karierno upravljanje

Pravilno urejeno delovno mesto je ključ do poslovnega uspeha

Pravilno urejeno delovno mesto je ključ do poslovnega uspeha

Video: Kako do prve ali nove službe: napake, ki se jim moraš izogniti 2024, Maj

Video: Kako do prve ali nove službe: napake, ki se jim moraš izogniti 2024, Maj
Anonim

Pravilno urejeno delovno mesto bo zagotovilo vse potrebno za izvajanje trgovinskih dejavnosti. To bi moralo biti priročno in prispevati k ustvarjanju delovnega okolja in psihološkega udobja, saj tu trgovec porabi pomemben del svojega časa.

Delovno mesto trgovca mora biti organizirano ob upoštevanju naslednjih zahtev:

- prostor mora biti dobro osvetljen in izoliran prostor z udobno temperaturo. Upoštevati je treba, da je treba za uspešno delo ustvariti okolje, v katerem ne bi bilo motečih dejavnikov (na primer prisotnost tujcev);

- uporabljena oprema je priročna računalniška miza z mizo ali računalniška miza, ki mora imeti prave vire svetlobe;

- kot stol lahko uporabite običajno pisarniško različico, vendar je najboljša možnost anatomski stol, katerega višina bi morala ustrezati lokaciji monitorja v višini oči, roke pa naj bodo v obliki pravokotne na ramena (da se prsti in roke ne naveličajo);

- kar zadeva monitor, bi moralo delovati načelo maksimalizma (večja je diagonala, tem bolje);

- In seveda mora biti dodatno napajanje povezano z možnostjo preklopa na delovanje z uporabo neprekinjenega napajanja.

Če se upošteva fiziologija dela, bo delovno mesto pravilno organizirano. Če želite to narediti, morate precej pogosto (vsaj enkrat na dve uri) vstati s svojega stola in narediti določen nabor fizičnih vaj, ki bodo pomagale aktivirati krvni obtok in mišice.

Potni list na delovnem mestu je eden glavnih dokumentov, ki daje možnost pridobitve značilnosti višine stroškov, organizacije ročnega dela, uporabe posebne opreme in drugih informacij o proizvodnih dejavnostih poslovnih subjektov. Ta dokument je najpomembnejši pri podjetjih za inženiring, ki nenehno uvajajo avtomatizirane in kompleksno mehanizirane proge ter specializirano opremo.

Izraz „delovno mesto“ je opredeljen tudi v členu 209 Ruskega federacije o delu, ki jasno določa, da je to mesto, kjer naj bi bil delavec v postopku, in ki bi ga moral nadzorovati delodajalec. In isti člen je določal delovne pogoje, predstavljene v obliki kombinacije dejavnikov na proizvodnem področju in delovnem procesu, ki vplivajo na zdravje zaposlenega in njegovo delovno uspešnost.

Na delovnem mestu mora biti opravljeno obvezno potrjevanje, ki naj bi v skladu z normativi delovne zakonodaje ocenjevalo delovne pogoje. V postopku takega preverjanja se ugotovijo škodljivi ali nevarni dejavniki proizvodnje, na podlagi njihovih rezultatov pa se načrtuje ukrep za uskladitev delovnih pogojev z državnimi predpisi.