka tudi brezplačno usposabljanje. Prehoditi ni tako težko. In to ugaja.

Naslednji odtenek je urnik dela. Mnogi so na to pozorni. In na tem področju je delo v pregledih CFS mešano. Stvar je v tem, da je veliko odvisno od regije prebivanja. V velikih mestih je urnik ponavadi manj prilagodljiv. Toda na splošno je načelo povsod enako.

Na začetku bo moral zaposleni pri izpolnjevanju vprašalnika samostojno navesti čas, ko bo sposoben opravljati delovne naloge. To dejstvo bo delodajalec nujno upošteval. Še posebej, ko gre za šolarje ali študente. Urnik dela se izbere posamično, dogovorijo in predpišejo v uradni pogodbi o delu.

Običajno se uporablja urnik premikov. To me osrečuje. V nekaterih primerih lahko delodajalec delavca pusti, da dela ves dan. Večina kavarn CFS je odprtih med 9. in 20. uro. V skladu s tem je toliko delati. A najpogosteje se premiki izvajajo od 9:00 do 15:00 in od 15:00 do 20:00. To vprašanje se reši posamično. Najpogosteje, kot kažejo pregledi, vikend pluje. To ni vedno priročno. V nekaterih primerih se lahko dogovorite za 5/2 urnik dela. In tako, da vikend vedno pade na soboto in nedeljo. A to ni tako preprosto.

Kljub temu delo v CFS prejema kritike in negativne lastnosti za delovni urnik. Mnogi navajajo, da morate pogosto delati nadure. In v službo morate priti vnaprej. Na splošno lahko delovni urnik podjetja imenujemo zaseden. Trdim ljudem svetujemo, naj se vzdržijo zaposlitve. Preprosto se ne bodo mogli spoprijeti z natrpanim urnikom in stalnim nadurnim delom. Še posebej težko novim delavcem. Pogosto ne stojijo niti mesec. Od tod prihaja do velikega pretoka osebja. Zato so stalna prosta delovna mesta v podjetju - to je priložnost za razmislek. Je delo res dobro?

Socialni paket

Pri zaposlovanju vodje organizacij svojim potencialnim zaposlenim ponujajo celoten socialni paket. A je res tako? Kako zadovoljni so zaposleni s to funkcijo?

Tukaj so mnenja deljena. Delo v pregledih CFS za njihov socialni paket praviloma zasluži nevtralno. Na tem področju obstajajo prednosti in slabosti. Če govorimo o prostih delovnih mestih managerja ali višjega vodje, potem pritožb ne bo. Socialni paket je na voljo v celoti, počitnice so strogo po urniku, vendar se lahko dogovorite za prenos. V skladu s tem organizacija v celoti izpolnjuje svoje obveznosti.

Toda preostali zaposleni se morajo spoprijeti z nekaj krivice. Da, zagotovljeni so tudi s socialnim paketom. A le v zvezi z uradno zaposlenimi državljani. Na primer, če se študent ne prijavi, vendar še vedno dela, potem morda ne upa na dopust ali bolniško odsotnost. Vendar ta praksa ni redka. Najstniki se ne mudijo z formalizacijo.

Treba je opozoriti, da počitnice brez težav zagotavljajo le tistim, ki že dlje časa delajo v podjetju. Novi zaposleni bodo morali, kot kažejo njihova mnenja, dobesedno premagati zaslužen počitek. Plačilo bolniških listov se zgodi z zamudo, kar ni preveč dobro. Toda, kot pravijo mnogi podrejeni, se denar še vedno zaračuna. V nekaterih lokalih s hitro prehrano bolnišnice ne samo odlašajo, ampak sploh ne navajajo. Zato je delo v CFS (Togliatti) deležno pozitivnih kritik. Na enak način kot v katerem koli drugem mestu v Rusiji. Tu so pomanjkljivosti, jih je treba tudi upoštevati.

Dobra novica je, da CFS ponuja brezplačen obrazec. Kot tudi večerje na račun organizacije. Obstaja poseben meni za kavarniške delavce. Lahko izberejo določeno jed in jo nato pojedo. Odmor za kosilo temelji na načelu "kuhano in pojedeno". Se pravi, da je hrana ponujena iz vrste jedi, ki so na seznamu, ki jih kupci dobijo.

