karierno upravljanje

Vzorec življenjepis odvetnika

Kazalo:

Vzorec življenjepis odvetnika

Video: Kako napisati CV i prilagoditi ga poziciji na koju konkurišemo - Saveti za pronalaženje posla 2019 2024, Maj

Video: Kako napisati CV i prilagoditi ga poziciji na koju konkurišemo - Saveti za pronalaženje posla 2019 2024, Maj
Anonim

Življenjepis je prva stvar, ki jo bodoči delodajalec vidi pred srečanjem s kandidatom. Če do tega dokumenta ravnate neodgovorno, bo skoraj nemogoče najti službo. Zato je vprašanje priprave življenjepisa odvetnika posebno pozorno na prenasičenem legalnem trgu dela.

Poklicni cilj

Mnogi iskalci zaposlitve, ki napišejo življenjepis za odvetnika, naredijo zelo preprosto napako. Ne vedo, kakšen položaj želijo zasesti. Ko prebirate življenjepis, je mogoče videti naslednje besedilo: "Poskušam prevzeti mesto odvetnika, namestnika direktorja, vodje pravnega oddelka." Ampak to so tri različne objave. Vsaka zahteva posebne spretnosti in znanja, različna za vsako od teh prostih mest.

Nesistematično razmišljanje je glavni sovražnik dobrega pravnika, negotovost v stališčih pa je glavni znak nesistematičnosti.

Zato je treba spomniti, da je specifičnost prvo pravilo pri pripravi odvetniškega življenjepisa.

Izobraževanje

Ta povzetek odstavka je eden najpomembnejših. Najprej bo nanj posvetil pozornost kadrovski specialist.

Kljub dejstvu, da je veliko strokovnjakov naklonjeno prepričanju, da je treba pozabiti vse univerzitetne postulate, je treba navesti naslednje:

  • kje si študiral
  • katera pravna specializacija je obvladana;
  • Katere posebne veščine vam je dal trening?

Prihodnjem delodajalcu je zelo pomembno razložiti, da pridobitev diplome za vas ni bila le formalna akcija. Življenjepis odvetnika mora jasno pokazati, da ima kandidat številne spretnosti, ki bodo koristne delodajalcu.

Izkušnje in spretnosti

Niso vsi delodajalci zvesti mlajši generaciji. Še manj menedžerjev želi usposobiti mladega zaposlenega. Ta praksa je privedla odvetniškega odvetnika več let za smešne plače, da bi si pridobila vsaj nekaj izkušenj.

Torej je delovna izkušnja najpomembnejša pri življenjepisu odvetnika.

Kaj lahko opozori potencialnega delodajalca:

  • pogosti prehodi z enega delovnega mesta na drugega;
  • zaposlitev v občinskih ali državnih ustanovah;
  • kariero so gradili le v izvršnih organih.

Če zaposlovalec-odvetnik nima izkušenj s podjetniško podporo, potem življenjepis precej izgubi pri kolegih, ki so prišli iz podjetja. Če ste delali v vladnih organih ali institucijah, vendar sanjate o položaju vodje pravne službe v velikem podjetju, potem pohitite z iskanjem zaposlitve v drugem sektorju.

Navedbo vsakega delovnega mesta mora spremljati tri dejstva:

  • Kompetence, ki so vam bile dodeljene Da bi delodajalec razumel, katere naloge lahko opravljate, mora življenjepis odvetnika navajati odgovornosti, ki ste jih opravljali na prejšnjem delovnem mestu.
  • Pridobljene spretnosti. Ti podatki bodo kadrovskemu strokovnjaku in vodji omogočili zaključek, da ste visoko usposobljeni. Ta postavka je pomembnejša od vseh hvalevrednih izjav, ki jih zase napišete v rubriki "Osebne lastnosti".
  • Nagrade in regalije. Pomembna točka, ki jo neizkušeni vlagatelji pogosto pozabijo. Če je odvetnik zmagal na številnih sodiščih ali je lahko do neke mere zmanjšal izgube podjetja, potem je to vsekakor vredno omeniti. Danes je udeležba na sodiščih enostavno preverjena z uporabo elektronskih pravnih sistemov, saj se delo zastopnika vedno odraža v odločitvah. Še bolje, če bi se rezultati vaših dejavnosti odražali v delovnem zvezku v razdelku z nagradami in nagradami.

