karierno upravljanje

Kje in kako pridobiti potrdilo o zasebnem varovanju?

Kazalo:

Kje in kako pridobiti potrdilo o zasebnem varovanju?

Video: Izvoz digitalnega potrdila - brskalnik Chrome 2024, Maj

Video: Izvoz digitalnega potrdila - brskalnik Chrome 2024, Maj
Anonim

Če želite uradno dobiti službo v organizaciji za varstvo zasebnih in javnih objektov, morate imeti pri sebi potrdilo o zasebnem varnostniku. Če pa se zaposlite v majhnem podjetju ali v trgovini, potem ta dokument od vas verjetno ne boste zahtevali.

Toda kje lahko dobim potrdilo o zasebnem varovanju in katere pravice boste imeli po prejemu? Začeti službo v varnostnem podjetju ni tako enostavno, kot se morda zdi prvič. Ne bo dovolj samo, da pokličete oglas in se nato odpravite po službo.

Če želite dobiti zaposlitev v zasebni varnostni agenciji in veliki odgovorni korporaciji, boste morali malo poskusiti in zbrati nekaj dokumentov, da pridobite dokument, ki vam bo omogočil izvajanje varnostnih dejavnosti. Kje začeti? V tem članku bodo zajete vse informacije, ki vam bodo pomagale pri pridobitvi potrdila o zasebnem varnostniku.

Kdo tega dokumenta ne bo mogel prejeti?

Preden greste in izročite papirje, da prejmete dokument, je vredno ugotoviti, ali se lahko sploh prijavite. Vsi ljudje zaradi nekaterih razlogov ne morejo pridobiti certifikata zasebnega varnostnika, kar je mogoče spodaj. Torej, to je:

  • Invalidi.
  • Manjšina, torej kadar je oseba mlajša od 18 let (razen v nekaterih primerih).
  • Državljani s kazensko evidenco.
  • Osumljeni katerega koli kaznivega dejanja.
  • Državljani, ki jim je po rezultatih inšpekcijskega pregleda Ministrstva za notranje zadeve prepovedano opravljati varnostna dela
  • Predčasno diplomiral na državni službi v zvezi z odpovedjo zaradi disciplinskega prekrška. Ta omejitev velja tri leta.
  • Ljudje, ki so preklicali podobno potrdilo zaradi upravnega prekrška. Velja eno leto od datuma preklica dokumenta.
  • Državljani, ki niso opravili usposabljanja ali zdravniške komisije.
  • Državljani, ki so zavrnili registracijo prstnih odtisov, kar je obvezno.

Ali je mogoče pridobiti potrdilo zasebnega varnostnika, če oseba še ni stara 18 let? V katerih primerih se to lahko zgodi?

Treba je opozoriti, da lahko mladoletniki pridobijo tudi dovoljenje za delo kot zasebni varnostnik. To je izjemno redek primer, ko mora šestnajstletni državljan doživeti emancipacijo.

Kako pridobiti zasebno varnostno potrdilo? Hitri vodnik

Postopek pridobitve takega dokumenta ni tako zapleten, kot se morda zdi na prvi pogled, in se malo razlikuje od tistega, ko pridobite vozniško dovoljenje. Morali bi iti le nekaj korakov, po katerih se lahko uradno odpravite na delo v zasebno varnostno agencijo.

Odgovor na vprašanje, kako pridobiti potrdilo o zasebni straži, lahko razdelimo na naslednje korake:

  1. Iskanje potencialne zaposlitve na področju varnosti.
  2. Zbiranje vseh potrebnih dokumentov.
  3. Poklicno usposabljanje.
  4. Opravljen zdravniški pregled.
  5. Izpit.
  6. Sestava vloge za pridobitev ali podaljšanje potrdila o zasebnem varovanju.

Na tej stopnji vas ne more skrbeti nič, razen če seveda niste opravili izpitov in zdravniške komisije.

Kje dobiti certifikat o zasebnem varovanju? Po vložitvi in ​​odobritvi vloge ostane dokument le pri ustreznih organih. Kdaj in na kateri naslov pridete, boste obveščeni po uspešnem sprejemu vloge.

Če želite uspešno preiti vse faze pridobitve dokumenta, morate vedeti nekaj nians. Več podrobnosti o njih bomo napisali pozneje.

Redi stražarjev

Največji pomen pri delu zasebnega varnostnika ima razrešnica. Omogoča vam ustvarjanje neke vrste hierarhije med delavci na področju varnosti. Treba je opozoriti, da tisti, ki imajo najnižji čin, ne bodo mogli zasedati višjih položajev v varnostnem sektorju. V Ruski federaciji obstajajo tri vrste varnostnikov:

  • 4. kategorija.
  • 5. kategorija.
  • 6. kategorija.

