karierno upravljanje

Kako delati v taksiju: ​​storitve naprav, potrebni pogoji in nasveti za začetnike, kako zaslužiti več

Kazalo:

Kako delati v taksiju: ​​storitve naprav, potrebni pogoji in nasveti za začetnike, kako zaslužiti več

Video: Zaslužite 460,73 $ v 10 MINIH od e-pošte (BREZPLAČNO) Zaslužite denar na spletu | Branson Tay... 2024, Maj

Video: Zaslužite 460,73 $ v 10 MINIH od e-pošte (BREZPLAČNO) Zaslužite denar na spletu | Branson Tay... 2024, Maj
Anonim

Moskva je mesto norih priložnosti in vrtinčenja vrtinčenja dogodkov. To je velemesto, ki privabi na stotine tisoč ljudi, ki iščejo dobro plačana delovna mesta in se samouresničujejo na poklicnem področju. Predstavniki ne le ruskih mest, ampak tudi drugih držav (za večino dela ZND) pridejo preizkusiti srečo in zaslužiti denar v prestolnici. In eden izmed poklicev, ki so tu najbolj povprašeni, je taksist. Toda kako delati v taksiju v več kot milijon mestu s svojim neokusnim ritmom, dolgotrajnimi prometnimi zastoji in neverjetno težkimi pogoji nadzora cestnega prometa?

Je vredno?

Da bi si upal delati kot taksist, moraš biti pogumen človek. In čeprav se tukaj sliši malo ironije, a dejansko izbiro takšnega dela je treba utemeljiti z dobrimi razlogi. Zdi se, da je enostavno biti voznik in voziti potnike, zasukati volan in klepetati z jezikom. Deloma je za to delo potreben odgovoren pristop, dober vid, skrbnost in odlična reakcija. Da ne omenjam vzgojnih in vljudnostnih ukrepov, ki bi jih moral imeti dober kompetenten voznik. Se splača delati kot voznik v taksiju? To je retorično vprašanje. Ko ne gre za izbiro, ko ni dostojne izobrazbe ali sredstev, ki bi lahko zagotovili normalno raven obstoja in vitalne dejavnosti, ni treba dolgo razmišljati.

Pozitivne strani

Ocene voznikov, ki delajo v taksiju, kažejo na prisotnost pozitivnih in negativnih točk v tem poklicu. Kaj dobrega je mogoče pridobiti s položaja voznika za potniški promet?

Prvič, to je dnevni zaslužek. Zaposleni v takšnih službah ne bi smeli čakati na dan plače ali predplačila, da bi lahko porabili denar za potrebne nujne stroške. Tu je denar, kot pravijo, "živ": danes sem šel na polet - danes sem domov prinesel svež peni.

Drugič, ni vam treba imeti čudovitih in nebo visokih strokovnih znanj. Stopnjo voznikove usposobljenosti določata njegova vozniška izkušnja in izkušnje brez nesreč. Zato ni treba biti visoko izobražena oseba ali pretirano eruditna, da bi svoje delo opravila v taksiju kakovostno, kar je zelo pomembno za predstavnike nižjih družbenih slojev prebivalstva iz »od zadaj«, ki si želijo delati v velikem mestu.

Tretjič, taksisti imajo pravico, da sami organizirajo urnik dela. Želel si je delati prost dan - preprosto ni šel v službo. Hotel sem delati podnevi - delate podnevi, ponoči - torej ponoči. Kaj bi lahko bilo bolj priročno kot samoplaniranje lastnega delovnega časa?

Negativni trenutki

Vendar je kovanec obrnjen na stran. Glede vprašanja, kako delati v taksiju, ni vse tako gladko. Obstajajo številni vidiki, ki preprečujejo nekaterim, ki se želijo odločiti za to poklicno področje:

  • pomanjkanje osebne in karierne rasti - niso vsi zadovoljni s prednostjo, da bi celo življenje preživeli za storitve potniškega prevoza;
  • avtomobilska amortizacija - če delo v servisu vključuje uporabo vašega osebnega avtomobila, morate biti pripravljeni na dejstvo, da se hitro amortizira in, preprosto povedano, na lokalnih cestah "ubije";
  • težke delovne razmere - v snegu, vročini in ob močnem deževju so taksisti prisiljeni upoštevati okoliščine in postreči s strankami, kljub peklenskemu zimskemu mrazu mrazu ali nori poletni vročini.

Kako izbrati storitev

Če želite iti na delo v taksiju, morate preizkusiti podlago za obstoječe storitve in zase izbrati takšno, ki bo glede delovnih pogojev najbolj zadovoljila. Najprej mnogi pogledajo, ali je prevoz zagotovljen v storitvi. Konec koncev, če delate v taksiju v svojem avtomobilu, kot lastnik osebnega vozila, mora voznik razumeti stopnjo morebitne obrabe avtomobila. Poleg tega morate biti pozorni na prisotnost minimalnih znakov socialnega paketa ali pogodbe med delodajalcem in zaposlenim po predpisanem postopku opravljanja storitev in medsebojnem izpolnjevanju posebnih pogojev. Poleg vsega tega, da bi razumeli, v katerem taksiju je bolje delati, morate vprašati potencialne sodelavce - praksa je vedno boljša, da opišete pasti na katerem koli področju dejavnosti.

