karierno upravljanje

Delo doma: zbirajte peresa. Ocene domačega dela

Kazalo:

Delo doma: zbirajte peresa. Ocene domačega dela

Video: Security Insights: How to secure your home office 2024, Maj

Video: Security Insights: How to secure your home office 2024, Maj
Anonim

No, kdo od nas se ni sanjal, da bi zaslužil, ne da bi zapustil meje lastnega stanovanja? Kako resni naj bodo resnični oglasi: »Delajte doma. Je danes priročno in donosno sestavljati pisala? " Ali takšno spreminjanje delovne aktivnosti res pomeni goljufijo in naložbe?

Poskusimo ugotoviti, ali je delo doma trenutno donosno - pobirati peresa.

Priljubljena oblika prevare

Zagotovo so mnogi slišali za takšno zasedbo. Še več, ravno tisti, ki imajo resne finančne težave, kot pravijo, nimajo niti penija, da bi pokazali zanimanje zanj. Tudi slaba kategorija državljanov ne nasprotuje izboljšanju lastnega finančnega položaja. Za gospodinje, invalide in starejše občane je včasih edini izhod delo doma. Pripravljeni so zbirati peresa vsak dan, glavna stvar je, da je njihovo delo plačano.

Na žalost je danes na trgu dela pod krinko »poštenega« delodajalca navadni prevarant, ki je pripravljen storiti karkoli, da bi prevaral »potencialnega« zaposlenega, ki včasih daje svoje zadnje prihranke.

Možnost številka 1

Torej, prebrali ste napoved: "Zelo plačano delo doma. Od vas se zahteva zbiranje flomastrov. " Najpogosteje prevaranti ponujajo tako mamljive ponudbe prebivalcem megalopolisov, Muscovtov in Petersburgovcev.

Vlagatelj pride neposredno v pisarno podjetja "ob prijavi zaposlitve", se z njim pogovarja, prejme mu pogodbeni obrazec, paket z razstavljenimi peresniki. Hkrati je oseba opozorjena: delodajalcu je treba povrniti stroške materiala v višini 300 rubljev, kljub dejstvu, da ima novopečeni zaposleni zelo oddaljeno predstavo o tem, kako sestavljajo kemične svinčnike.

Vi, navdihnjeni z idejo, da bi "enostavno" zaslužili denar, in pozabili podrobno prebrati pogoje pogodbe, se ves večer odpravite domov, da bi trdo delali.

Naslednji dan se nenadoma izkaže, da nihče ne bo od vas kupil končnih izdelkov in to ne določa pogodba o zaposlitvi. Posledično niste samo zaslužili, temveč ste tudi utrpeli izgube.

Možnost številka 2

Seveda so mnogi padli zaradi zvijače prevarantov, ki so predlagali zbiranje peresa doma. Odzivi prosilcev o takšnem delu so večinoma seveda negativni.

Nekatere prevarante zvabijo ponudbe naslednje vsebine:

»Delate lahko v udobnem okolju, poslušate glasbo ali gledate svojo najljubšo TV-oddajo. Hkrati vam zagotavljamo legalno obliko zaslužka, ki predvideva sklenitev pogodbe o zaposlitvi. Naše podjetje redno plačuje davke. Tehnika zbiranja flomastrov je neverjetno preprosta: morali boste sestaviti le pet elementov: okrasni vložek, jedro, pokrovček in dve polovici. In za tako enostavno delo dobro plačamo."

Posledično mora podjetje delodajalca poslati „sestavne dele“ po pošti, zaposleni v lokalni maloprodajni mreži pa bodo prišli do nakupa končnih izdelkov, kjer bodo prodani pisarniški material, ki ga izdelujejo vaše roke. Vse finančne izračune bo opravil z vami.

Zapeljiva ponudba, kajne? Kdo ne mara takega dela? Zbiranje kemičnih svinčnikov doma je preprosta zadeva, glavna stvar je, da brez goljufij. Toda ulov še vedno obstaja. Kateri? Vse je zelo preprosto. V pismu poslovodja zahteva, da plača predplačilo v višini 300 rubljev za poštno dostavo pošiljke z "dodatki" za sestavljanje peresa. Seveda po tem, ko to storite, ne boste dobili nobenega premisleka in prevaranti preprosto ne bodo več stopili v stik.

Možnost številka 3

Seveda lahko naletite na vestnega delodajalca, ki bo v celoti izpolnil svoje obveznosti. Potem se lahko smatrate za srečo. Plača vam bo nakazana takoj po zaključku naročila.

Previdnostni ukrepi

Ko razmišljate o teh ali drugih možnostih domače naloge, ne smete izgubiti pozornosti niti za minuto. Že samo dejstvo, da vam neznanec daje mamljivo ponudbo, bi vas moralo opozoriti. Nikoli ne plačujte denarja vnaprej, saj je to vedno mogoče storiti z gotovino ob dostavi, po prejetju pošiljke. No, seveda, nikakor ne bi smeli potrjevati svoje poštenosti z denarjem.

Prav tako je vredno razmisliti, zakaj ogromno število spletnih mest v Runetu, ki ponujajo delo na daljavo, uporablja brezplačno gostovanje z uporabo brezplačnih nabiralnikov.

Vsekakor nekajkrat premislite, preden pošljete denar komu neznanemu. Najmanj bi morali imeti nekaj dni za razmislek. Ne pozabite, da je glavni adut zavajalcev izračun hitre "proizvodnje", ko žrtev dolgo ne bo razmišljala o tem, zakaj morate plačati denar.