povzetek

Življenjepis prodajnega predstavnika: pravilno sestavimo in dobimo želeni položaj

Kazalo:

Življenjepis prodajnega predstavnika: pravilno sestavimo in dobimo želeni položaj
Anonim

Kako ustvariti življenjepis za prodajnega predstavnika? Navsezadnje je prav on "svojevrsten obraz" iskalca zaposlitve in samo ob pogledu na dokument bo vodja izbire takoj sklepal, ali ste primerni ali ne.

Življenjepis prodajnega zastopnika je enostavno napisati. Povedali vam bomo, kako to storiti tako, da boste zagotovili želeni položaj.

Kako se zaposliti

Danes se lahko, kot že vrsto let, zaposlite na več načinov - "s potegom" (prek kakršnih koli povezav) ali zahvaljujoč lastnemu znanju in spretnostim. Slednja metoda je najpogostejša, saj nimajo vsi povezav ali uporabnih stikov. Poleg tega imaš pri lastni naselitvi veliko prednosti, saj nisi odvisen od uslug nikogar, ampak se zanašaš samo na svoje sposobnosti.

Delo kot prodajni zastopnik je trenutno precej pogosto. Ne morete imeti visokošolske izobrazbe, ne poznate nobenih računalniških programov in hkrati dokaj uspešno zaslužite.

Preden začnemo pripravljati pravi življenjepis za prodajnega zastopnika, povejmo nekaj besed o tem, kakšno delo je to in za koga je primerno.

Kdo je lahko zastopnik prodaje?

Prodajni agent, prodajni zastopnik - tako imenujejo osebo, ki na trgu zastopa interese podjetja. Najpogosteje je delo videti tako - predstavnik določene organizacije deluje kot posrednik med proizvajalcem izdelka ali storitve in kupcem. Upoštevajte, da ne gre za končnega uporabnika izdelka. Ne, dolžnost prodajnega zastopnika je, da vzpostavi prodajno mrežo za razširitev trženja izdelka.

Dotaknili smo se dolžnosti prodajnega zastopnika iz razloga, ker ti določajo lastnosti, s katerimi mora biti obdarjena oseba, ki želi postati prodajni zastopnik.

Koliko zasluži prodajni zastopnik?

Morda je to eno glavnih vprašanj, ki si jih je zastavil iskalec zaposlitve, preden je napisal življenjepis prodajnega predstavnika.

Plača pogosto ni določena in je odvisna od količine prodanega blaga. Videti je, da je v tem primeru smiselno sodelovati pri velikih korporacijah in podjetjih, ki imajo veliko ime, kajne? Navsezadnje potrošniki najprej kupujejo izdelke.

Vendar pa to ni vedno tako. Veliko je primerov, ko so trgovski zastopniki "promovirali" neznačilno blagovno znamko in stali pri viru ter ustvarili ogromne dobičke.

Kaj naj naredi prodajni zastopnik

Kakšne so odgovornosti prodajnega zastopnika? V odgovoru na to vprašanje je treba pripraviti povzetek. Posrednik mora biti sposoben prepričati, saj je njegova dejavnost prodaja blaga. To pomeni prepričati, da je najboljši. Preden se odpravite k prodajnim agentom, pomislite - in lahko to delate? Ali ste pripravljeni izdelek prodati v trgovinah, hotelih, restavracijah? No, če je izdelek visokokakovosten in če ne? Poleg tega vaš cilj ni samo prodati, ampak prodati veliko, saj je vaša plača neposredno odvisna od vaše sposobnosti prodaje.

Torej, sposobnost prepričevanja, prodaje, biti družabni, družabni, čutiti psihologijo človeka - to je tisto, kar je ključnega pomena za prodajnega zastopnika.

Poleg tega morate biti disciplinirani (prodajni zastopniki se skoraj vsak dan udeležujejo sestankov, usposabljanj, kjer izboljšujejo prodajno poslovanje), pravočasno dostaviti (agenti pogosto delajo z resničnim denarjem), izpolnite statistična poročila.

Poudarki nadaljevanja pisanja - delovne izkušnje

Ugotovili smo že, katere odgovornosti so v okviru prodajnega zastopnika. Ali potrebujem delovne izkušnje, da lahko pridobim položaj predstavnika podjetja? V anketi večina upravljavcev zaposlovanja reče ne, to ni bistvo. Če nimate ustreznih izkušenj, potem vedite, da gre za posel. Pri sestavljanju življenjepisa prodajnega predstavnika pa je smiselno navesti vsa vaša prejšnja stališča.

Zelo dobro je, če ste sodelovali z ljudmi, na primer bili prodajalec, promotor ali celo natakar.

Pomembno: osebne lastnosti

Ta odstavek povzetka mnogi zapolnjujejo, kot pravijo, z „levo roko“. Kljub temu bodo vaše lastnosti igrale glavno vlogo, če nimate ustreznih izkušenj. V življenjepisu prodajnega zastopnika navedite, da ste družabni, sposobni hitro vzpostaviti prijateljske in delovne odnose, sposobni prepričati in spodbujati želeno stališče do katere koli zadeve. Velik plus, če ste dobro brali in imate dober besednjak, potem lahko nakažete, da ste pravilno predali govor.

Prodajni agent dela z blagom in denarjem. Delodajalec bo seveda preveril vašo kazensko evidenco, vendar ne bo odveč dodati, da ste pošteni.

Povzetek prodajnega zastopnika: Vzorec

Ugotovimo, katere predmete je treba vključiti v življenjepis.

Bodite dosledni, navajajte vse informacije, vendar je bolje, da ne zasenčite resničnosti in ne goljufate. Torej, tukaj je treba videti življenjepis prodajnega zastopnika, prazen vzorec:

POLNO IME.

Datum rojstva.

Naslov registracije in naslov dejanskega prebivališča.

Kontaktni podatki.

Namen: pridobitev položaja prodajnega zastopnika.

Izkušnje.

Izobraževanje.

Dodatno izobraževanje (po možnosti tudi udeležba na katerem koli usposabljanju).

Strokovna znanja (sposobnost uporabe računalniških programov).

Osebne kvalitete.

Dodatne informacije (zakonski stan, razpoložljivost pravic in avto, pripravljenost za službena potovanja).