povzetek

Vzorec življenjepis ekonomista ali iskanje zaposlitve

Kazalo:

Vzorec življenjepis ekonomista ali iskanje zaposlitve

Video: MojaZaposlitev.si Video Vodič - Pogoste napake iskalcev nove zaposlitve (HD 1080) 2024, Maj

Video: MojaZaposlitev.si Video Vodič - Pogoste napake iskalcev nove zaposlitve (HD 1080) 2024, Maj
Anonim

V številnih podjetjih pred razgovorom prosilca prosimo, da izpolni vprašalnik na elektronski obliki organizacije. Toda kljub temu odsotnost življenjepisa ali njegova nepismena sestava lahko povzroči, da kandidat ne bo delal. Življenjepis je majhna predstavitev človeka kot specialista. Sestavljen je iz več ključnih sklopov, ki odražajo izkušnje, osebne lastnosti in izobrazbo prosilca za položaj računovodje-ekonomista. Članek predstavlja vzorčne življenjepise ekonomista, s katerimi se morate seznaniti.

Poskusiti morate razumeti pričakovanja delodajalca in jih izraziti v kandidatovem življenjepisu. Če delodajalec išče računovodjo za spletno mesto, bodo zahteve za kandidata naslednje: skrbnost, odgovornost, visoka učinkovitost in usposobljenost.

Če delodajalec išče glavnega računovodjo-ekonomista, bodo zahteve za kandidata naslednje: obsežne delovne izkušnje, dobra priporočila, usposobljenost, izkušnje pri delu z vladnimi agencijami, priprava in predložitev finančnih poročil, izdelava ocen in stroškov itd.

Glavni odseki življenjepisa

Glavni razdelki: kontaktni podatki (ustreza tudi položaj, za katerega se kandidat prijavi tukaj), izobraževanje (vključno s podatki o obiskovanju specializiranih tečajev), delovne izkušnje, osebne lastnosti, poklicne spretnosti (kjer je navedena raven računalniških znanj).

Poleg teh podatkov lahko dodate še del dodatnih informacij. V tem razdelku lahko določite preostale podatke, na primer pripravljenost za službena potovanja, razpoložljivost vozniških dovoljenj in kategorijo, razpoložljivost osebnega vozila.

Prednost nad drugimi kandidati

Če je kandidat v poklicni dejavnosti naletel na inšpekcijske preglede (kamralne, terenske revizije itd.) Ali kako drugače sodeloval z državnimi organi (davčni inšpektorat, statistične agencije, pokojninski sklad, pravosodni organi), mora to biti navedeno v vprašalniku. Ti podatki odražajo visoko stopnjo usposobljenosti kandidata in so lahko odločilna prednost pred drugimi prijavitelji.

Nadaljuj z vzorci

Kako izgledajo življenjepisni knjigovodja, nadaljevalni ekonomist in ekonomist, ki načrtuje? Zdaj bomo to razmislili.

Spodaj je povzetek (vzorec) zaposlitve ekonomista.

Pojdimo na drug položaj. To je povzetek ekonomista za načrtovanje (vzorec).

Dokumenti za različna stališča se med seboj razlikujejo. Zdaj dajemo vzorčni življenjepis računovodje-ekonomista.

Kako izpolniti odseke o nadaljevanju

V razdelku „Osebni podatki“ je običajno navesti naslednje podatke: priimek, ime in menedžment kandidata, naslov njegovega prebivališča, kontaktne telefonske številke (ena številka mora biti stacionarna), datum rojstva, e-poštni naslov, zakonski status. Vsak življenjepis se začne s tem razdelkom.

Navesti je treba namen življenjepisa, to je ime delovnega mesta, za katero se kandidat prijavi. Prav tako je treba navesti minimalno ali želeno višino plač. Bolje je navesti višino plač v območju, ki je blizu ravni, ki je ponujena na prostem mestu, na katero se pošlje življenjepis. Če je kandidatova plača previsoka ali prenizka, je verjetnost neuspeha velika.

V razdelku »Izobraževanje« morate navesti izobraževalno ustanovo, ime fakultete in leta študija. Tu lahko vpišete tečaje, ki jih je kandidat opravil v specializirani programski opremi (na primer 1C program) z navedbo posebne različice preučene konfiguracije. Določite lahko tudi nekaj najbolj "močnih" usposabljanj ali seminarjev, vendar ne napišite dolgega seznama vseh vrst programov. Navedena sta le profil in najpomembnejši tečaji.

V razdelku »Izkušnje« sta navedena dva ali tri zadnja delovna mesta kandidata, začenši z zadnjim. Če kandidat ni zapustil prejšnjega podjetja, potem namesto leta odpovedi vpiše "v sedanjost". Našteti je treba odgovornosti, ki jih je kandidat opravljal med delom v vsaki posamezni organizaciji. Tu lahko navedete: „interakcija z državnimi nadzornimi organi“ ali „sodelovanje pri davčnih revizijah“.

Kot del poklicnih veščin so navedene kandidatove osebne lastnosti: odgovornost, prizadevnost, usposobljenost, hitro učenje in druge. Vzorci, ki jih življenjepis vsebuje ekonomist, so praviloma dober primer podatkov, ki jih je mogoče vnesti v prijavni obrazec kandidata.

V oddelku z dodatnimi informacijami mora kandidat vključiti le tiste podatke, ki se mu zdijo koristni v okviru tega prostega mesta.

Oblikovne nianse

Pri sestavljanju življenjepisa se pogosto naredijo številne napake, ki lahko delodajalca zavrnejo za razgovor.

  • Kandidat za prosto delovno mesto mora pregledati vzorce življenjepisa in primerjati podatke z njegovimi (ali so vsi potrebni oddelki vključeni, ali je vse pravilno izvedeno).
  • Kandidat mora dvakrat preveriti pismenost besedila življenjepisa. Vprašalnik, ki vsebuje pravopisne, slogovne in ločilne napake, ne bo uporaben.
  • Kandidat v vprašalniku ne sme navesti drugih poklicev in veščin, ki jih ima, če se ne nanašajo na prosto delovno mesto, za katero se pripravlja življenjepis. Na primer, v življenjepisu za položaj ekonomista ni treba navajati "igla".