povzetek

Kako napisati cilj v življenjepisu?

Kazalo:

Kako napisati cilj v življenjepisu?

Video: Namen življenjepisa (C.V.) 2024, Maj

Video: Namen življenjepisa (C.V.) 2024, Maj
Anonim

Pri prijavi na delo vsaka oseba izpolni dokument. Namen življenjepisa je ustvariti celostni prenosnik za delodajalca o tem, kakšen zaposlen bo zaposlen. In odločil se bo, ali vas bo najel. Če sami ne morete napisati dobrega življenjepisa, poglejte ta članek.

Kakšen življenjepis?

Piše se ob prijavi na službo. Vsak zaposleni ga uporablja kot predstavitev sebe. Za delodajalca je zelo pomembno, da se življenjepis pripravi kompetentno in izpolni njegove osnovne zahteve. Brez intervjuja iz oči v oči se delodajalec odloči, koga osebno poklicati in se pogovarjati.

Namen, naveden v povzetku, mora biti pravilen in izpolnjevati zahteve. In njena kompilacija je cela umetnost, ki se je ne boste takoj naučili. Ni treba, da neuspešnega opisa sebe na papirju posredujete naslednjem delodajalcu, ga popravite in napišite še enkrat.

Pomen življenjepisa

Predstavljajmo si, da iščete delo. In končno so našli zavzet položaj. V celoti ste zadovoljni s plačo, socialnim statusom in vsem ostalim. In da bi prišli tja, morate v življenjepisu opisati svoje prednosti in slabosti.

In kako kakovostna bo življenjepis, bo odločalo vašo bodočo usodo. Navsezadnje noben delodajalec ne bo pozoren na dolgočasen in dolgočasen opis vaših poklicnih lastnosti. Prav tako nikogar ne zanima branje vode o vas in takšen povzetek bo verjetno odšel v smeti. In ne boste pristavili na pisanje ali klicanje.

In kako narediti?

Življenja ni pravilno obravnavati kot toaletni papir. Namen življenjepisa z napravo mora biti jedrnat in jedrnat. To bi moral biti povzetek vseh vaših zaključkov o delu. In v njem je treba opisati, zakaj želite najti službo za to posebno delo. In zakaj to potrebuješ.

Na primer, morate zaslužiti. To je dober razlog, delodajalca pa ne. Nikoli ne pišite na ta način, priporočljivo je, da se ne zatečete k osebnim ocenam. Pišite objektivno, ne uporabljajte posploševanj in na kratko izrazite svoje misli. Celoten življenjepis ne sme presegati ene ali dveh strani.

Osnovna pravila sestavljanja

Začnite sestavljati delovne cilje v življenjepisu s hladno glavo. To pomeni, da vas ne sme nič motiti in čustveno ozadje je popolnoma stabilno. Pred tem popijte skodelico zeliščnega čaja, opravite vsa opravila. Nič naj vas ne moti, sicer iz tega ne bo nič.

Ne pozabite, da vas bo delodajalec na podlagi vašega opisa opisal. In ko je besedilo bolj jedrnato, večja je verjetnost, da dobite neposreden razgovor z delodajalcem. Če želite ostati v "razponu", potem poskusite močno pretiravati s svojimi močmi in napišite samo dobre stvari o sebi.

Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali ustvariti najbolj predstavljiv življenjepis:

  1. Poskusite se spomniti absolutno vseh svojih pozitivnih lastnosti. Zapišite jih na papir ali sestavite urnik v Wordu. In izberite deset najbolj uporabnih, ki vam lahko pomagajo pri vašem nadaljnjem delu. Napišite jih v življenjepis, tako da vas delodajalec oceni v skladu s poklicnimi lastnostmi.
  2. Obvezno navedite delovne izkušnje v drugih podjetjih. In ne uporabljajte nobenih abstraktnih konceptov, navedite tudi, kaj ste dosegli. Priporočljivo je, da to storite v digitalnem smislu. Na primer: "Zahvaljujoč optimizaciji sem posodobil proizvodnjo in zmanjšal količino škodljivih emisij za 14%, kar je zmanjšalo gospodarske izgube podjetja za 59% in mi omogočilo povišanje plače zaposlenih." Takoj, ko delodajalec zagleda tak opis, bo takoj sprejel tako dragocenega zaposlenega na delo.
  3. Namen dela v življenjepisu je strogo formaliziran, ne potrebujete nobenih sedmih barv mavrice ali umetnih pisav. Kot večina dokumenta je tudi cilj pripravljen na standardni način. In ne pretiravajte s preostalim dizajnom, razen če seveda niste najeti kot oblikovalec.
  4. Pokažite svoje delo prijateljem in sorodnikom. Naj cenijo vaš trud. Lahko vam povedo, kaj spremeniti ali celo odstraniti.

Če vse zgoraj našteto uporabljate v praksi, se vaše možnosti za zmago v nadaljevanju konkurence povečajo. In najverjetneje boste vi najeti vi, ostali pa boste ostali zunanji sodelavci.