Pomanjkljivost, ki jo pogosto poudarjajo, je, da odmor za kosilo ni običajen. Zanj delo v pregledih CFS nekdanjih zaposlenih, pa tudi sedanjega osebja ni najboljše. Ni jasnega časa za kosilo. Kavarna s hitro hrano se praviloma ne zapre v času kosila. In zaposleni lahko jedo hrano le, ko imajo čas za to.

Tako delo na CFS ponuja obroke na račun zavoda, vendar ne vzpostavi jasnega urnika, ki bi vam omogočil obrok v določenem času. Vse je odvisno od pretoka obiskovalcev. Nekateri zaposleni, zlasti v velikih mestih, navajajo, da so dnevi, ko sploh ne morete jesti. In to bo treba upoštevati. Povsem normalno je za sodobno gostinsko kavarno.

Kariera

Zdaj je jasno, kakšne povratne informacije imajo zaposleni v CFS. Moskva, Sankt Peterburg ali katera koli druga regija ni pomembna. Glavna stvar je, da je načelo delovanja tega omrežja povsod enako. Kaj lahko rečemo o možnostih napredovanja in napredovanja v karieri?

Teoretično imajo delavci majhne možnosti napredovanja. A največ, kar lahko dosežemo, je zaposlitev višjega vodje. Ni slabo, a kot poklicna perspektiva takšno delo ni ravno privlačno. Kljub temu zaposlene vabi karierni razvoj. In mnogi verjamejo v to.

Če načrtujete zaposlitev na CFS, priporočamo, da upoštevate, da to delo ni preveč dobro za karierni razvoj. Samo delo in prejemanje denarja za opravljanje delovnih nalog je dovolj. Toda za osebni razvoj to ni najboljše mesto.

Glede zaslužka

Katere druge značilnosti prikriva delo v CFS? Ocene plač ne uspevajo najbolje. Da, veliko je odvisno od regije prebivališča, na splošno pa mnenja zaposlenih na tem področju niso spodbudna.

Zakaj? Na začetku se zaposlenemu ponudi visok zaslužek. A v praksi se izkaže, da je pod obljubljenim. Izkaže se v fazi sklenitve pogodbe. V povprečju uslužbenec CFS prejme približno 15 tisoč rubljev. V nekaterih regijah je to povprečni zaslužek. Toda glede na natrpan urnik in stalno zaposlitev plače veljajo za nizke.

V skladu s tem se mnogi počutijo prevarane. Da bi se temu izognili, ne bi smeli razmišljati, da lahko v kavarni s hitro prehrano dobite visoke zaslužke. Relativno velik denar lahko zahtevajo višji menedžerji. Mesečno dajo približno 20-25 tisoč. Takšne številke za večino regij so že bolj vesele.

Kolektivno

Delo v povratnih informacijah zaposlenih pri CFS (Nižnji Novgorod, Moskva in druga mesta - ni pomembno, za katero področje gre) zasluži pozitivno v odnosu do delovne skupine. Stvar je v tem, da v tej mreži lokalov s hitro prehrano delujejo predvsem mladi in energični kadri. Čez čas se seveda lahko utrudijo.

Na splošno je kolektiv v CFS prijazen. Ni konkurence, nihče se ne trudi nikogar postaviti. Odličen kraj za tiste, ki želijo najti nove prijatelje. Kot smo že omenili, v CFS delajo predvsem mladostniki in mladina. Nekaterim je všeč. Na delo lahko pridete ne samo zato, da izpolnite svoje dolžnosti, ampak tudi zaradi komunikacije!

Povzetek

Zdaj je jasno, kakšne povratne informacije dobi CFS. Nemogoče je zagotovo reči, kako dobro študira delodajalec. Na splošno je ta organizacija primerna za zaposlitev za tiste, ki imajo visoko odpornost na stres in nizko utrujenost. Tukaj ni mogoče zaslužiti veliko denarja, včasih je to lahko zelo težko delati.

KFS je najpogostejša kavarna s hitro hrano. Na nek način je boljše od podobnih organizacij. Vendar večina pregledov kaže, da se tukaj ne smete zaposliti. Vsekakor, če se želite povzpeti po karierni lestvici, pa tudi zaslužite velik denar. Pregledi dela v CFS (Novosibirsk ali kateri koli drugi regiji Rusije) omogočajo razumevanje, kakšna presenečenja lahko zaposleni pričakujejo med zaposlitvijo.