povzetek

Tega nikoli ne omenjajte v svojem življenjepisu!

Kazalo:

Tega nikoli ne omenjajte v svojem življenjepisu!

Video: Demotivational lecture: N'toko at TEDxNovaGorica 2024, Maj

Video: Demotivational lecture: N'toko at TEDxNovaGorica 2024, Maj
Anonim

Vodje zaposlitve pri iskanju življenjepisov se lahko soočijo z več desetimi vključenimi delovnimi mesti. Nimajo časa ali sredstev, da bi vsako od njih skrbno premislili. Menijo, da rekruter v povprečju porabi približno 6 sekund za odločitev "nam ustrezaš" ali "nam ne ustrezaš." Če želite uspešno opraviti ta test, morate ustvariti popoln življenjepis. Nato vam povemo, česa pri sestavljanju vprašalnika ne bi smeli navesti.

Profesionalnost

Če se obrnete na to podjetje, je očitno, da imate specializirano izobraževanje. Izjema je lahko situacija, v kateri nameravate popolnoma spremeniti obseg dejavnosti.

Nepomembne delovne izkušnje

Da ne bi zamašili svojega profila z nepotrebnimi informacijami, ne navedite krajev, kjer ste delali krajši delovni čas, da bi plačali študij na univerzi. Lahko bi bili najboljši natakar na tem območju, vendar ta vidik verjetno ne bo zanimiv za vodenje odvetniške družbe. Izogibajte se vsakršnemu omembi preteklih poklicnih izkušenj, ki nimajo nobene zveze s trenutnimi dejavnostmi. Izjema je lahko delo, ki prikazuje sorodne veščine za položaj, za katerega se prijavljate.

So zanesljive in smešne: kakšne lastnosti ima dobra varuška

Pesmi po pesmi … Ne glede na to, koliko se je Mary potrudila, ni mogla najti možaPo posodobitvi je stara miza začela izgledati zelo stilsko: enostaven način

osebne informacije

V življenjepisu ne navedite svojega zakonskega statusa, verskih preferenc in socialnega statusa. Trenutno obstaja zakon o nerazkritju osebnih podatkov, zato ni treba nekomu poročati za njegovo osebno življenje.

Tvoji hobiji

Če vaši hobiji nimajo ničesar s položajem, za katerega se prijavljate, ne zapravljajte papirja. Prihranili boste tudi čas in živce vodji zaposlitve.

1.000 turistov blokiranih v luksuznem hotelu na Tenerifih zaradi koronavirusa"Vedno je delal": Andrej Končalovski je spregovoril o svojem dedku umetnikuKuhinjo je enostavno nadgraditi, če viseče omare zamenjate s policami: nasvet oblikovalca

Polni poštni naslov

Ne osredotočajte se na celoten poštni naslov. Prvič, to je varnostna težava, in drugič, vodja najema se lahko vedno obrne na vas po telefonu ali e-pošti.

Odkrito laž

Na eni od anket, kjer je sodelovalo približno 2000 zaposlovalcev, so bile ugotovljene najpogostejše napake iskalcev zaposlitve, ki so v odločitvi postale odločilne. Najbolj priljubljena izbira je bila očitna laž. Mislite, da potencialni delodajalec ne bo opazil neskladnosti v vašem profilu in se želite predstaviti v najugodnejši luči.

Zgodbe o potrebnih kupcih, ki kupujejo hrano v samo zalogaj"Roza hiša" v Dallasu je bila pomotoma porušena in ljudje ta dogodek ocenjujejo kot tragedijo

Skrivnosti ženske čarovnice ženske Nastje: pri kvačkanju ne razmišljajte slabo

Vendar vas bo vaš zvit dizajn verjetno pripeljal na konec seznama prijaviteljev. Zato ne navajajte, da imate izkušnje z delom kot vodja velikega podjetja ali vladnih nagrad za znanstveni razvoj. Osredotočite se na veščine, ki jih resnično imate.

Podrobnosti, ki odražajo vašo starost

Če nočejo biti diskriminirani s strani zaposlovalcev zaradi starosti, preprosto odstranite iz življenjepisa predmet, kjer je navedeno leto vaše diplome.

Na enem listu je preveč besedila

Ne uporabljajte besedilne oblike, v kateri želite stisniti veliko količino informacij, tako da ga namestite na en list. Usmilite se nabornikov.

Otroci nočejo ubogati? Vse je rešljivo: spremenimo lastne navade"Kaj naredi marafet" - 10 znanih sodobnih pevcev pred in po ličenjuKako sem svojo ženo prepričal v ločitev: sam nisem pričakoval, da bo ločitev delovala

Preobremenjeni našteti seznami

Tudi vodje zaposlovanja ne pozdravljajo seznamov s črkami, ki so preobremenjeni s predmeti. To ima enak učinek na zaznavanje kot besedilo, ki ga je napisal trden zid. Zaposleni v oddelku za osebje priznavajo, da njihove oči od tega toka informacij preprosto "steknejo".