Najnižji rang

Mladi čuvaj to kategorijo prejme že na začetku svoje kariere in prav pri njem se v večini primerov vse začne. Možnosti za lastnike začetnega praznjenja niso velike:

  1. Pravica do nošenja in uporabe posebne opreme (lisice, telovnik, varnostna čelada).
  2. Uradna zaposlitev v zasebnih varnostnih organizacijah.
  3. Obvezen pregled uslužbencev enkrat letno v zvezi z uporabo posebnih orodij, opisanih v prvem odstavku

Čeprav so zmogljivosti četrte kategorije najmanjše, odgovornost za izvedbo dela ostaja na visoki ravni. In prav zaradi tega je vredno razmisliti o vprašanju, kako pridobiti potrdilo o zasebnem čuvaju 6. kategorije, ker ima njegov lastnik pravico do dela, namenjenega za 4 in 5 kategorij.

Kadar je državljan odločen, da bo svoje prihodnje dejavnosti povezal z varnostnim sektorjem, ga ne sme usposabljati v nižji kategoriji. To je mogoče le, če se je treba preizkusiti v novi službi.

Srednja raven

Možno je tudi, da se prijavite na usposabljanje na stražarju višje stopnje. V tem primeru niste na najbolj spodnji stopnji in imate dobre možnosti za napredovanje. Zmogljivosti takšnih stražarjev so veliko večje:

  1. Možnost zaposlitve v zasebnih varnostnih organizacijah.
  2. Uporaba posebne opreme na delovnem mestu.
  3. Uporaba civilnega orožja, dovoljena pri varnostnih dejavnostih (vključno s plinskimi razpršilci, brezčistnimi pištolami in omamljenimi puškami)
  4. Enkrat letno preverite v organih centralnega direktorata za notranje zadeve.

Ta kategorija je najpogostejša med ruskimi varnostniki. Odgovornost za njihovo delo tukaj je nekoliko večja. To je predvsem posledica možnosti uporabe novih pisarniških orodij.

Najvišja kategorija

Vsak državljan se lahko vpiše v stražo šestega razreda. Takšni stražarji imajo največ potenciala. V skladu s tem pridobitev tega izpusta ne bo tako enostavno.

Šest števk ima naslednje privilegije:

  1. Formalna zaposlitev v zasebnih organizacijah.
  2. Možnost uporabe posebne opreme.
  3. Možnost uporabe civilnega orožja za samoobrambo.
  4. Uporaba strelnega orožja.
  5. Letni pregled.

Poudariti velja, da med vsemi kategorijami ni velikih razlik, plače vseh pa so različne. Ko se čin povečuje, bo skrbnik zvišal plačo.

Proces učenja

Ko ste preučili vprašanje, kako pridobiti potrdilo o zasebni straži, lahko nadaljujete z vadbo.

Pri izbiri kategorije je vredno razmisliti, koliko časa in truda ste pripravljeni porabiti za trening. Na primer, četrta kategorija zahteva 98 ur pouka in predavanj, peta pa vsaj 174 ur pouka. Če želite dobiti 6. red zasebnega stražarja, bi se morali izučiti kar 266 ur in to je le minimum. Vse te številke kažejo le minimalno število ur pouka, dejansko pa se lahko njihovo število nekoliko poveča. Če ne opravite potrebnih ur predavanj in vaj, potem pridobitev potrdila zasebnega varnostnika ne bo delovalo.

Značilnosti zdravstvenega odbora

Preden pridobite potrdilo o zasebnem varovanju, morate opraviti ne samo usposabljanje in izpite, temveč tudi zdravniško tablo, ki bo pokazala vašo primernost. Opravljen je lahko tako pred usposabljanjem kot pri izpitih in po njih. Če želite to narediti, morate priti v katero koli zdravstveno ustanovo, ne glede na to, ali je javna ali zasebna. Treba je predložiti potrdila o primernosti za delo zasebnega varnostnika pri takih strokovnjakih, kot so:

  • Otolaringolog.
  • Terapevt.
  • Kirurg.
  • Strokovnjak za narkologijo.
  • Psihiatrinja.

Za pridobitev certifikata se lahko zahteva tudi izvid oftalmologa. Za najvišjo raven je prehod tega specialista obvezen.

Kako pridobiti zasebno varnostno potrdilo prek "državnih služb"?

Z razvojem internetnih tehnologij je bilo mogoče pridobiti večino dokumentov prek vladnih spletnih mest. Portal z naslovom "Službe vlade" vam bo pomagal pri pridobivanju številnih dokumentov, vključno z opisanim potrdilom.

Preden pridobite potrdilo o zasebnem varovanju za državne službe, morate na tem portalu opraviti majhno registracijo. Če želite to narediti, morate prenesti pregled vašega potnega lista in počakati en dan, da ga preverite. Po tem pojdite na ustrezen razdelek, preučite vse posredovane informacije in zagotovite seznam potrebnih dokumentov.

Po sestavljanju spletne aplikacije morate priti na ustrezen oddelek in po plačilu državne pristojbine pridobiti potrdilo zasebnega varnostnika.