Pričakovanja plače

Glede tega vprašanja kadrovski uradniki nimajo enega samega delovnega mesta. Po eni strani nizka plača kaže na nizke ambicije prosilca. Po drugi strani je trg pravnih storitev prestavljen na nemogoče ravni. Zato se zdi, da je precenjena raven pričakovanih prejemkov videti nesposobna in nevedna pri določanju cen storitev specialistov na področju prava.

Najbolj smiselno bi bilo, da neodvisno določite povprečno plačo v vaši regiji in jo pomnožite s koeficientom lastnih ambicij, ocene strokovnosti in v ustreznem razdelku življenjepisa odvetnika navedete najnižjo ceno.

Prilagojen pristop

Izpolnjene življenjepise odvetnikov pregleda več deset kadrovskih uslužbencev. Ne smete dovoliti, da se vaši izgubijo v velikem svežnju papirja.

Naj vaš slog predstavitve pritegne pozornost kadrovskega strokovnjaka in naj vam kot odvetnik prebere življenjepis. Primer bi bil vsaj zanimiv hobi. Bili so primeri, ko najbolj brezupni kandidat ni smel niti dobiti intervjuja, a radoveden hobi je kadrovskega uslužbenca prisilil v prvi sestanek, nato pa sta šarm in sposobnost sporazumevanja opravila svoje delo.

Dodatne informacije

O sebi bi morali biti resnični podatki. Zakonski status, pripravljenost za potovanje, lastni avto ali sposobnost vožnje, hobiji in osebne lastnosti.

Vzorec življenjepis odvetnika

Želeni položaj - višji pravni svetovalec.

1. Ivanov Petr Vladimirovič. Datum rojstva: 27. februar 1993 (25 polnih let). Kontaktni podatki:

  • telefon;
  • E-naslov;
  • Skype

2. Visokošolsko izobraževanje. Kvalificiran kot "pravnik" na področju civilnega prava.

Med študijem se je ukvarjal z aktivno znanstveno dejavnostjo, kar mu je omogočilo, da se je naučil kritičnega pogleda na pravno državo in zmožnost iskanja pomanjkljivosti v večjih pravnih aktih. Pri delovni dejavnosti je ta veščina uporabna pri pravnem pregledu pogodb.

3. Delovne izkušnje in poklicne spretnosti.

Star Wars LLC - odvetnik od septembra 2009 do februarja 2018. Pristojnosti: svetovanje predstavnikom ustreznih oddelkov o pravnih vprašanjih, pravni pregled izhodnih dokumentov družbe. Poleg tega udeležba na sestankih sodišč splošne pristojnosti in arbitražnih sodišč. Pridobljena poklicna znanja mi omogočajo, da dolžnosti sedanjega položaja opravljam na ustrezni ravni. V 9 letih dela je bilo v interesu delodajalca zadovoljnih več kot 120 zahtevkov. Skupno zmanjšanje izgube je več kot 500 milijonov rubljev. To dejstvo je vodstvo podjetja ugotovilo zahvalo od 01.03.2016

4. Zahteve za plačo: 35.000 rubljev (najmanj).

5. Urnik: polni (polni delovni čas).

6. Dodatni podatki: poročeni, osebni avto in vozniško dovoljenje kategorije B. Znanje tujih jezikov: tekoče angleško in nemško. O meni: strpnost, točnost, kompetenten pisni in ustni govor, poznavanje poslovne etike, pripravljenost na težave. Hobiji: streljanje na plošče iz ognjevzdalca.

Nekaj ​​takega bi lahko izgledalo kot vzorčni življenjepis za odvetnika.

Čemu se izogniti

Zaprite kliše. Banalnosti pogosto vsebujejo veliko informacij, vendar je idealen življenjepis odvetnika brez njih. Bodite izvirni in izvirni, vendar ne izgubite resnosti in profesionalnosti.

Prav tako ne smete pisati o dejstvih, ki niso ustrezna, na primer očarljiv videz ali prisotnost potrdila o dviganju uteži.

Spremno pismo

Mnogi mladi strokovnjaki pozabijo na ta pomemben del komunikacije z delodajalcem, pri čemer se izognejo z nekaj formalnimi stavki. Če boste morali napisati majhno spremno pismo, je to velika priložnost, da stopite v stik in naredite vtis na svojega bodočega delodajalca. Podrobno napišite, zakaj se vam zdi delo v podjetju zanimivo in obetavno, iz katerih razlogov ste primerni za ta kraj, koliko ste boljši od drugih kandidatov in tako naprej.

Glavna stvar je verjeti vase in v svojo moč. In potem se bo vse zagotovo izšlo.