povzetek

Vzorec se nadaljuje v angleščini - dobra priložnost za pripravo na intervju

Kazalo:

Vzorec se nadaljuje v angleščini - dobra priložnost za pripravo na intervju

Video: Exodus 90 intervju z Nathaniel Binversie 2024, Maj

Video: Exodus 90 intervju z Nathaniel Binversie 2024, Maj
Anonim

Če želite dobiti položaj v tujem podjetju, morate ustvariti življenjepis. S to težavo se je soočil skoraj vsak odrasel v svojem življenju v iskanju službe. Pravilno sestavljen življenjepis bistveno poveča možnosti za uspešen izid intervjuja. Medtem ko slabost te možnosti bistveno zmanjša. Zato je vredno posebno pozornost nameniti sestavljanju tega dokumenta.

Življenjepis in življenjepis

Vzorci življenjepisa v angleščini so zelo pogosti v spletu. Na internetu pa lahko naletite na izraz, kot je življenjepis. To je enako kot preprost življenjepis, samo življenjepis (Curriculum vitae) velja za pogostejše v ZDA na področju znanosti, izobraževanja in umetnosti. Tudi v življenjepisu je treba navesti podrobnejše podatke o vašem življenjepisu, podrobno opisati svoje dosežke in nagrade.

Za sestavljanje samo-karakterizacije je najbolje, da vzamete primer življenjepisa v angleščini ali pa jih imate več, jih preberite, da boste razumeli, kaj natančno mora biti navedeno v življenjepisu. Vse informacije naj bodo na eni strani. Takšne zahteve so določene za udobje in varnost vseh informacij, saj se lahko izgubi drugi list. Če pa kljub temu ni mogoče vsega namestiti na en list, morate na vseh straneh dokumenta navesti svoje podatke.

Povzetek vsebine

Ni težko pisati življenjepisa v angleščini, ki ga bo delodajalec rad. V življenjepis mora biti vključenih več točk. Razkritje teh postavk znatno poveča možnosti za zaposlitev. Hkrati bi moralo biti vse skrajno jedrnato, da se potencialni delodajalec ne bi naveličal branja.

Osebni podatki - element, ki vsebuje poljuben vzorec, se nadaljuje v angleščini. V ta blok morate vnesti svoje osebne podatke - ime, datum rojstva, domači naslov, telefonsko številko in e-poštni naslov. Obstajajo časi, ko lahko navedete svoj zakonski status.

Cilj - v tem odstavku morate napisati položaj (položaj), na katerega se prijavljate. Najbolje pa je, da napišete ne samo njegovo ime, ampak tudi argumentirate, zakaj vas je treba sprejeti.

V postavkah Izobraževanje in delovne izkušnje morate navesti podatke o izobraževanju in nekaj nedavnih delovnih mest. Vsi podatki morajo biti navedeni v kronološkem zaporedju, začenši z zadnjim. Zanimanje - točka, na kateri morate navesti svoje interese, hobije, hobije in veščine. Na koncu je potrebno napisati ime več ljudi, ki lahko dajo priporočila in napišejo opis.

Vse skrivnost postane jasno

Po ponovnem branju številnih vzorčnih življenjepisov v angleščini po analogiji ne bo težko sestaviti svojega življenjepisa. Ne pozabite pa, da morajo biti vse informacije zanesljive, saj boste na neki stopnji poti do zaposlitve v podjetju morali potrditi, kaj piše v življenjepisu.

S to težavo se soočajo številni kandidati za delovno mesto, saj v poskusih, da dosežejo želeni rezultat, okrasijo svoj življenjepis, tam vnesejo neresnične podatke. Zato je treba pri sestavljanju življenjepisa upoštevati načelo zanesljivosti informacij.

Nadaljuj s pisanjem pravil

Pisanje življenjepisa v angleščini je veliko lažje, če upoštevate določena pravila. Poleg tega bo to bistveno izboljšalo kakovost dokumenta. Prvič, vse mora biti napisano jasno in jasno, brez uporabe dolgih stavkov. Drugič, vse je treba navesti v skladu s pravili angleškega jezika. In tretjič, ne eksperimentirajte s videzom dokumenta, torej ne bi smeli spreminjati pisav in tako naprej.

Primer

Primer, življenjepis v angleščini, napisan v skladu z vsemi zahtevami, merili in željami, je videti nekako takole:

Osebni podatki:

Ivan Ivanov

Ulica Tarasa Ševčenka, 18, Brovary, Kijevska regija, Ukrajina

+38 (050) 000 00 00

Datum rojstva: 17.12.1988

Cilj:

Za pridobitev položaja vodje prodaje, ki mi bo omogočil, da uporabim svoje sposobnosti.

Izobraževanje:

Kijevska državna univerza, fakulteta - management

Delovne izkušnje:

10.12.2010 - do zdaj

Rošen

Položaj - vodja prodaje

Spretnosti:

MS Excel, MS Word, MS PowerPoint

Ukrajinski - domači

Ruščina, angleščina nemščina - sposobnost branja, pisanja in govorjenja

Interesi:

Nogomet, filmi, glasba

Reference:

Na voljo na zahtevo

Tako dobi jedrnat življenjepis v angleščini, ki je pravilno sestavljen.

Če želite povečati možnosti za zaposlitev v življenjepisu, lahko dodate več fotografij, posnamete video o sebi in tudi napišete spremno pismo. Prva fotografija naj bo kot potni list, druga pa poljubna. Na fotografijah se morate nasmehniti.

Prav tako lahko zaprosite za nasvet ljudi, ki so že bili intervjuvani in so sestavili življenjepis, o tem, kaj bi morali biti vzorčni življenjepisi v angleščini in kako ne ustvariti življenjepisa. Obstajajo tudi seznami besed, ki jih priporočamo za uporabo pri pisanju življenjepisa. Obstaja seznam tistih izrazov, katerih uporaba v življenjepisu je nesprejemljiva.