karierno upravljanje

Vodja prodaje avtomobilov. Kaj je bolj pomembno: strokovnost ali osebne lastnosti?

Vodja prodaje avtomobilov. Kaj je bolj pomembno: strokovnost ali osebne lastnosti?

Video: Our Miss Brooks: Accused of Professionalism / Spring Garden / Taxi Fare / Marriage by Proxy 2024, Maj

Video: Our Miss Brooks: Accused of Professionalism / Spring Garden / Taxi Fare / Marriage by Proxy 2024, Maj
Anonim

Število dnevnih prostih mest za delovno mesto "vodja prodaje avtomobilov" nenehno raste, kar pomeni, da ti strokovnjaki trdno zasedajo eno prvih mest v oceni povpraševanja po poklicih. A nenavadno povpraševanje po takšnih prostih delovnih mestih ni tako veliko, kot bi bilo videti. Poskusimo razumeti ta pojav.

Kaj bi moral vedeti in biti sposoben vodja prodaje

Mnogim se zdi, da je vodja prodaje avtomobilov poklic, ki ne zahteva posebnih znanj in znanj. Je tako? Poglejmo, katere zahteve delodajalci sami postavljajo potencialnim zaposlenim.

Če analiziramo prosta delovna mesta, ki jih objavljajo različna podjetja, lahko samozavestno rečemo, da bi moral vodja prodaje avtomobilov imeti posebno znanje, spretnosti in določene veščine. In če niso poznane tako stroge zahteve glede poznavanja tehničnih lastnosti in vzorčnih linij avtomobilov, je delodajalec zahteven in dokaj strog glede strokovnih lastnosti na področju prodaje. Prosilec mora za zaposlitev biti prijeten v komunikaciji, biti sposoben zgraditi dialog, opraviti kompetentno predstavitev, delati z ugovori, pa tudi izračunati podatke o prihodnji transakciji in napovedati rezultate pogajanj. Veliko, kajne?

Hkrati delodajalci, ki so pripravljeni svoje delavce izučiti s tehnične strani zadeve, menijo, da je skoraj nemogoče razviti osebne lastnosti, ki so bolj odgovorne za prodajni uspeh.

Uspešen vodja prodaje avtomobilov. Katere lastnosti naj ima?

Seveda, če vodja prodaje avtomobilov dobro pozna trg in se temeljito zaveda vseh nihanj blaga, ki ga prodaja, potem je ta zaposleni vreden svoje teže v zlatu, vendar le, če ima vse lastnosti uspešnega strokovnjaka.

Če bi sestavili TOP-5 lastnosti, ki bi jih moral imeti uspešen vodja prodaje avtomobilov, bi strokovno znanje v njem zasedlo šele četrto ali morda celo peto. Na prvem mestu bi bila: motivacija za uspeh, družabnost, analitične sposobnosti, fleksibilnost.

Tako se lahko zaradi prisotnosti potrebnih osebnih lastnosti zlahka naučimo, kako jih uresničiti v praksi, če razvijemo lastne metode za uspešno prodajo in jih pripeljemo do avtomatizma.

Življenjepis vodje prodaje avtomobilov mora nujno vsebovati primere uspešnih transakcij in poklicnih dosežkov. V posebnem razdelku dokumenta je treba navesti tako poklicne kot osebne lastnosti, povezane s tem profilom dejavnosti. Toda kandidat ne bi smel poskušati krasiti življenjepisa z učinkovitimi besedami, ki niso povezane z njim. Zapomniti si mora, da bo vse, kar napiše izkušen vodja, lahko preveril tako, da bo vlagatelju ponudil praktično nalogo za oceno njegovega potenciala.