karierno upravljanje

Sodelujoči: imenovanje, delovna mesta, odgovornosti, zahteve. Junior osebje je

Kazalo:

Sodelujoči: imenovanje, delovna mesta, odgovornosti, zahteve. Junior osebje je

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Maj

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Maj
Anonim

Vzdrževalno osebje je kategorija zaposlenih v podjetju ali organizaciji, ki opravljajo posebne funkcije (servisiranje poslovnih dejavnosti). Dolžnosti takšnih oseb vključujejo zagotavljanje potreb kupcev, skrb za čistočo stavb, zdravje opreme, pa tudi spremljanje različnih trgovinskih ali proizvodnih procesov.

Specifičnosti dejavnosti

Ne glede na to, kako aktivno oseba vodi, se tako ali drugače sooča s takšnimi delavci. Osebje, katerega namen je izjemno širok, nam daje veselje ob sprehodu po čistih ulicah, uživanju ob vroči kavi in ​​užitku spanja na svežih blazinah v hotelu.

Kupci v ustanovah pogosto vidijo obraze teh ljudi, zato je skladnost s korporacijsko etiko in pravili glavna odgovornost osebja. Opis delovnega mesta natakarjev, sobaric, prodajalcev, upraviteljev sob in drugih delavcev, skupaj z zahtevami po ravni strokovnosti, navaja, kakšne naj bodo njihove manire, videz, govor in vedenje.

Vrednost osebja za uspeh podjetja

Tržno gospodarstvo narekuje precej stroge pogoje za razvoj poslovanja. Danes je storitveni sektor zasičen bolj kot kdaj koli prej: od gostinskih storitev in hotelov do različnih organizacij, ki opravljajo popravila. Lastnik zasebnega podjetja ne bo mogel uživati ​​dobrega dobička brez široke stranke. Privabljanje novih strank, pa tudi zadrževanje rednih strank postane glavni cilj takih voditeljev, tukaj pa brez kompetentno organiziranega procesa in skrbno izbranega osebja ne morejo.

Udeležencev ni mogoče pripisati najvišji plačani kategoriji zaposlenih. Vendar pa so hkrati njihove odgovornosti precej široke.

Kakšne so splošne zahteve za to skupino ljudi

Seznam podjetij in organizacij z različnimi posebnostmi gospodarske dejavnosti se lahko seznam zahtev za osebje nižje stopnje močno razlikuje, vendar obstajajo nekatere splošne določbe:

  • Opravite svoje delo, kot je predpisano v opisih delovnih mest. Razvijajo se posamično in označujejo, da obstajajo pravice in obveznosti.
  • Upoštevanje pravil v zvezi z osebno higieno. Udeleženci morajo vodstvu zagotoviti informacije o letnem zdravniškem pregledu. Če govorimo o organizaciji gostinske dejavnosti, potem se zaposleni zavezujejo, da bodo upoštevali sanitarne standarde. Potrebno je tudi izpolnjevanje zahtev za gostinske izdelke, ki narekujejo regulativne in tehnične dokumente.
  • Vzdrževanje čistoče in reda na vašem osebnem delovnem mestu.
  • Poznavanje in spoštovanje predpisov o varstvu pri delu ter zahtev glede požarne varnosti.
  • Tekoče strokovno gledano.

Zahteve za osebje: videz

Dobri zaposleni na nižji ravni bi morali čim manj pozornosti posvetiti svoji osebnosti. Dolžnosti vzdrževalnega osebja vključujejo oblikovanje in vzdrževanje zvestobe strank do podjetja, zato se uporaba svetle kozmetike, velikega nakita, glasnega govora ali taktičnih izjav šteje za nesprejemljivo.

Pravila podjetja praviloma navajajo, da mora biti videz zaposlenih urejen:

  • Čista oblačila (uniforma ali koda oblačenja).
  • Manikura za ženske je treba zadržati (povprečna dolžina nohtov, naravni odtenki laka). Za delavce na področju prehrane premazovanje na nohtih ni dovoljeno.
  • Moške pričeske in odbitki morajo biti dobro negovani, ženski lasje pa - lepo očiščeni.
  • Znak visoke korporativne kulture je prisotnost imenskih značk, ki kažejo na položaj vseh uslužbencev.

Tradicionalno si menedžerji prizadevajo, da bi osebje za storitve postalo anonimno, torej da bi dosegli podobnost vseh zaposlenih med seboj. Ta pristop pozitivno vpliva na učinkovitost podjetja.

Značilnosti dela z osebjem v hotelih

Zgoraj opisane zahteve za vsakega zaposlenega v storitvenem sektorju postanejo osnovne hotelske delavke. Med drugim je zanje obvezno znanje mednarodnih tujih jezikov.

Za hotelsko osebje, ki je osvojilo eno ali dve zvezdici, je znanje enega jezika nujno. Tisti zaposleni, ki so imeli srečo, da so prišli v ustanove z višjo oceno (tri in štiri zvezdice), ne morejo brez znanja dveh mednarodnih jezikov.

Vodje hotelov s prižganimi petimi zvezdicami od zaposlenih zahtevajo, da tekoče obvladajo tri jezike. Tu so pravila komunikacije med strankami in osebjem strogo urejena, saj se pogosto gostje pogovarjajo z le nekaj ljudmi (služkinja, portirka, receptorka) in sestavijo mnenje o ustanovi na podlagi zelo kratkih dialogov.

Prijaznost, vljudnost, nasmeh in diplomacija osebja v mnogih pogledih vplivajo na razpoloženje gostov, pa tudi na željo po vrnitvi v ta kraj.

Kdo so mlajši uslužbenci

Zaposleni v podjetju ali organizaciji, ki niso vključeni v proizvodni proces ali v vodstvene dejavnosti, se imenujejo mlajši serviserji.

Ukvarjajo se s čiščenjem in vzdrževanjem pisarniških prostorov ali so pritrjeni na zaposlene, ki sodijo na višjo raven (zaposlene, vodje).

Mlajši spremljevalci so čistilke, študentje, varnostniki in pomočniki drugih zaposlenih. Navedeni ne kontaktirajo strank. Poleg tega jih obiskovalci in gostje sploh ne bi smeli videti, razen v postopku opravljanja neposrednih nalog.

Zaključek

Delovna mesta spremljevalcev lahko nadomestijo zaposleni z ali brez specializiranega izobraževanja. Včasih so za njihov vpis v državo dovolj dobre delovne izkušnje in priporočila. Naloga pravilne in produktivne organizacije dela vseh teh zaposlenih leži na ramenih glave. Njegova odgovornost je tudi zagotoviti, da osebje nižje stopnje izpolnjuje zahteve glede videza, načina in obnašanja.

Pismenost pri izbiri zaposlenih, zagotavljanje nenehnega izboljševanja njihovega znanja in veščin ter ugodna delovna klima zagotavljajo pozitivno uporabniško izkušnjo, visoko produktivnost in produktivnost podjetja.