Na katere točke je treba biti pozoren

Če želite delati v taksi službi, mora biti voznik od vsega začetka prizadet, zlasti ko gre za velika mesta ali mega mesta, kot je Moskva. Rostransnadzor, državni prometni inšpektorat, movisorji, satelitski nadzor prometa so številni odtenki, ki jih bodo strogo nadzorovali. Poleg tega je ogromno posebnih zahtev in kazni, ki se naložijo kršiteljem, ogromno. Na primer postanek v središču Moskve za čas, daljši od dveh minut, spremlja denarna kazen 2.500 ruskih rubljev. Tudi kršitev v obliki parkiranja na trati zahteva posebno pozornost: tukaj Moskovski upravni cestni inšpektorat piše globo v višini 5000 rubljev. državljan, 30.000 rubljev. uradno in, pozor, 300.000 rubljev. organizacija! Taksi služba ni nič drugega kot organizacija in taksist, ki pride na travnik in zastopa njegovo organizacijo, se bo moral dolgo potruditi, da bo plačal globo, izdano v tem primeru.

Kako se obnašati s strankami

Za delo v službi cestnega prevoza potnikov potrebujete tudi osebno sposobnost komunikacije s potencialnimi strankami. Ali je možno delati v taksiju za osebo, ki trpi zaradi nevroze? Št. Ali bo slabovidna, občutljiva in pretirano moteča osebnost zdržala pri takšnem delu, je malo verjetno. Dejstvo je, da se mora vsak vsak taksist poleg vljudnosti in prijaznosti spoprijeti s težavami. Vzemite po moskovskih cestah: šest voznih pasov, redne prometne zastoje, težke razmere zaradi pretiranega nadzora državne inšpekcije za cestni promet - vse to daje razlog za domnevo, da se ne more vsakdo spopasti z nalogo umirjene in kakovostne vožnje vozila s potniki. In če upoštevate tudi, da obstajajo nasilni pijani kupci, morate založiti spodobno količino potrpežljivosti in vzdržljivosti, da v nobenem primeru ne bi bili nesramni in nesramni do potnika.

Kateri čas dneva je bolje delati

Ko govorite o tem, kako delati v taksiju v izmenah, morate določiti najboljši čas zase. Tukaj taksist izbere obdobje dela na podlagi svojih želja. Ljudje, ki se jim zdijo ličinke, so navajeni vstati in voziti, kot pravijo, s prvimi petelini. In sove ljudje pogosteje delajo ponoči, založijo se s pari kave in dobro razpoloženje za sprehajališče delovne noči. Primerno je, da nekdo zbira pozne kupce, ki se mudijo na delo, ki niso prišli do metroja, in nekdo je zadovoljen z nočnimi klubi in drugimi podobnimi predstavniki nočnega življenja v Moskvi.

Ponovno, če želite razumeti, kako delati v taksiju ponoči, se morate vsaj nekajkrat peljati s klientelo, ki predstavlja svet zabave v velemestni metropoli. To ni vedno prijetno: iti s pari fantov, ki visijo v stanju alkoholne ali psihotropne opijenosti. Toda to ima svoj plus - takšni ljudje pogosto pustijo dvojni ali celo trojni pregled svojemu nočnem "pilotu".

Kakšne lastnosti mora imeti taksist

Če želite vzpostaviti delo v taksiju, se morate prilagoditi stranki. Nobene prave linije ravnanja s potniki ni. Navsezadnje je toliko ljudi, toliko preferenc: nekdo se odpravi na dogodek in je v pričakovanju zabave v dobrem razpoloženju pripravljen na klepet s svojim najetim taksistom in nekdo po napornem delovnem dnevu noče malo pogovarjati s taksistom ali še huje, poslušajte njegovo popolnoma neuporabno klepetanje o tem, kako in koga mu je danes uspelo sprejeti. Zato morate preden se navadite, kako delati v taksiju, razviti metodologijo obnašanja s svojimi potencialnimi potniki. Glavno zagotovilo za uspeh v tej zadevi je pozornost, vljudnost in vljudnost. Z dobro obvladano osebo za volanom bodo stranke veliko bolj prijetne za vožnjo kot z voznikom, ki se ponaša. In hkrati bodo nasvetili voznika, ki jim je bolj všeč.

Koliko lahko zasluži taksist v Moskvi

V vsakdanjem življenju se taksisti ne razlikujejo po velikem zaslužku. Obstajajo dnevi, ko število strank narašča - to se pogosto zgodi, ko je močan dež ali močan sneg in ko ljudje nočejo pasti pod spontani nemiri. In zgodi se, da bo cel dan več manjših potnikov prineslo ne preveč tolažljiv dohodek v proračun razburjenega voznika. Če pa gre za Moskvo, je tukaj vse drugače. Na vprašanje, kako delati v taksiju v Moskvi, je mogoče nedvoumno odgovoriti: težko, vendar donosno. Obseg ozemlja in visoka gostota prebivalstva omogočata lokalnim voznikom, da zaslužijo v povprečju od 3.500 do 5.000 rubljev. čez dan. Torej, njihov mesečni dobiček znaša od približno 75.000 do 100.000 rubljev. in višje, odvisno od vikenda in števila opravljenih ur na dan. In to je treba opozoriti, da je veliko denarja za obiskovalce iz ekonomsko nerazvitih držav ali prebivalstvo predmestja.