povzetek

Osebne lastnosti v življenjepisu. Kaj je vredno nakazati in kaj je bolje molčati

Osebne lastnosti v življenjepisu. Kaj je vredno nakazati in kaj je bolje molčati
Anonim

Življenjepis je svojevrstna vizitka. Prvi vtis o osebi prijavitelja sestavlja življenjepis, zato boljši in kompetentnejši je sestavljen, večja je možnost, da dobite službo svojih sanj.

Kadrovski uslužbenci se že začnejo motiti, ko v življenjepisu vidijo pogojno pozitivne osebne lastnosti. Razmislimo o najbolj uporabljenih možnostih in ne bomo ponavljali napak drugih ljudi.

Družabnost

Kakovost je seveda pozitivna, toda kaj je smisel? Običajno to pomeni sposobnost, da se s sodelavci spravimo v stik in sklepamo kompromise. A to ni družabnost, je stik.

Družabni ljudje so običajno potrebni v PR podjetjih, proizvodnih centrih, na splošno tam, kjer vzpostavljajo stike.

Učljivost

Če ste mladi specialist, ki je pravkar prejel diplomo, vam bo ta kakovost prav prišla. Če pa ste že spremenili ducat delovnih mest, potem bo ta zapis videti absurden in verjetno ne bo prinesel pričakovanega učinka na delodajalca.

Operabilnost

To je na splošno "olje maslo." Kaj pomeni ta kakovost, v resnici ni jasno. Želja po delu? Ali pa morda sposobnost dela? Če se odločite za zaposlitev, je to samoumevno.

Strinjam se, da življenjepisi, ki vsebujejo tak standardni nabor, ne povzročajo čustev in tvegajo, da bi bili vrženi v koš.

Zdaj pa poglejmo, katere osebne lastnosti osebe za življenjepis so resnično dragocene.

Organizacijske veščine

Po mnenju strokovnjakov bi jih morali imeti vsi potencialni zaposleni.

Spretnosti timskega dela

Ali pa kontaktirajte. Prosilci, ki se lahko prilagodijo valu, ki je skupen s potencialnimi kolegi, si zaslužijo naklonjenost bodočih šefov.

Pobuda

Delodajalec bo vedno cenil zaposlenega, ki si je sam lahko zastavil cilj in ga tudi dosegel.

Sposobnost hitrega preklopa z ene naloge na drugo

Za majhna podjetja v razvoju je zaposleni s to kakovostjo preprosto nenadomestljiv. S takimi zaposlenimi ste lahko popolnoma mirni pri svojem poslu in zagotovo veste, da bo nenavadna naloga izpolnjena jasno in pravočasno.

Smisel za humor

Čudno je, da kadrovski strokovnjaki cenijo lahkotnost, samokritičnost in sposobnost razbremenitve napetih situacij.

Če ste že preizkusili vse možnosti in še vedno niste našli neprekinjenih poslovnih in osebnih lastnosti, ki bodo razlikovale vaš življenjepis od stotine drugih, ne obupajte. Zamislite se samo kot vodja organizacije in razmislite, katerega zaposlenega želite zaposliti. V životopisu pridejo vse na misel osebne lastnosti in razmislijo. Samo poskusite pisati čim bolj pošteno.

No, če so vaše osebne lastnosti v življenjepisu videti kot pregovorno banalni seznam, potem poskusite vsaj ne uporabljati običajnih besed, katerih pomen je že zdavnaj izgubljen. Bolje jih prilegajte kontekstu.

To so vse preprosta priporočila. Upamo, da vam je naš članek pomagal ugotoviti, katere osebne lastnosti v življenjepisu bodo zmagale in dobili boste delo, o katerem ste že dolgo sanjali.