Temeljna pravila

Ko dajete življenjepis za izbrano prosto delovno mesto, morate delodajalcu zagotovo jasno povedati, kaj želite. Če niste prepričani, ali lahko pišete pravilno, so cilji nadaljevanja predstavljeni spodaj. Primeri:

  • Udeležite se promocije spletnih strani SEO.
  • Pridobite službo kot vodja prodaje.
  • Delajte kot blagajnik v veliki verigi supermarketov.
  • Otroke naučite zgodbo.
  • Sodelujte pri neposrednem delu s strankami, razpravljajte o glavnih odtenkih.
  • Bodite preizkuševalec katerega koli izdelka.
  • Sodelujte pri promociji storitve ali izdelka.
  • Napišite kakovostna besedila za svoje spletno mesto.
  • Poiščite službo administratorja v kozmetičnem salonu.
  • Dobite mesto direktorja v podjetju, ki prodaja jeklene izdelke.
  • Razvijte nove izdelke na področju kozmetike.
  • Bodite zastopnik podjetja v določeni državi.
  • Povečajte prodajo in promovirajte storitev.
  • Vstopite v upravni odbor in prejmite visoke plače.
  • Vodite evidenco financ v prodajnem podjetju.
  • Načrtujte proračun za naslednje leto in upoštevajte stroške za to.

Večinoma morate določiti točno določeno delovno mesto, da boste zainteresirali delodajalca. Toda zgoraj opisane želje se lahko pojavijo, če delodajalec ve, kaj išče in kakšno osebo potrebuje. Ne pišite abstraktno, več podrobnosti z besedami.

Pogoste napake

Pri sestavljanju ciljev dela v življenjepisu, katerih primeri so opisani zgoraj, se lahko pojavijo nekatere težave. Na primer, želeli boste pisati po svoje in ne upoštevati nasvetov iz članka. Potem se lahko pojavijo naslednje napake:

  1. Preveč abstrakten opis želja. Kot na primer: "Želim dobiti najvišje plačano delo v bančnem sektorju." Takšna izjava je obsojena na neuspeh, saj v njej ni posebnosti. In delodajalec bo pomislil, da želite delati samo za denar. Za delodajalca je pomembno vedeti, da imate v očeh določeno “bleščanje”.
  2. Posploševanje. Na primer: "Želim delati v veliki trgovski mreži" ali "Želim izboljšati svoje organizacijske sposobnosti in se naučiti novih stvari v smislu mrežnega trženja." Takšne izjave tudi ne bodo prešle filtra delodajalca, saj v njih ne navedete, kaj točno želite doseči in s kom sodelovati. Toda to je veliko boljše od abstraktnega opisa. Vendar se je treba takšnemu jeziku izogibati.
  3. Preveč želja. Na primer: "Želim dobiti dobro plačano službo, želim biti direktor in želim karierno rast. Potrebujem tudi uradno registracijo in soliden denarni bonus." Delodajalec bo tako drzno stran zaobšel, da ne bi imel težav namesto zaposlenega.
  4. Napačno besedilo. Lahko napišete tole: "Želim biti čistilec in upravljati osebje." In takšne prijave bodo šle odpadke, in vse zaradi napačne priprave življenjepisa. Kakšni so cilji takega prosilca? Delodajalec tega ne bo razumel, saj čistilec v večini primerov ne more upravljati z nekim osebjem.

Ne delajte neumnih napak in vedno dobesedno preberite tisto, kar ste napisali na papir ali želite poslati po e-pošti. Sledite tem nasvetom in takrat boste znatno povečali možnosti za osebni razgovor v podjetju. In vi boste zaradi kratkosti in jedrnatosti besedila najeti za visoko plačano delovno mesto.

Kaj napisati o sebi?

Povzetek Obstaja več vrst. To vam zagotovi neposredno delodajalec, kjer morate odgovoriti le na določena vprašanja in si zapisati odgovore. In sestavil vas doma ali drugje. In pri tej zadevi je zelo pomembno držati se določenega sistema, da ne bi pozabili nekaterih dejstev o sebi. Spodaj so navedene glavne točke, ki jih želi delodajalec videti za nadaljevanje:

  1. Priimek in ime, priimek, prav tako ne pozabite na datum svojega rojstva.
  2. Namen zaposlitve je, zakaj želite delati v tem podjetju.
  3. Zapišite osebne stike, na primer osebni naslov ali številko mobilnega telefona, primerna je tudi e-pošta.
  4. Družinski status. Ne glede na to, kako nepomemben se zdi ta odstavek, je za delodajalce pomembno, ali imate otroke in družino.
  5. Izkušnje v drugih podjetjih. Ne pretiravajte in ne pišite tistih krajev dela, v katerih niste delali. Dostopen delodajalec bo pobral informacije in če ugotovi, da ste lagali, vas morda ne bo najel.
  6. Vaše prednosti in slabosti.

In kako lepo je pisati?

Pišite pravilno, uporabite posebne storitve za preverjanje črkovanja in ločil. Na internetu jih je veliko in ne pozabite, da delodajalca zanimajo specifike sodb.

Če želite besedilo narediti lepše, pojdite na spletna mesta s življenjepisi. Pomagali vam bodo pravilno postaviti cilje življenjepisa, tako da boste uživali v branju. Uporabite algoritme, ki pomagajo znebiti vode in negotovosti.

Zaključek

Resnost vzemite resno - to je vaš obraz delodajalca. In boljši in prijetnejši bo vaš opis, večje so možnosti, da boste povabljeni na osebni razgovor v podjetju. In nikoli ne pretiravajte pri opisovanju sebe.