Ni treba reči, da življenjepis, sestavljen tako nestrokovno, pokvari vtis o vas kot dragocenem posnetku. S seznama oznak označite kritične informacije. In če vam je vse pomembno, to pomeni, da resnično nimate iz česa izstopati.

Več telefonskih številk za komunikacijo

V življenjepisu mora biti navedena samo ena telefonska številka za povratne informacije. Prepričajte se, da je kontakt, ki ste ga določili, na voljo in da telefonski odzivnik ne bo sprejel klica.

Neskladno oblikovanje

Še ena točka, ki vam daje laika. Če na primer izberete določeno obliko za označitev datuma, uporabite isto obliko v celotnem življenjepisu.

Osebni zaimki

Vaš profil ne sme vsebovati osebnih zaimkov "jaz", "jaz", "on / ona" ali "moj". Po besedah ​​Tine Nikolaj, izvršne karierne trenerke, življenjepisa ne bi smeli pisati pri prvi ali tretji osebi. Vse informacije v besedilu zadevajo vas in vaše poklicne izkušnje. Logično bo izpustilo zaimke.

Govorite o preteklih izkušnjah v sedanjem času

Ne opisujte svojih prejšnjih delovnih izkušenj z uporabo sedanjosti. Je neetično in neprofesionalno.

Očitne besede

Ni razloga, da bi pred telefonsko številko preveč pojasnili. Teh 11 številk govori samo zase. Vsi zaposlovalci se zavedajo, da je na tem mestu navedena številka povratnih informacij. Enako velja za podatke o e-poštnih sporočilih.

Glave, noge, tabele, slike in grafi

Se vam ne zdi, da pripravljate celotno predstavitev in ne življenjepis? Te dodatne naložbe se lahko zdijo bonus točke, ki povečajo vašo verodostojnost. V resnici pa prisilijo, da vas naborniki obravnavajo s predsodki. Kljub dejstvu, da vam oblikovani naslov, podnožje, vrtilne tabele, slike in grafikoni predstavljajo resničnega strokovnjaka na svojem področju, lahko to zmede potencialnega delodajalca.

Zavedajte se, da številna vodilna podjetja pri obdelavi življenjepisov uporabljajo posebne sisteme sledenja, ki so prilagojeni standardnim vzorcem. Sistem bo stal v stuporju in se odzval na večstopenjsko oblikovanje in verjetno ne bo cenil vaših lestvic. Zato vas, tudi če bi bili idealen kandidat za to podjetje, vodja najema ne povabi na razgovor.

Vaš trenutni službeni telefon

V primeru, da prejšnjega opravila niste zapustili, v stolpcu »kontakti« ne puščajte trenutne delovne telefonske številke. Ta korak se lahko šteje za nevaren in nepremišljen. Ali resnično želite, da vas bodoči delodajalci pokličejo na delo? Kako boste premagali to občutljivo situacijo?

Ime vašega šefa

V življenjepis ne vključite imena svojega trenutnega šefa in njegovih kontaktnih podatkov.

Specifični žargon

Nekatera podjetja imajo posebne izraze, ki se nanašajo na delovne procese, znane samo znotraj te organizacije. Ljudje, ki delajo zunaj te strukture, verjetno ne bodo razumeli, o čem gre. Bodite prepričani, da v svojem profilu ne uporabljate žargona in ozkih besed.

Povezave do strani na družbenih omrežjih

Povezave do vašega osebnega bloga ali računov v družbenih medijih nimajo nobene zveze s posli, zato jih ne bi smeli omenjati v življenjepisu. Kandidati, ki so navajeni, da svojo priljubljenost na internetu štejejo za dragocene podatke za delodajalca, so postavili na dno seznama prednostnih nalog kadrovcev. Ko naredite to napako, ne bodite presenečeni, da vas zanikajo.

"Več kot 15 let izkušenj na tem področju"

Ko so vas na začetku 2000-ih zaposlili za to delovno mesto, ste imeli veliko več navdušenja in možnosti. Sčasoma ljudje začnejo izgubljati zanimanje za isto dejavnost, zato bodo delodajalci na vašo kandidaturo odreagirali pristransko. Veliko bolje bo, če se osredotočite na sveže zasluge in dosežke. To bo pokazalo vodjem zaposlitve, ki se razvijate kot poklicni in ne živite v preteklosti.

Informacije o plači

Nekateri v svoj življenjepis vključijo urne postavke s prejšnjega delovnega mesta. Te informacije niso potrebne in jih je mogoče napačno razlagati. V vprašalniku tudi ne navedite želene plače. Dokument je zasnovan tako, da prikaže vaše poklicne sposobnosti in izkušnje, med plačanjem in dodatki se lahko med intervjujem vedno dogovorite.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini